آیا اگر فرد اعدامی زنده بماند، دوباره اعدام می شود یا نه؟
برای روشن شدن مسئله مطرح شده، توجه به این نکته ضروری است که مجازات مُجرم به صورت های مختلفی؛ مانند سنگسار، گردن زدن، پرتاب از بلندی، سوزاندن و ... انجام می پذیرد که هر کدام از این موارد متناسب با نوع جُرم و گناه از طرف شارع مقدّس تشریع شده است.   در باره مسئله مطرح شده نظر برخی از فقها اشاره می شود:   1. در زنای محصنه ای که شخص اقرار به آن کرده و محکوم به رَجم (سنگسار) شده است، اگر بعد از اجرای حکم، معلوم شود که شخص هنوز زنده است، باید مجدداً او را سنگسار کنند تا بم ی رد.[1]   2. اگر پس از اعدام و حلق‌ آویز کردن مُجرم، کشف شود که وی زنده است، باید دوباره اعدام شود.[2]   3. در صورتی که بعد از اعدام و قبل از دفن در سردخانه یا پزشکی قانونی و ... در مجرم علائمی حیاتی دیده شود و با مداوا سلامت خود را بازیابد، ظاهراً حکم اجرای حد و قصاص به قوت خود باقی است.[3]   این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.   [1] . فاضل لنکرانی، محمد، جامع المسائل، ج2‌، ص 436، س 161، انتشارات امیر قلم‌، چاپ یازدهم، بی تا، قم. [2] . بهجت،‌ محمد تقی، استفتاءات، ج 4، ص 475، س 6197، نشر دفتر حضرت آیة الله بهجت‌، قم ، چاپ اول، 1428 ق. [3] . صافی گلپایگانی، لطف الله، جامع الأحکام، ج 2، ص 362 و 363، س 2135، انتشارات حضرت معصومه (س)، قم، چاپ چهارم، 1417ق.  
عنوان سوال:

آیا اگر فرد اعدامی زنده بماند، دوباره اعدام می شود یا نه؟


پاسخ:

برای روشن شدن مسئله مطرح شده، توجه به این نکته ضروری است که مجازات مُجرم به صورت های مختلفی؛ مانند سنگسار، گردن زدن، پرتاب از بلندی، سوزاندن و ... انجام می پذیرد که هر کدام از این موارد متناسب با نوع جُرم و گناه از طرف شارع مقدّس تشریع شده است.   در باره مسئله مطرح شده نظر برخی از فقها اشاره می شود:   1. در زنای محصنه ای که شخص اقرار به آن کرده و محکوم به رَجم (سنگسار) شده است، اگر بعد از اجرای حکم، معلوم شود که شخص هنوز زنده است، باید مجدداً او را سنگسار کنند تا بم ی رد.[1]   2. اگر پس از اعدام و حلق‌ آویز کردن مُجرم، کشف شود که وی زنده است، باید دوباره اعدام شود.[2]   3. در صورتی که بعد از اعدام و قبل از دفن در سردخانه یا پزشکی قانونی و ... در مجرم علائمی حیاتی دیده شود و با مداوا سلامت خود را بازیابد، ظاهراً حکم اجرای حد و قصاص به قوت خود باقی است.[3]   این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.  
[1] . فاضل لنکرانی، محمد، جامع المسائل، ج2‌، ص 436، س 161، انتشارات امیر قلم‌، چاپ یازدهم، بی تا، قم. [2] . بهجت،‌ محمد تقی، استفتاءات، ج 4، ص 475، س 6197، نشر دفتر حضرت آیة الله بهجت‌، قم ، چاپ اول، 1428 ق. [3] . صافی گلپایگانی، لطف الله، جامع الأحکام، ج 2، ص 362 و 363، س 2135، انتشارات حضرت معصومه (س)، قم، چاپ چهارم، 1417ق.  





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین