حکم مساحقه به شرح زیر است: 1. مساحقه، عملی شیطانی بوده و به این معناست که دو زن آلت تناسلی خود را به یک دیگر بمالند، و این کار، حرام است‏.[1] 2. هر گاه چهار شاهد عادل شهادت به مساحقه دادند، مساحقه ثابت می‌شود؛ و مجازات آن، صد ضربه شلاق به هر یک از دو زن است. چه محصنه (زن شوهردار) باشد یا غیر محصنه (زن غیر شوهر دار) و چه کافر باشد، چه مسلمان.[2] 3. در صورت تکرار مساحقه، و جاری کردن حد، فتاوای فقها در این حکم متفاوت است که در این جا به چند نمونه اشاره می شود: الف. احتیاط واجب این است که در دو مرتبه اول تعزیر شده و در مرتبه سوم حکم به حدّ می شود.[3] ب. در صورت تکرار مساحقه و تکرار جاری شدن حدّ، بعد از هر بار مساحقه، مجازات مرتبه سوم، کشتن است.[4] ج. اما برخی مجازات مرتبه چهارم، را کشتن می دانند.[5] 4. اگر قبل از این که بیّنه (شهادت چهار شاهد عادل) بر مساحقه اقامه شود، مساحقه دهنده و مساحقه کننده توبه نمایند، مشهور بین فقها این است که حدّ ساقط می شود.[6] اما بعد از قیام بیّنه، اگر توبه ای صورت گیرد، حدّ ساقط نمی‏شود.[7] 5. با اقرار و توبه، امام و حاکم مخیّر است در عفو (بخشش) و اقامه حدّ.[8] اما، آیا برادر مساحقه دهنده بر مساحقه کننده برای ازدواج تا ابد حرام می شود؟ باید گفت: مساحقه با لواط فرق می کند و برادر مساحقه دهنده بر مساحقه کننده برای ازدواج، حرام ابدی نمی شود. [1] . مجلسی، محمدباقر، حدود و قصاص و دیات، ص 22، مؤسسه نشر الآثار الإسلامیة، قم، چاپ اول؛ بهجت، محمدتقی، جامع المسائل (للبهجة)، ج ‏5، ص 293، چاپ اول، قم. [2] . بهجت، محمد تقی، جامع المسائل، ج‏5، ص 225، دفتر معظم‌له، قم، چاپ دوم، 1426ق؛ امام خمینی، تحریرالوسیله، ج 2، ص 470، م 9، مؤسسة دار العلم‏، چاپ اول، قم؛ شعرانی، شیخ أبو الحسن، ‏ترجمه و شرح تبصرة المتعلمین فی أحکام الدین، ج‏2، ص 737، منشورات إسلامیة، تهران، چاپ پنجم، 1419ق؛ اما برخی بین محصنه و غیر محصنه در تازیانه زدن فرقی قائل هستند؛ مانند حضرت آیت الله خوئی:«اگر غیر محصنه (زن غیر شوهر دار) باشد، - چه مسلمان باشد و چه کافر - صد تازیانه به هر یک باید زد اما اگر محصنه (زن شوهردار) باشد، سنگسار می شوند»؛ خوئی، سید أبو القاسم،‏ تکملة المنهاج، ص 40، م 194، نشر مدینة العلم‏، قم، چاپ 28، 1410ق. [3] . تحریرالوسیلة، ج2، ص 471، م 12. [4] تکملة المنهاج، ص 41، م 195. [5] . مانند حضرت آیة الله بهجت: در صورت تکرار مساحقه و تکرار اقامه حدّ، در مرتبه چهارم به قتل می‏رسانند صاحب مساحقه را، بنا بر احوط در عدم قتل در ثالثه.( جامع المسائل (للبهجة)، ج‏5، ص 293). و همچنین در: ترجمه و شرح تبصرة المتعلمین فی أحکام الدین، ج‏2، ص 737. [6] . جامع المسائل (للبهجة)، ج ‏5، ص 293؛ تکملة المنهاج، ص 41، م 196؛ ترجمه و شرح تبصرة المتعلمین فی أحکام الدین، ج‏2، ص 737. [7] . جامع المسائل (للبهجة)، ج ‏5، ص 293؛ تکملة المنهاج، ص 41، م 196؛ ترجمه و شرح تبصرة المتعلمین فی أحکام الدین، ج‏2، ص 737. [8] . جامع المسائل (للبهجة)، ج‏5 ، ص 293.
