1. در این مورد فتوای برخی از فقهاء بیان می شود: حضرات آیات: بهجت: پوشیدن لباس های تنگ و مهیّج برای زن و مرد جایز نیست. [1] مکارم شیرازی: این گونه لباسها اشکال دارد و بر پسران و دختران و مردان و زنان مسلمان لازم است رعایت موازین عفّت اسلامی را، که مایه سعادت دنیا و آخرت آنهاست، بنمایند. [2] 2. این نوع لباس، چون جزء لباس شهرت (لباسی که انگشت نما و جلب توجه می کند) حساب می شود، پوشیدن آن اشکال دارد. [3] 3. پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است: برای تحقق حجاب یا پوشش مشروع باید لباس به گونهای باشد که پوست را بپوشاند و حجم بدن را نشان ندهد. ولی برای تحقق ستر فقط پوشاندن پوست کافی است. با این وصف، پوشیدن )شلوار لی چسبان) در برابر محارم بلامانع است، ولی در برابر نامحرم جایز نیست و کفایت از حجاب نمی کند. برای اطلاع بیشتر رجوع شود به سؤالات: 8734 (سایت: 8824) و 2304 (سایت: 2415) . [1] سایت آیة الله بهجت، بخش حجاب و پوشش زن و مرد: ( http://bahjat.org/fa/content/view/939 ). [2] سایت آیة الله مکارم شیرازی، بخش حجاب: ( http://persian.makarem.ir/estefta/?mit=654 ). [3] رجوع شود به سؤال شماره: 2304 (سایت: 2415).
1. در این مورد فتوای برخی از فقهاء بیان می شود: حضرات آیات: بهجت: پوشیدن لباس های تنگ و مهیّج برای زن و مرد جایز نیست. [1] مکارم شیرازی: این گونه لباسها اشکال دارد و بر پسران و دختران و مردان و زنان مسلمان لازم است رعایت موازین عفّت اسلامی را، که مایه سعادت دنیا و آخرت آنهاست، بنمایند. [2] 2. این نوع لباس، چون جزء لباس شهرت (لباسی که انگشت نما و جلب توجه می کند) حساب می شود، پوشیدن آن اشکال دارد. [3] 3. پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است: برای تحقق حجاب یا پوشش مشروع باید لباس به گونهای باشد که پوست را بپوشاند و حجم بدن را نشان ندهد. ولی برای تحقق ستر فقط پوشاندن پوست کافی است. با این وصف، پوشیدن )شلوار لی چسبان) در برابر محارم بلامانع است، ولی در برابر نامحرم جایز نیست و کفایت از حجاب نمی کند. برای اطلاع بیشتر رجوع شود به سؤالات: 8734 (سایت: 8824) و 2304 (سایت: 2415) .
[1] سایت آیة الله بهجت، بخش حجاب و پوشش زن و مرد: ( http://bahjat.org/fa/content/view/939 ). [2] سایت آیة الله مکارم شیرازی، بخش حجاب: ( http://persian.makarem.ir/estefta/?mit=654 ). [3] رجوع شود به سؤال شماره: 2304 (سایت: 2415).
- [آیت الله خامنه ای] آیا برای زنان پوشیدن لباسهای تنگی که برجستگیهای بدن آنان را نشان می دهد و یا پوشیدن لباسهای بدن نما و عریان در عروسیها و مانند آن جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] ورود افراد اجنبی به حجله عروس و داماد چگونه است و پوشیدن لباسهای بدن نما برای مجلس عروسی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اخیرا شلوارهای به اصطلاح ساپورت که چسبان و تنگ است همراه با مانتوهای کوتاه پوشیده می شود و حجم بدن زن نیز نمایان است؛ پوشیدن آنها در جلوی نامحرم و مخصوصا در ملأ عام چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] پوشیدن لباس های نازک و تن نما برای خانم ها چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] آیا نماز خواندن با چادرهای بدن نما صحیح است؟
- [آیت الله بهجت] آیا نماز خواندن با چادرهای بدن نما صحیح است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا نماز زن با پوشش بدن نما صحیح است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا نمازخواندن با چادرهای بدن نما صحیح است؟
- [آیت الله بهجت] برخی از شورت ها به قدری چسبان و کوتاه است که فقط عورت را می پوشاند و تمام حجم عورت از آن نمایان است، آیا پوشیدن و یا نظر به افرادی با این پوشش، اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] مقصود از لباس شهرت چیست و پوشیدن آن چه حکمی دارد؟ آیا چادر سفیدی که موجب انگشت نما شدن شود از مصادیق لباس شهرت است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] پوشیدن لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت ان برای کسی که می خواهد ان را بپوشد معمول نیست در صورتی که موجب هتک حرمت او یا موجب شهرت و انگشت نما شدنش بشود حرام است و اگر با ان در نماز ستر عورت کند بعید نیست که حکمش حکم لباس غصبی باشد که در مساله گذشت
- [آیت الله مکارم شیرازی] 43 در حجاب اسلامی نوع لباس و رنگ آن تفاوت نمی کند بلکه واجب است پوشاندن تمام بدن غیر از صورت و دستها تا مچ، ولی پوشیدن لباسهای زینتی هر چند بدن آشکار نباشد جایز نیست.
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس نازک و لباسی که در صورت تابش نور، بدن از زیر آن نمایان میشود، در جایی که نامحرم باشد اشکال دارد، همچنین پوشیدن لباس رنگین و چشمگیر در صورتی که برای زن زینت حساب شود و نامحرم او را ببیند، محلّ اشکال است.
- [آیت الله مظاهری] هشت چیز در لباس نمازگزار مکروه است و از آن جمله است: 1 - پوشیدن لباس سیاه. 2 - پوشیدن لباس کثیف. 3 - پوشیدن لباس تنگ. 4 - پوشیدن لباس شرابخوار. 5 - پوشیدن لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند. 6 - پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد. 7 - باز بودن دکمههای لباس. 8 - دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که نشسته نما ز می خواند ، اگر موقع خواندن نماز احتیاط بتواند بایستد باید به وظیفة کسی که نماز را ایستاده می خواند ، عمل کند . نماز احتیاط
- [آیت الله مظاهری] شش چیز در لباس نمازگزار مستحب است که از آن جمله است: 1 - عمامه با تحت الحنک. 2 - پوشیدن عبا. 3 - پوشیدن لباس سفید. 4 - پوشیدن پاکیزهترین لباسها. 5 - استعمال بوی خوش. 6 - دست کردن انگشتری عقیق.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] گذاشتن عمامه با تحت الحنک، پوشیدن عبا خصوصاً برای کسی که امام جماعت باشد، پوشیدن لباس سفید و پوشیدن پاکیزه ترین لباسها، و استعمال بوی خوش و دست کردن انگشتری عقیق برای نمازگزار مستحب است.
- [آیت الله نوری همدانی] چیزهائی که در نماز یومیه واجب و مستحب است ، در نماز آیات هم واجب و مستحب می باشد ولی در نما ز آیات مستحب است بجای اذان و اقامه سه مرتبه به قصد امید ثواب بگویند الصلاهُ .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مقصود از لباس شهرت لباسی است که عرفاً زننده باشد و از این جهت انگشت نما باشد یا مناسب زی و شأن شخص از حیث جنس یا رنگ یا نوع دوخت نباشد.
- [آیت الله نوری همدانی] احتیاط واجب آن است که نما زجمعه را از موقعی که عرفاً اول ظهر می گویند تاخیر نیندازد و اگر از اوائل ظهر تاخیر ا فتاد ، بجای نماز جمعه نماز ظهر بخواند . وقت نماز مغرب و عشاء