بلند گذاشتن ناخن به خودی خود اشکالی ندارد، بلکه روایاتی در این باره وارد شده است که بانوان می توانند مقداری از ناخن خود را به جهت زینت بلند نگه دارند.[1] پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این سؤال چنین است: اشکالی ندارد. لینک به سایت استفتائات البته باید توجه داشت اگر زیر ناخنی که بیشتر از معمول بلند است، مقداری چرک جمع شود که مانع وصول آب شود باید برای وضو و غسل برطرف نمود.[2] [1] . مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج 73، ص 123، موسسه دار الوفاء، بیروت: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص)‏ لِلرِّجَالِ قُصُّوا أَظَافِیرَکُمْ وَ لِلنِّسَاءِ اتْرُکْنَ مِنْ أَظَافِیرِکُنَّ فَإِنَّهُ أَزْیَنُ لَکُنَّ». [2] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص‏ 176، م 291.
بلند گذاشتن ناخن دختر، چه حکمی دارد؟
بلند گذاشتن ناخن به خودی خود اشکالی ندارد، بلکه روایاتی در این باره وارد شده است که بانوان می توانند مقداری از ناخن خود را به جهت زینت بلند نگه دارند.[1] پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این سؤال چنین است: اشکالی ندارد. لینک به سایت استفتائات البته باید توجه داشت اگر زیر ناخنی که بیشتر از معمول بلند است، مقداری چرک جمع شود که مانع وصول آب شود باید برای وضو و غسل برطرف نمود.[2]
[1] . مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج 73، ص 123، موسسه دار الوفاء، بیروت: «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(ص) لِلرِّجَالِ قُصُّوا أَظَافِیرَکُمْ وَ لِلنِّسَاءِ اتْرُکْنَ مِنْ أَظَافِیرِکُنَّ فَإِنَّهُ أَزْیَنُ لَکُنَّ». [2] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 176، م 291.
- [سایر] بلند گذاشتن ناخن در وضو چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا بلند گذاشتن ناخن در وضو اشکال ایجاد می کند؟
- [سایر] بلند گذاشتن ناخن ها برای چه کسانی پسندیده است؟
- [آیت الله بهجت] آیا بلند گذاشتن ناخن برای مرد از زینت های اختصاصی بانوان محسوب شده و حرام است؟
- [آیت الله بهجت] آیا بلند گذاشتن ناخن برای زنان جایز است؟ و آیا این عمل زینت به شمار می آید و باید از نامحرم پوشیده شود؟
- [سایر] بلند گذاشتن موی سر چه عوارضی دارد؟
- [سایر] بلند گذاشتن موی سر چگونه است؟
- [سایر] آیا ناخن کاشته شده زینت محسوب میشود و باید از نامحرم پوشانده شود؟ اگر این ناخن را بلند بگذاریم چطور؟
- [آیت الله بهجت] حدّ بلند گذاشتن مو برای مردان چه قدر است؟ آیا بلند گذاشتن مو تا روی شانه یا پشت کمر اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] بلند کردن ناخن چه لطمه ای به نماز می زند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زیر ناخنی که به اندازه معمول بلند است چرک باشد وضو اشکال ندارد ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو ان چرک را بر طرف کنند و اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است بر طرف کنند
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [آیت الله مظاهری] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را بر طرف کنند و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است بر طرف نمایند.
- [آیت الله بروجردی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [امام خمینی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن رابگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زیر ناخن کمی چرک باشد وضو اشکال ندارد، ولی بهتر است آن را تمیز کند، اما اگر ناخن را بگیرد باید آن چرک را که مانع رسیدن آب به بدن است برطرف کند و نیز اگر ناخن بیش از حد معمول بلند باشد و چرک زیر آن، مانع رسیدن آب وضو است، باید آن را برطرف سازد.
- [آیت الله سیستانی] اگر زیر ناخن چرک باشد ، وضو اشکال ندارد ، ولی اگر ناخن را بگیرند چنانچه آن چرک مانع از رسیدن آب به پوست باشد ، باید برای وضو آن چرک را بر طرف کنند . و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است بر طرف نمایند .
- [آیت الله بهجت] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر زیر ناخن چرک باشد وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرد و بداند یا احتمال دهد آن چرک مانع از رسیدن آب به پوست است، باید برای وضو آن چرک را برطرف کند و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد و چرک زیر آن جزء ظاهر به حساب آید باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.