اگر دو دختر با هم عمل مساحقه را انجام دهند، آیا برادر مساحقه دهنده بر مساحقه کننده تا ابد برای ازدواج حرام می شود؟
حکم مساحقه به شرح زیر است:
1. مساحقه، عملی شیطانی بوده و به این معناست که دو زن آلت تناسلی خود را به یک دیگر بمالند، و این کار، حرام است.[1]
2. هر گاه چهار شاهد عادل شهادت به مساحقه دادند، مساحقه ثابت میشود؛ و مجازات آن، صد ضربه شلاق به هر یک از دو زن است. چه محصنه (زن شوهردار) باشد یا غیر محصنه (زن غیر شوهر دار) و چه کافر باشد، چه مسلمان.[2]
3. در صورت تکرار مساحقه، و جاری کردن حد، فتاوای فقها در این حکم متفاوت است که در این جا به چند نمونه اشاره می شود:
الف. احتیاط واجب این است که در دو مرتبه اول تعزیر شده و در مرتبه سوم حکم به حدّ می شود.[3]
ب. در صورت تکرار مساحقه و تکرار جاری شدن حدّ، بعد از هر بار مساحقه، مجازات مرتبه سوم، کشتن است.[4]
ج. اما برخی مجازات مرتبه چهارم، را کشتن می دانند.[5]
4. اگر قبل از این که بیّنه (شهادت چهار شاهد عادل) بر مساحقه اقامه شود، مساحقه دهنده و مساحقه کننده توبه نمایند، مشهور بین فقها این است که حدّ ساقط می شود.[6] اما بعد از قیام بیّنه، اگر توبه ای صورت گیرد، حدّ ساقط نمیشود.[7]
5. با اقرار و توبه، امام و حاکم مخیّر است در عفو (بخشش) و اقامه حدّ.[8]
اما، آیا برادر مساحقه دهنده بر مساحقه کننده برای ازدواج تا ابد حرام می شود؟
باید گفت: مساحقه با لواط فرق می کند و برادر مساحقه دهنده بر مساحقه کننده برای ازدواج، حرام ابدی نمی شود. [1] . مجلسی، محمدباقر، حدود و قصاص و دیات، ص 22، مؤسسه نشر الآثار الإسلامیة، قم، چاپ اول؛ بهجت، محمدتقی، جامع المسائل (للبهجة)، ج 5، ص 293، چاپ اول، قم. [2] . بهجت، محمد تقی، جامع المسائل، ج5، ص 225، دفتر معظمله، قم، چاپ دوم، 1426ق؛ امام خمینی، تحریرالوسیله، ج 2، ص 470، م 9، مؤسسة دار العلم، چاپ اول، قم؛ شعرانی، شیخ أبو الحسن، ترجمه و شرح تبصرة المتعلمین فی أحکام الدین، ج2، ص 737، منشورات إسلامیة، تهران، چاپ پنجم، 1419ق؛ اما برخی بین محصنه و غیر محصنه در تازیانه زدن فرقی قائل هستند؛ مانند حضرت آیت الله خوئی:«اگر غیر محصنه (زن غیر شوهر دار) باشد، - چه مسلمان باشد و چه کافر - صد تازیانه به هر یک باید زد اما اگر محصنه (زن شوهردار) باشد، سنگسار می شوند»؛ خوئی، سید أبو القاسم، تکملة المنهاج، ص 40، م 194، نشر مدینة العلم، قم، چاپ 28، 1410ق. [3] . تحریرالوسیلة، ج2، ص 471، م 12. [4] تکملة المنهاج، ص 41، م 195. [5] . مانند حضرت آیة الله بهجت: در صورت تکرار مساحقه و تکرار اقامه حدّ، در مرتبه چهارم به قتل میرسانند صاحب مساحقه را، بنا بر احوط در عدم قتل در ثالثه.( جامع المسائل (للبهجة)، ج5، ص 293). و همچنین در: ترجمه و شرح تبصرة المتعلمین فی أحکام الدین، ج2، ص 737. [6] . جامع المسائل (للبهجة)، ج 5، ص 293؛ تکملة المنهاج، ص 41، م 196؛ ترجمه و شرح تبصرة المتعلمین فی أحکام الدین، ج2، ص 737. [7] . جامع المسائل (للبهجة)، ج 5، ص 293؛ تکملة المنهاج، ص 41، م 196؛ ترجمه و شرح تبصرة المتعلمین فی أحکام الدین، ج2، ص 737. [8] . جامع المسائل (للبهجة)، ج5 ، ص 293.
- [آیت الله بهجت] اگر خانمی دخترِ برادر شوهر خود را شیر دهد، آیا غیر از آن دختر، فرزندان دیگر دو برادر می توانند باهم ازدواج کنند؟
- [آیت الله سیستانی] خواهری به برادر کوچک خودش شیر پستان داده آیا پسر خواهر با دختر برادر می توانند با هم ازدواج کنند؟
- [آیت الله سبحانی] اگر لواط کننده و لواط دهنده هر دو نابالغ باشند آیا باز ازدواج با خواهر لواط دهنده حرام می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در مورد ازدواج موقت با دختر شیرخواره برای ایجاد محرمیت با زن برادر، آیا این ازدواج باید به مصلحت دختر باشد؟
- [آیت الله بهجت] 2) آیا برادر آن شیرخواره ی فوق الذّکر می تواند با دختر خاله اش ازدواج کند؟
- [سایر] آیا تمام مراجع تقلید ازدواج، با خواهر لواط دهنده را حرام میدانند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا میتوانیم با دختر نامحرمی، صیغه خواهر و برادری بخوانیم، و مثل خواهر و برادر با هم رفتار کنیم؟
- [سایر] اگر کسی شک کند که نسبت به لواط دهنده نزدیکی شده یا نه، آیا ازدواج با خواهر او حرام میشود؟
- [آیت الله علوی گرگانی] ازدواج لواط کننده با اقوام نزدیک لواط شده مانند دختر برادر موطؤ، دختر خواهر، عمه و خاله او چه صورت دارد؟ آیا احتیاطی در ترک این ازدواج وجود دارد، با توجّه به این که روایتی در احتیاط آن موجود نیست؟
- [آیت الله بهجت] حرمت ازدواج برادر با خواهر، از طرف پدر است یا مادر؟ یعنی اگر پدرها یکی باشند و مادرها مختلف و یا بالعکس می توانند باهم ازدواج کنند؟
- [آیت الله سیستانی] ازدواج با زنهائی که به انسان محرم هستند ، مثل مادر و خواهر و دختر و عمه و خاله ، و دختر برادر ، و دختر خواهر ، و مادر زن ، حرام است .
- [آیت الله خوئی] ازدواج با زنهایی که با انسان محرم هستند مثل مادر و خواهر و دختر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادر زن حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] ازدواج با زنهایی که با انسان محرم هستند مثل مادر و خواهر و دختر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادر زن حرام است
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ازدواج با زن هایی که با انسان محرم هستند مثل مادر و خواهر و دختر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادر زن حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ازدواج با زنهایی که با انسان محرم هستند، مثل مادر و خواهر و دختر و عمه و خاله و دختر برادر و دختر خواهر و مادر زن حرام است.
- [آیت الله بروجردی] با دختری که خواهر، یا زن برادر انسان او را شیر کامل داده نمیشود ازدواج کرد و همچنین است اگر خواهر زاده، یا برادر زاده، یا نوهی خواهر، یا نوهی برادر انسان آن دختر را شیر داده باشد.
- [آیت الله سیستانی] مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده ، بر لواط کننده در صورتی که بالغ بوده حرام میشود ، هر چند کمتر از ختنه گاه داخل شود ، و همچنین است بنابر احتیاط لازم اگر لواط دهنده مرد باشد ، و یا آنکه لواط کننده بالغ نباشد ، ولی اگر گمان کند که دخول شده ، یا شک کند که دخول شده یا نه ، بر او حرام نمیشوند ، وهمچنین مادر و خواهر و دختر لواط کننده بر لواط دهنده حرام نیست .
- [آیت الله سیستانی] اگر با زنی ازدواج نماید ، و بعد از ازدواج با پدر یا برادر یا پسر او لواط کند بنابر احتیاط واجب آن زن بر او حرام میشود .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مردی با کودک یا نوجوانی که در اوائل سنین بلوغ است - العیاذ باللَّه - لواط کند، نمیتواند بعد از آن با خواهر یا دختر یا نوه یا مادر یا مادربزرگ آن شخص اگر چه رضاعی باشند (همانند اقوام نسبی) ازدواج نماید، بلکه اگر با کسی که از اوائل سنین بلوغ گذشته است لواط کند، بنا بر احتیاط این حکم جاریست و اگر در زمان کودکی شخص لواط کرده باشد، بنا بر احتیاط مستحبّ مؤکّد از ازدواج با کسانی که ذکر شد اجتناب نماید و در هر حال هیچ کدام از بستگان لواط کننده بر لواط دهنده حرام نمیشوند. و اگر این کار - العیاذ باللَّه - پس از ازدواج صورت گرفته باشد، چنانچه با برادر رضاعی زن باشد - همانند برادر نسبی - عقد آنان باطل میگردد و بر یکدیگر حرام ابدی میشوند و اگر با غیر او باشد، باعث بطلان عقد و حرمت ابدی نمیشود.
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمی شوند. و احتیاط مستحب این است که با یکدیگر ازدواج نکنند.