از نظر اسلام هدف اصلی از خلقت، تکامل انسان است و تمام موجودات عالم در راستای این هدف بزرگ آفریده شده اند؛ زیرا انسان اشرف مخلوقات است. قرآن می فرماید: "ما جن و انسان را تنها برای عبادت خلق کردیم ."[i] بنا بر نظر مفسرین مراد از عبادت در این آیه عبودیت انسان است که همان تکامل واقعی انسان است. در این راستا اسلام به همه ابعاد و جنبه های مادی و معنوی انسان توجه نموده است چنانکه حضرت علی (ع) می فرماید: فرد با ایمان باید این سه وقت را در اوقات شبانه روز خود داشته باشد: بخشی از آن را به معنویات و ارتباط با پروردگار خویش می پردازد، بخشی را برای امر معاش و امور دنیا و قسمتی برای استفاده از لذت های حلال و نعمت های الهی قرار دهد که این قسمت سوم کمکی است برای سایر برنامهها.[ii] اسلام در جایی با تفریحات سالم و مزاح و شوخی و شنا کردن در دریا مخالف نکرده است، بلکه برای اینها دستوراتی دارد و در سیره ائمه اطهار (ع) هم این موارد وجود داشته است. در موارد زیادی پیامبر (ص) برای خوشحال کردن افراد با آنها شوخی و مزاح می فرمودند. حضرت امام راحل (ره) در سخنان شان جایی با شوخی و تفریح سالم و ... مخالفت نکرده اند، بلکه همواره فرموده اند: تفریح باید سالم باشد. ایشان مخالف برنامه های تفریحی رادیو و سریال های تلویزیونی نبودند، بلکه در بسیاری موارد مجریان و دست اندر کاران آنها را مورد تشویق و قدردانی قرار می دادند، البته راهنمایی های مفیدی نیز می کردند و می فرمودند همه اینها باید در خدمت اسلام باشد و جنبه آموزنده و اخلاقی داشته باشد. لازم به تذکر است برای آشنایی با نظرات امام خمینی (ره) لازم است حتما به پایگاه های مرکز تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) و یا متن کتاب صحیفه نور که در آدرس زیر موجود است مراجعه کرد. http://www.imam-khomeini.org/farsi/main/main.htm [i] .ذاریات، 56 "و ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ" [ii] . یَا بُنَیَّ لِلْمُؤْمِنِ ثَلَاثُ سَاعَاتٍ سَاعَةٌ یُنَاجِی فِیهَا رَبَّهُ وَ سَاعَةٌ یُحَاسِبُ فِیهَا نَفْسَهُ وَ سَاعَةٌ یَخْلُو فِیهَا بَیْنَ نَفْسِهِ وَ لَذَّتِهَا فِیمَا یَحِلُّ وَ یُحْمَدُ وَ لَیْسَ لِلْمُؤْمِنِ بُدٌّ مِنْ أَنْ یَکُونَ شَاخِصاً فِی ثَلَاثٍ مَرَمَّةٍ لِمَعَاشٍ أَوْ خُطْوَةٍ لِمَعَادٍ أَوْ لَذَّةٍ فِی غَیْرِ مُحَرَّمٍ.
نظر شما نسبت به سخنانی که به امام خمینی (ره) نسبت داده شده است که: "خداوند انسان را خلق نکرده است که او بازی و سرگرمی داشته باشد، هدف خلقت انسان این است که آنان را در آزمایشی قرار دهد از طریق سختی و مشکلات و عبادات. یک نظام و رژیم اسلامی باید در همه حوزه ها جدی باشد، در اسلام جوک و و مزاح و خوشمزگی وجود ندارد و هر کس که جدی است نباید شوخی کند. اسلام اجازه نمی دهد که کسی در دریا شنا کند و اسلام مخالف گوش دادن رادیو و دیدن سریال های تلویزیون است، گرچه اسلام تیراندازی و اسب سواری و مسابقات با اسب را اجازه می دهد" آیا این مطالب درست است؟ آیا اینها ماهیت اسلام است؟
از نظر اسلام هدف اصلی از خلقت، تکامل انسان است و تمام موجودات عالم در راستای این هدف بزرگ آفریده شده اند؛ زیرا انسان اشرف مخلوقات است. قرآن می فرماید: "ما جن و انسان را تنها برای عبادت خلق کردیم ."[i] بنا بر نظر مفسرین مراد از عبادت در این آیه عبودیت انسان است که همان تکامل واقعی انسان است. در این راستا اسلام به همه ابعاد و جنبه های مادی و معنوی انسان توجه نموده است چنانکه حضرت علی (ع) می فرماید: فرد با ایمان باید این سه وقت را در اوقات شبانه روز خود داشته باشد: بخشی از آن را به معنویات و ارتباط با پروردگار خویش می پردازد، بخشی را برای امر معاش و امور دنیا و قسمتی برای استفاده از لذت های حلال و نعمت های الهی قرار دهد که این قسمت سوم کمکی است برای سایر برنامهها.[ii] اسلام در جایی با تفریحات سالم و مزاح و شوخی و شنا کردن در دریا مخالف نکرده است، بلکه برای اینها دستوراتی دارد و در سیره ائمه اطهار (ع) هم این موارد وجود داشته است. در موارد زیادی پیامبر (ص) برای خوشحال کردن افراد با آنها شوخی و مزاح می فرمودند. حضرت امام راحل (ره) در سخنان شان جایی با شوخی و تفریح سالم و ... مخالفت نکرده اند، بلکه همواره فرموده اند: تفریح باید سالم باشد. ایشان مخالف برنامه های تفریحی رادیو و سریال های تلویزیونی نبودند، بلکه در بسیاری موارد مجریان و دست اندر کاران آنها را مورد تشویق و قدردانی قرار می دادند، البته راهنمایی های مفیدی نیز می کردند و می فرمودند همه اینها باید در خدمت اسلام باشد و جنبه آموزنده و اخلاقی داشته باشد. لازم به تذکر است برای آشنایی با نظرات امام خمینی (ره) لازم است حتما به پایگاه های مرکز تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) و یا متن کتاب صحیفه نور که در آدرس زیر موجود است مراجعه کرد. http://www.imam-khomeini.org/farsi/main/main.htm
[i] .ذاریات، 56 "و ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ" [ii] . یَا بُنَیَّ لِلْمُؤْمِنِ ثَلَاثُ سَاعَاتٍ سَاعَةٌ یُنَاجِی فِیهَا رَبَّهُ وَ سَاعَةٌ یُحَاسِبُ فِیهَا نَفْسَهُ وَ سَاعَةٌ یَخْلُو فِیهَا بَیْنَ نَفْسِهِ وَ لَذَّتِهَا فِیمَا یَحِلُّ وَ یُحْمَدُ وَ لَیْسَ لِلْمُؤْمِنِ بُدٌّ مِنْ أَنْ یَکُونَ شَاخِصاً فِی ثَلَاثٍ مَرَمَّةٍ لِمَعَاشٍ أَوْ خُطْوَةٍ لِمَعَادٍ أَوْ لَذَّةٍ فِی غَیْرِ مُحَرَّمٍ.