شمابر طبق نظر مرجع تقلید تان باید عمل کنید. نظرات مراجع محترم به این شرح است: چندین سال با حال جنابت، روزه گرفتم و نماز خواندم؛ در حالی که نمی‏دانستم جنب باید غسل کند، تکلیف چیست؟ آیات عظام: امام، بهجت، تبریزی، خامنه‏ای، مکارم و وحید: نماز و روزه‏هایی را که در حال جنابت انجام داده‏اید، باید قضا کنید. [1] آیات عظام: سیستانی، صافی و فاضل: اگر در یاد گرفتن مسائل کوتاهی نکرده‏اید، روزه‏ها صحیح است و قضا ندارد، ولی نمازهایی را که در حال جنابت خوانده‏اید، در هر حال باید قضا کنید. [2] آیت‏الله نوری: روزه‏ها صحیح است و قضا ندارد ولی نمازهایی را که در حال جنابت خوانده‏اید، باید قضا کنید. [3] تذکر: طهارت نسبت به نماز شرط واقعی است از این رو، اگر شخص از روی ناآگاهی نیز بدون طهارت نماز بخواند، نمازش باطل است. پاسخ آیت الله هادوی تهرانی نیز به شرح زیر می باشد: 1. استمنا حرام است، ولی کفاره ای ندارد. 2. اگر شخص در حال جنب بودن نماز بخواند، نماز وی باطل است، هر چند جنابت او از استمنا باشد و وی از این حکم اطلاعی نداشته باشد. 3. روزه هایی که شخص در حال جنابت گرفته است، باطل می باشد. لینک به سایت استفتائات [1] آیت‏الله تبریزی، صراط النجاة، ج 1، س 107 و منهاج الصالحین، ج 1، بعد از م 1004 آیت‏الله وحید، منهاج الصالحین، ج 2، بعد از م 1004 امام، استفتاءات، ج 1 روزه، س 31 آیت‏الله خامنه‏ای، اجوبة الاستفتاءات، س 194 و دفتر آیت‏الله مکارم و آیت‏الله بهجت. [2] آیت‏الله سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، بعد از م 1004 آیت‏الله فاضل، جامع‏المسائل، ج 1، س 558 دفتر آیت‏الله صافی و آیت‏الله وحید. [3] آیت‏الله نوری، استفتاءات، ج 2، س 96.
کسی که هفت سال بعد از مکلف شدنش متوجه می شود که در این سالها غسل جنابت بر گردن او بوده و او به هیچ عنوان نمی دانسته که باید غسل کند، آیا باید قضای تمام نمازها و روزه های این هفت سال را به جا آورد؟
شمابر طبق نظر مرجع تقلید تان باید عمل کنید. نظرات مراجع محترم به این شرح است: چندین سال با حال جنابت، روزه گرفتم و نماز خواندم؛ در حالی که نمیدانستم جنب باید غسل کند، تکلیف چیست؟ آیات عظام: امام، بهجت، تبریزی، خامنهای، مکارم و وحید: نماز و روزههایی را که در حال جنابت انجام دادهاید، باید قضا کنید. [1] آیات عظام: سیستانی، صافی و فاضل: اگر در یاد گرفتن مسائل کوتاهی نکردهاید، روزهها صحیح است و قضا ندارد، ولی نمازهایی را که در حال جنابت خواندهاید، در هر حال باید قضا کنید. [2] آیتالله نوری: روزهها صحیح است و قضا ندارد ولی نمازهایی را که در حال جنابت خواندهاید، باید قضا کنید. [3] تذکر: طهارت نسبت به نماز شرط واقعی است از این رو، اگر شخص از روی ناآگاهی نیز بدون طهارت نماز بخواند، نمازش باطل است. پاسخ آیت الله هادوی تهرانی نیز به شرح زیر می باشد: 1. استمنا حرام است، ولی کفاره ای ندارد. 2. اگر شخص در حال جنب بودن نماز بخواند، نماز وی باطل است، هر چند جنابت او از استمنا باشد و وی از این حکم اطلاعی نداشته باشد. 3. روزه هایی که شخص در حال جنابت گرفته است، باطل می باشد. لینک به سایت استفتائات [1] آیتالله تبریزی، صراط النجاة، ج 1، س 107 و منهاج الصالحین، ج 1، بعد از م 1004 آیتالله وحید، منهاج الصالحین، ج 2، بعد از م 1004 امام، استفتاءات، ج 1 روزه، س 31 آیتالله خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 194 و دفتر آیتالله مکارم و آیتالله بهجت. [2] آیتالله سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، بعد از م 1004 آیتالله فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 558 دفتر آیتالله صافی و آیتالله وحید. [3] آیتالله نوری، استفتاءات، ج 2، س 96.
- [آیت الله خامنه ای] کسی که به سن تکلیف رسیده ولی جاهل به وجوب غسل و کیفیت آن بوده و بعد از گذشت مدتی در حدود ده سال متوجه مسأله تقلید و وجوب غسل بر او شده است، چه حکمی دارد؟ وظیفه او نسبت به قضای نمازها و روزه های گذشته اش چیست؟
- [آیت الله بهجت] فردی که نمی دانسته با استمنا، غسل جنابت بر او واجب می شود، حکم او در مورد نماز و روزه چگونه است؟
- [آیت الله بهجت] کسی که دیوانگی اش برطرف شده، آیا جنب شدن های او در زمان دیوانگی سبب غسل جنابت در زمان عاقل شدنش می شود؟
- [آیت الله بهجت] چندین سال روزه گرفتم و نماز خواندم در حالی که نمی دانستم جنب باید غسل کند، اکنون تکلیف نمازها و روزه های من چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی پیش از اذان صبح جنب بوده و نمی دانسته است آیا می تواند بعد از اذان صبح با همان جنابت، نیت روزه قضای ماه رمضان و یا غیره کند؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر شخص روزه دار جنب باشد و تا قبل از اذان ظهر متوجه آن نشود و پس از آن غسل ارتماسی نماید، آیا روزه اش باطل می شود؟ و اگر بعد از غسل متوجه شود که در حال روزه غسل ارتماسی نموده است، آیا قضای آن واجب است؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر شخصی در حال جنابت چند روز روزه بگیرد و نداند که طهارت از جنابت شرط صحّت روزه است، آیا کفّاره روزه هایی که در حال جنابت گرفته بر او واجب است یا اینکه قضای آنها کافی است؟
- [آیت الله خوئی] شخصی بعد از حصول جنابت طوری شده که به غسل کردن قطع کرده با این وضع روزه گرفته بعداً متوجه شده که غسل نکرده حکم روزهاش را بیان فرمائید.
- [آیت الله نوری همدانی] شخصی مکّه مشرّف شده لکن غسل مسّ میّت بر گردن داشته و قبل از رفتن غسل جنابت هم نکرده تکلیفش چیست؟
- [آیت الله مظاهری] روزهداری که پس از طلوع آفتاب متوجه شود که به علتی غسل جنابت قبل از اذان صبح او باطل بوده، حکم روزه او چیست؟ آیا قضا و کفاره دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه قضای روزه ماه رمضان را چند سال به تأخیر اندازد باید قضا را به جا آورد و برای هر روز یک مد طعام به فقیر دهد و با گذشت سالها کفاره متعدد نمی شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که بخواهد روزه ماه مبارک رمضان یا قضای آن را بگیرد نباید تا اذان صبح عمداً در حال جنابت باقی بماند بنابراین اگر عمداً غسل نکند و در تنگی وقت تیمم نیز نکند روزه اش باطل است. بقای عمدی بر جنابت در روزه های دیگر چه واجب باشد یا مستحب ضرری برای روزه ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنبی که روزه ماه رمضان بر او واجب است باید تا اذان صبح غسل جنابت کند و چنانچه غسل نکند تا وقت تنگ شود باید تیمّم کند و روزه بگیرد و اگر در تأخیر غسل معذور نباشد بنا بر احتیاط مستحب قضای آن روزه را هم به جا آورد و اگر تیمم هم نکند روزهاش باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کلمه یا تلفظ آیه یا ذکری را صحیح می دانسته و مدتی در نمازها خوانده وبعد می فهمد غلط بوده، نمازش اعاده ندارد، هرچند احتیاط مستحب اعاده یا قضای آن است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] باطل شدن روزه به خاطر بقاء بر جنابت مخصوص روزه ماه رمضان و قضای آن است و در روزه های دیگر موجب بطلان نمی شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، یا اگر وظیفه او تیمم است عمداً تیمم ننماید در روزه ماه رمضان و قضای آن، روزهاش باطل است، و در غیر این دو، احوط باقینماندن بر جنابت است تا صبح.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در روزه غیر ماه رمضان و قضای ان از روزه های مستحبی و روزه های واجبی که وقت ان معین است جنب عمدا تا اذان صبح غسل نکند روزه اش صحیح است و احتیاط مستحب در روزه واجب ان است که عمدا بر جنابت باقی نماند
- [آیت الله اردبیلی] پسری که مکلّف نشده ولی خوب و بد را تشخیص میدهد و نماز و روزه خود را به نحو صحیح به جا میآورد، میتواند قضای نماز و روزه پدر خود را بجا آورد.
- [آیت الله مظاهری] اگر قضای روزه چند رمضان بر او واجب باشد و در نیّت معیّن نکند روزهای را که میگیرد قضای کدام رمضان است، قضای سال اوّل حساب میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر قضای روزه چند رمضان بر او واجب باشد و در نیّت معیّن نکند، روزهای را که میگیرد قضای کدام رمضان است، قضای سال اوّل حساب میشود.