1. اینجانب در توالت با آب کر (شلنگ) در حال طهارت بودم که گوشه دستم که خیس بود به شلوارم گرفت آیا شلوارم نجس است؟ 3. کمربندی که مشکوک هستیم نجس می باشد و درآن مقداری نخ بکار رفته است را به چه صورت باید پاک کرد؟آیا آب گرفتن کافیست؟
از نظر اسلام همه چیز پاک است مگر این که یقین به نجاست آن داسته باشیم[1] و اگر نسبت به نجاست چیزی شک داشته باشیم آن چیز پاک است.[2] بنا بر این در مورد اول اگر یقین داشته باشید که دست شما نجس بوده و یقین هم داشته باشید که رطوبت آن به حدی زیاد بوده که به شلوار سرایت کرده است در نتیجه لباس(شلوار را ) نجس شده و باید آنرا آب کشید. ولی اگر یقین به نجاست و یا سرایت نجاست به جاهای دیگر ندارید ،نجس نخواهد بود و با شک در نجس بودن چیزی، نیازی به آب کشیدن آن نیست. همچنین در مورد دوم و سوم هم چون یقین به نجس بودن ندارید هیچ نیازی به آب کشیدن کفش وجوراب و پا و کمر بند نیست؟ .[1]   رساله مراجع، ج1، ص 85، مسئله 121. [2]   . رساله مراجع، ج1، ص 87، مسئله 123.
عنوان سوال:

1. اینجانب در توالت با آب کر (شلنگ) در حال طهارت بودم که گوشه دستم که خیس بود به شلوارم گرفت آیا شلوارم نجس است؟
3. کمربندی که مشکوک هستیم نجس می باشد و درآن مقداری نخ بکار رفته است را به چه صورت باید پاک کرد؟آیا آب گرفتن کافیست؟


پاسخ:

از نظر اسلام همه چیز پاک است مگر این که یقین به نجاست آن داسته باشیم[1] و اگر نسبت به نجاست چیزی شک داشته باشیم آن چیز پاک است.[2] بنا بر این در مورد اول اگر یقین داشته باشید که دست شما نجس بوده و یقین هم داشته باشید که رطوبت آن به حدی زیاد بوده که به شلوار سرایت کرده است در نتیجه لباس(شلوار را ) نجس شده و باید آنرا آب کشید. ولی اگر یقین به نجاست و یا سرایت نجاست به جاهای دیگر ندارید ،نجس نخواهد بود و با شک در نجس بودن چیزی، نیازی به آب کشیدن آن نیست. همچنین در مورد دوم و سوم هم چون یقین به نجس بودن ندارید هیچ نیازی به آب کشیدن کفش وجوراب و پا و کمر بند نیست؟
.[1]   رساله مراجع، ج1، ص 85، مسئله 121. [2]   . رساله مراجع، ج1، ص 87، مسئله 123.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین