کسی که دیگری باید فطره او را بدهد واجب نیست فطره خود را بدهد.
عنوان مسئله:
کسی که دیگری باید فطره او را بدهد واجب نیست فطره خود را بدهد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- زکات فطره را کناری گذاشتیم ولی از پول دیگر به فقیر پرداخت کردیم آیا واجب است پول کنار گذاشته را دوباره به فقیر بدهیم؟
- چه کسی نان خور در زکات فطره محسوب می شود؟
- چه کسی نان خور در زکات فطره محسوب می شود؟
- اگر کسی زکات فطره و یا زکات مال را که جدا کرده بود اشتباهاً مصرف کند چه وظیفه ای دارد؟
- اگر کسی زکات فطره و یا زکات مال را که جدا کرده بود اشتباهاً مصرف کند چه وظیفه ای دارد؟
- آیا می توان زکات فطره را در بهسازی مساجد و مسائل بهداشتی شهر و روستا مصرف نمود؟
- اگر حقوق کارگری را از گندمی بدهند که به عین آن زکات تعلق گرفته است و مالک زکات آن را نداده آیا بر کارگر واجب است زکات بدهد؟
- اگر حقوق کارگری را از گندمی بدهند که به عین آن زکات تعلق گرفته است و مالک زکات آن را نداده آیا بر کارگر واجب است زکات بدهد؟
- پسرم در ژاپن بسر می برد روز عید فطر در طی تماس تلفنی گفت (فطره من را تو در ایران پرداخت کن) آیا بنده فطره او را به قیمت ایران پرداخت کنم و یا به لحاظ اینکه وی در ژاپن بسر می برد به قیمت ژاپن بپردازم؟
- در توضیح المسائل آمده اگر کسی پیدا شود که بدون دریافت اجرت بچه را شیر بدهد و یا برای شیر دادن از پدر یا از شخص دیگر اجرت بگیرد واجب است که بچه را به او بدهد و روزه بگیرد. آیا تفحص برای پیدا کردن چنین شخصی لازم است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] کسی که سید نیست، میتواند فطره را به سید بدهد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا میشود انسان به نوه خود، زکات فطره بدهد؟
- [آیت الله خامنه ای] میهمانی که فقط شب عید فطر به خانه انسان بیاید، تکلیف فطره اش چه می شود؟ ج) فطره او بر عهده صاحب خانه نیست. س: اگر میهمان فطره خودش را بدهد، آیا از عهده صاحب خانه ساقط می شود؟ ج) در فرضی که نان خور محسوب شود اگر با اجازه صاحب خانه و از طرف او فطره خودش را بدهد، از عهده میزبان ساقط می شود. س: اگر انسان شب عید فطر میهمان داشته باشد و صبح متوجه شود که عید بوده؛ آیا فطره آنها بر او واجب است؟
- [آیت الله بهجت] کسی که خمس بر مالش تعلّق گرفته، آیا زکات فطره را می تواند از آن مال بدهد یا این که باید اوّل خمس را پرداخت کند و بعد زکات فطره بدهد؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زکاة فطره آیا کسی که انسان اجیر کرده قو داده که مخارج او را بدهد فطره او را باید داد یا خیر؟
- [آیت الله نوری همدانی] با سلام آیا پدر می تواند به فرزند فقیر یا فرزند به پدر فقیر زکات فطره بدهد؟ آیا فقیر می تواند فطریه را خرج درمان نماید؟
- [آیت الله اردبیلی] در روز عید مبارک فطر اگر مهمان باشیم شرایط فطریه به چه صورت خواهد بود؟ آیا صاحبخانه باید فطریه را بدهد یا نه؟
- [سایر] اگر میهمان فطره خودش را بدهد، آیا از عهده صاحب خانه ساقط میشود؟
- [سایر] آیا پدر میتواند زکات فطره را به فرزند خود که محتاج است، بدهد؟
- [سایر] آیا پدر میتواند زکات فطره را به فرزند دانشجوی خود که محتاج است، بدهد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمی شود مگر این که به اذن او بدهد.
- کسی که موقع غروب شب عید فطر، زکات فطره بر او واجب نیست، اگر تا پیش از ظهر روز عید شرط های واجب شدن فطره در او پیدا شود، مستحب است زکات فطره را بدهد.
- اگر موقعی که دادن زکات فطره واجب است، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، احتیاط واجب آن است که بعداً بدون اینکه نیت ادا و قضا کند فطره را بدهد.
- اگر پیش از ماه رمضان فطره را بدهد صحیح نیست و احتیاط واجب آن است که در ماه رمضان هم فطره را ندهد. ولی اگر پیش از رمضان یا در ماه رمضان به فقیر قرض بدهد و بعد از آنکه فطره بر او واجب شد، طلب خود را بابت فطره حساب کند مانعی ندارد.
- اگر انسان به خیال اینکه کسی فقیر است و به او فطره بدهد و بعد بفهمد فقیر نبوده چنانچه مالی را که به او داده از بین نرفته باشد، می تواند پس بگیرد و به مستحق بدهد و اگر نتواند بگیرد باید از مال خودش فطره را بدهد و اگر از بین رفته باشد، در صورتی که گیرنده فطره می دانسته یا احتمال می داده آنچه را گرفته فطره است، باید عوض آن را بدهد والا، دادن عوض بر او واجب نیست و انسان باید دوباره فطره را بدهد.
- اگر پیش از غروب بچه بالغ شود، یا دیوانه عاقل گردد، یا فقیر غنی شود، در صورتی که شرایط واجب شدن فطره را دارا باشد، باید زکات فطره را بدهد.
- کسی که نماز عید فطر می خواند، بنابر احتیاط واجب فطره را پیش از نماز عید بدهد، ولی اگر نماز عید نمی خواند، می تواند دادن فطره را تا ظهر تأخیر بیندازد.
- زنی که شوهرش مخارج او را نمی دهد، چنانچه نان خور کس دیگر باشد، فطره اش بر آن کس واجب است. و اگر نان خور کس دیگر نیست، در صورتی که فقیر نباشد، باید فطره خود را بدهد.
- کسی که سید نیست نمی تواند به سید فطره بدهد حتی اگر سیدی نان خور او باشد، نمی تواند فطره او را به سید دیگر بدهد.
- اگر کسی را که نان خور او است و در شهر دیگر است وکیل کند که از مال او فطره خود را بدهد، چنانچه اطمینان داشته باشد که فطره را می دهد، لازم نیست خودش فطره او را بدهد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [امام خمینی] کسی که دیگری باید فطره او را بدهد، واجب نیست فطره خود را بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که دیگری باید فطره او را بدهد، واجب نیست فطره خود را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود، ولی اگر از طرف کسی که فطره بر او واجب شده با اجازه او بدهد، کفایت میکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که دیگری باید فطره او را بدهد واجب نیست فطره خود را بدهد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که دیگری باید فطره او را بدهد، واجب نیست فطره خود را بدهد.
- [آیت الله خوئی] کسی که دیگری باید فطرة او را بدهد، واجب نیست فطرة خود را بدهد.
- [آیت الله بهجت] کسی که دیگری باید فطره او را بدهد، واجب نیست فطره خود را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که دیگری باید فطره او را بدهد، واجب نیست فطره خود را بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که دیگری باید فطره او را بدهد واجب نیست فطره خود را بدهد بلکه اگر کسی نان خور دیگری باشد که به جهت فقر زکات بر او واجب نمی شود برخود او زکات فطره واجب نیست هرچند غنی باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که فطره او بر دیگری واجب است اگر فطره را خودش بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود.