در ماه مبارک رمضان جهت بیدار شدن از خواب برای سحر برایم مشکل است. بعضی از شب ها از ماده محرک شیشه استفاده می کنم که من را بیدار نگهدارد. در ضمن یک انرژی هم به من می دهد جهت نماز و قرآن خواندن. حکم این چیست؟
1. به طور کلی، هر چیزی که برای انسان ضرر قابل توجهی داشته باشد، مصرف آن حرام است. [1] و استعمال مواد مخدر و استفاده از آنها با توجه به آثار سوءشان از قبیل ضررهای شخصی و اجتماعی قابل ملاحظه‌ای که بر استعمال آنها مترتّب می‌شود، حرام است.[2] پس، شیشه هم که جزو مواد مخدّر است، مصرف آن حرام است؛ اما با این حال، روزه صحیح است. 2. برای بیدار شدن در سحر ماه مبارک رمضان، نباید به راه حرام متوصل شد؛ آن هم در ماهی که همه به میهمانی خدا دعوت شده اند. 3. بنابر این سعی کنید با زود خوابیدن و خوردن غذای سبک خود را برای سحر بیدار کنید. در ضمن برای این کار بهتر است آیه آخر سوره کهف را بخوانید. امام صادق (ع) می فرماید:(اگر کسی آیه آخر سوره کهف را بخواند، هرساعتی که بخواهد بیدار می شود).[3] [1] مجمع المسائل (للگلپایگانی)، ج‌3، ص‌ 64. [2] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‌2، ص‌ 1017، س 1402 و ص 1018، س 1407. [3] کلینی، الکافی، ج 2، ص 540، دارالکتب الاسلامیة،تهران، 1365ش: (مَا مِنْ أَحَدٍ یَقْرَأُ آخِرَ الْکَهْفِ عِنْدَ النَّوْمِ إِلَّا تَیَقَّظَ فِی السَّاعَةِ الَّتِی یُرِیدُ).
عنوان سوال:

در ماه مبارک رمضان جهت بیدار شدن از خواب برای سحر برایم مشکل است. بعضی از شب ها از ماده محرک شیشه استفاده می کنم که من را بیدار نگهدارد. در ضمن یک انرژی هم به من می دهد جهت نماز و قرآن خواندن. حکم این چیست؟


پاسخ:

1. به طور کلی، هر چیزی که برای انسان ضرر قابل توجهی داشته باشد، مصرف آن حرام است. [1] و استعمال مواد مخدر و استفاده از آنها با توجه به آثار سوءشان از قبیل ضررهای شخصی و اجتماعی قابل ملاحظه‌ای که بر استعمال آنها مترتّب می‌شود، حرام است.[2] پس، شیشه هم که جزو مواد مخدّر است، مصرف آن حرام است؛ اما با این حال، روزه صحیح است. 2. برای بیدار شدن در سحر ماه مبارک رمضان، نباید به راه حرام متوصل شد؛ آن هم در ماهی که همه به میهمانی خدا دعوت شده اند. 3. بنابر این سعی کنید با زود خوابیدن و خوردن غذای سبک خود را برای سحر بیدار کنید. در ضمن برای این کار بهتر است آیه آخر سوره کهف را بخوانید. امام صادق (ع) می فرماید:(اگر کسی آیه آخر سوره کهف را بخواند، هرساعتی که بخواهد بیدار می شود).[3]
[1] مجمع المسائل (للگلپایگانی)، ج‌3، ص‌ 64. [2] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‌2، ص‌ 1017، س 1402 و ص 1018، س 1407. [3] کلینی، الکافی، ج 2، ص 540، دارالکتب الاسلامیة،تهران، 1365ش: (مَا مِنْ أَحَدٍ یَقْرَأُ آخِرَ الْکَهْفِ عِنْدَ النَّوْمِ إِلَّا تَیَقَّظَ فِی السَّاعَةِ الَّتِی یُرِیدُ).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین