علایم و نشانه های تشخیص منی طبق دیدگاه های فقها چنین است: همه مراجع عظام (به جز آیات عظام بهجت، صافی و مکارم): خروج منی در مردی که سالم است و مریض نیست، دارای سه نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. 3. بدن سست شود. اگر هیچ یک از نشانه های سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است. [1] آیات عظام بهجت و مکارم: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکی از آن دو را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است. [2] آیت الله العظمی صافی [3] : اگر با شهوت و جستن بیرون آید و یا با جستن بیرون آید و بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری اطمینان پیدا کند که منی است. [4] اما اگر این نشانه ها را ندارد و بیاد نمی آورید که در خواب منظره شهوت انگیزی دیده و محتلم (جنب شده باشید) چنین رطوبتی منی نیست و حکم جنابت ندارد. [1] توضیح المسائل مراجع، م 346؛ وحید، توضیح المسائل، م 352؛ نوری، توضیح المسائل، م 347؛ خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، س 180. نک: نمایه: شرایط جنابت، سؤال 445 (سایت: 475). [2] بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 346؛ مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة. [3] توضیح المسائل، م 1352. [4] برگرفته از سؤال 781 (سایت: 838)، نمایه: احتلام و نشانه های منی در مردان.
مدتی است صبح ها که از خواب بیدار می شوم و به دستشویی می روم، بعد از ادرار به دلیل خارج شدن مایعی لزج همراه با ادرار سر آلتم حالت لزج پیدا می کند. لطفا راهنمایی کنید که آیا این مایع منی است و من باید غسل کنم؟
علایم و نشانه های تشخیص منی طبق دیدگاه های فقها چنین است: همه مراجع عظام (به جز آیات عظام بهجت، صافی و مکارم): خروج منی در مردی که سالم است و مریض نیست، دارای سه نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. 3. بدن سست شود. اگر هیچ یک از نشانه های سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است. [1] آیات عظام بهجت و مکارم: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکی از آن دو را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است. [2] آیت الله العظمی صافی [3] : اگر با شهوت و جستن بیرون آید و یا با جستن بیرون آید و بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمی شود، مگر آن که از راه دیگری اطمینان پیدا کند که منی است. [4] اما اگر این نشانه ها را ندارد و بیاد نمی آورید که در خواب منظره شهوت انگیزی دیده و محتلم (جنب شده باشید) چنین رطوبتی منی نیست و حکم جنابت ندارد.
[1] توضیح المسائل مراجع، م 346؛ وحید، توضیح المسائل، م 352؛ نوری، توضیح المسائل، م 347؛ خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، س 180. نک: نمایه: شرایط جنابت، سؤال 445 (سایت: 475). [2] بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 346؛ مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة. [3] توضیح المسائل، م 1352. [4] برگرفته از سؤال 781 (سایت: 838)، نمایه: احتلام و نشانه های منی در مردان.
- [سایر] به خاطر استمنا بر من غسل جنابت، واجب شده بود، بول کردم و بعد از غسل از حمام خارج شدم اما وقتی به دستشویی رفتم، بر روی لباس زیر، رطوبتی دیدم که شک کردم نکند منی باشد؛ بعد از بول دیدم که مجرای ادرار لزج شده است. آیا این رطوبت واقعا منی است؟ اگر این طور باشد آیا بدن و لباس هایم نجس است؟
- [آیت الله بهجت] آیا آمدن منی همراه ادرار نیاز به غسل جنابت دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] کسی که پیش از اذان صبح، با حالت احتلام از خواب بیدار می شود، آیا می تواند تا نزدیک اذان، غسل نکند و تیمم کند؟
- [سایر] کسی که پیش از اذان صبح، با حالت احتلام از خواب بیدار میشود، آیا میتواند تا نزدیک اذان، غسل نکند و تیمم کند؟
- [آیت الله اردبیلی] من و همسرم در ماه مبارک رمضان بسیار به ملاعبه پرداختیم، اما دخولی صورت نگرفت و من هم تا نزدیکی لذت رفتم اما جهیدن و حتی خروج منی صورت نگرفت، بنا به احتیاط غسل هم کردم. کمی بعد که آلت به حالت عادی بازگشت همراه ادرار از من ماده ای شبیه به منی خارج شد! آیا این مایع منی بوده؟ آیا روزه من باطل است؟ آیا غسل بر من واجب شده؟
- [سایر] آیا آمدن منی همراه ادرار، نیاز به غسل دارد؟<BR>
- [آیت الله فاضل لنکرانی] افراد قطع نخاعی گاهی پس از بیدار شدن از خواب، در کیسه مخصوص ادرار خود، ماده ای می بینند که نمی دانند منی است یا چیز دیگر، آیا باید غسل کنند؟
- [سایر] با سلام مدتی است با عرض معذرت وقتی اجابت مزاج دارم دقیقا نمیدانم همراه مدفوع یه مایع سفید رنگی مثل معذرت میخوام خلط خارج میشه نمیدونم همراه مدفوع است یا ادرار لطفا راهنمایی فرمایید علتش چیه ودرمان آن
- [سایر] سلام.سوالی داشتم. من حدود یک سالی است مشکلی پیدا کرده ام .مشکل من این است که خیلی زود زود به دستشویی برای ادرار می روم وقتی به دستشویی برای ادرار می روم وقتی از دستشویی بیرون می آیم پنج دقیقه بعد قسمت مثانه ام احساس سنگینی می کنم وتیر می کشد و ادرارم دوباره می گیرد وقتی یکی دو لیوان آب می خورم تا صبح روز بعد هر ده دقیقه وپنج دقیقه ادرارم می گیرد وباید به دستشویی بروم دیگر سر کلاس درس نمی توانم بنشینم ومسافرت هم نمی توانم بروم .به دکتر رفتم وازمایش ادرار وسونوگرافی از مثانه وکلیه هم انجام دادم اما چیزی مشاهده نشد ودکتر داروهای تجویز کرد اما فایده نداشت. با لطفا برای رهایی از این مشکل من را راهنمایی کنید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در هنگام صحبت کردن با همسر و یا نامزد خود، متوجه شویم که بی اختیار مایع قبل از منی (مایع شفاف و لغزنده) خارج شود چه حکمی دارد؟ آیا در این حالت غسل جنابت واجب است؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود و بداند یا احتمال دهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود و تصمیم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان بیدار نشود، باید روزه آن روز را قضا کند، ولی کفّاره ندارد و اگر از خواب دوم بیدار شود و با احتمال بیدار شدن برای مرتبه سوم بخوابد و تا اذان صبح بیدار نشود، علاوه بر قضا احتیاطا کفّاره نیز بر او واجب میشود و خوابهای بعد از خواب سوم که تا اذان صبح ادامه پیدا میکنند نیز حکم خواب سوم را دارند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود و بداند یا احتمال دهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود و تصمیم هم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل یا تیمم کند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان بیدار نشود، باید روزه آن روز را قضا کند؛ همچنین اگر از خواب دوم بیدار شود و برای مرتبه سوم بخوابد و تا اذان صبح بیدار نشود، باید روزه آن روز را قضا کند و بنا بر احتیاط مستحبی کفاره نیز بدهد، بلکه بنا بر احتیاط مستحب در خواب دوم و همچنین در خواب اول در صورتی که عادت به بیدار شدن نداشته باشد، کفاره بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود و بداند یا احتمال دهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، و تصمیم هم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان بیدار نشود، باید آن روز را قضا کند، و همچنین است اگر از خواب دوم بیدار شود و برای مرتبه سوم بخوابد، و بنابر احتیاط واجب در خواب سوم کفاره هم لازم است.
- [آیت الله بروجردی] اگر جُنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود و بداند یا احتمال دهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود و تصمیم هم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان بیدار نشود، باید روزهی آن روز را قضا کند و اگر از خواب دوم بیدار شود و برای مرتبهی سوم بخوابد و تا اذان صبح بیدار نشود، قضای روزه و کفاره بر او واجب میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد وبیدار شود وبداند یا اطمینان دارد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود وتصمیم هم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند چنانچه دوباره بخوابد وتا اذان بیدار نشود، باید روزه آن روز را قضا کند و همچنین است از خواب دوم بیدار شود وبرای مرتبه سوم بخوابد وتا اذان صبح بیدار نشود، قضای روزه بر او واجب میشود و بنابر احتیاط واجب کفّاره هم دارد.
- [امام خمینی] اگر جنب در شب ماه رمضان بخوابد و بیدار شود و بداند یا احتمال دهد که اگر دوباره بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود و تصمیم هم داشته باشد که بعد از بیدار شدن غسل کند، چنانچه دوباره بخوابد و تا اذان صبح بیدار نشود، باید روزه آن روز را قضا کند، و همچنین است اگر از خواب دوم بیدار شود و برای مرتبه سوم بخوابد، و کفاره بر او واجب نمی شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند یا احتمال می دهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود چنانچه غفلت داشته باشد که بعد از بیدار شدن باید غسل کند در صورتی که بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند بنابر احتیاط باید قضای ان روز را به جا اورد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که در شب ماه رمضان جنب است و می داند یا احتمال می دهد که اگربخوابد پیش از اذان صبح بیدار می شود، چنانچه غفلت داشته باشد که بعد از بیدار شدن باید غسل کند، در صورتی که بخوابد، و تا اذان صبح خواب بماند روزه اش صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در شب ماه رمضان جنب است و میداند یا احتمال میدهد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود، چنانچه غفلت داشته باشد که بعد از بیدار شدن باید غسل کند، در صورتی که بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند، باید روزه آن روز را بگیرد و بنابر احتیاط آن را قضا نیز بنماید، ولی کفّاره ندارد.
- [آیت الله سیستانی] کسی که در شب ماه رمضان جنب است و اطمینان ندارد که اگر بخوابد پیش از اذان صبح بیدار میشود، چنانچه غفلت داشته باشد که بعد از بیدار شدن باید غسل کند، در صورتی که بخوابد و تا اذان صبح خواب بماند بنا بر احتیاط قضا بر او واجب میشود.