پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: ج1) این گونه آزمایشها برای اثبات زنا حجت نیست. [1] ج2) به طور کلی به آزمایش مذکور و اقرار زن، زنای مرد ثابت نمی شود. [2] حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): 1. اگر آزمایش DNA موجب یقین برای نوع مردم شود، می تواند اثبات کند که منی مردی خاص است، ولی این نکته را که منی به شکل حرام در آنجا قرار گرفته، اثبات نمی کند و ممکن است وطی به شبهه یا انتقال منی از طریق دیگر می باشد. البته اگر این احتمالات (یعنی وطی به شبهه یا انتقال منی) نیز به صورت یقینی برای نوع مردم، با توجه به شواهد حسی قابل عرضه در محکمه، منتفی باشد، و فقط یقین به زنا حاصل شود، حکم آن اثبات می گردد. 2. اقرار یک طرف به زنا نسبت به طرف دیگر قذف است و حد قذف دارد. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از سایت دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) ، توسط سایت اسلام کوییست. [2] . آیات عظام: سیستانی و صافی گلپایگانی (مد ظلهما العالی) .
آیا از طریق آزمایش DNA می توان زنا را اثبات کرد؟ آیا با آزمایش DNA و اقرار زن می توان زنا را برای طرف مقابل (مرد) اثبات کرد؟
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: ج1) این گونه آزمایشها برای اثبات زنا حجت نیست. [1] ج2) به طور کلی به آزمایش مذکور و اقرار زن، زنای مرد ثابت نمی شود. [2] حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): 1. اگر آزمایش DNA موجب یقین برای نوع مردم شود، می تواند اثبات کند که منی مردی خاص است، ولی این نکته را که منی به شکل حرام در آنجا قرار گرفته، اثبات نمی کند و ممکن است وطی به شبهه یا انتقال منی از طریق دیگر می باشد. البته اگر این احتمالات (یعنی وطی به شبهه یا انتقال منی) نیز به صورت یقینی برای نوع مردم، با توجه به شواهد حسی قابل عرضه در محکمه، منتفی باشد، و فقط یقین به زنا حاصل شود، حکم آن اثبات می گردد. 2. اقرار یک طرف به زنا نسبت به طرف دیگر قذف است و حد قذف دارد. لینک به سایت استفتائات
[1] . استفتا از سایت دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) ، توسط سایت اسلام کوییست. [2] . آیات عظام: سیستانی و صافی گلپایگانی (مد ظلهما العالی) .
- [آیت الله مکارم شیرازی] در اثبات حدّ زنا و لواط تعدّد اقرار شرط است. آیا در صورت به عنف بودن امور فوق، نیز تعدّد اقرار شرط است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در اثبات حدّ زنا و لواط تعدّد اقرار شرط است. آیا در صورت به عنف بودن امور فوق، نیز تعدّد اقرار شرط است؟
- [آیت الله سبحانی] هرگاه زنی در چهار جلسه اقرار کند که با مردی زنا کرده است، ولی هیچ گونه اطلاعاتی در خصوص آن مرد ندهد، آیا اقرار او نافذ است؟
- [آیت الله بهجت] اگر کسی اقرار به زنا کند، لازم است چهار بار اقرار نماید و آیا باید هر بار از آن در یک جلسه مستقل باشد یا می توان چهار بار اقرار در یک جلسه را مبنای حکم قرار داد؟
- [آیت الله بهجت] درباره متّهم به زنایی، هیچ امر اثبات کننده ای در بین نیست. تنها آزمایش نشان می دهد که طفل متولّد شده، به متّهم ملحق است. متهم ابتدا گفته نتیجه آزمایش را قبول دارم. پس از رسیدن نتیجه آزمایش، وی منکر الحاق است. آیا زنا و حدّ ثابت می شود؟ الحاق ولد چه طور؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا در جرایمی که بیش از یکبار اقرار برای اثبات جرم در نظر گرفته شده است اگر اقرار به حدّ نصاب قانونی نرسد (مثلادر جرم زنا بجای چهار بار کمتر از چهار بار اقرار کند) مثلافقط یکبار اقرار نماید امّا قاضی با همین یکبار علم به وقوع جرم از ناحیه اقرار کننده پیدا نماید، آیا علم قاضی در این باره حجّت است و باید طبق علم خود عمل کند هر چند چهار بار اقرار صورت نگرفته است یا اینکه در اینگونه موارد حتماً باید اقرار به نصاب قانونی خود برسد تا جرم اثبات شود و بر اساس آن حکم صادر گردد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه مردی یک بار اقرار به زنا کند، آیا می توان او را به پرداخت ارش البکارة، یا مهر المثل (در صورت تحقّق شرایط آن،) محکوم کرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه مردی یک بار اقرار به زنا کند، آیا می توان او را به پرداخت ارش البکارة، یا مهر المثل (در صورت تحقّق شرایط آن،) محکوم کرد؟
- [آیت الله سبحانی] در اقرار به زنا یا سایر حدودی که تعدد اقرار در آن شرط است آیا لازم است اقرار در جلسات متعدد باشد یا در یک جلسه چهار بار اقرار کافی است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر اقرار ایجاد علم عادی یا اطمینان میکند چرا در مورد جرایمی مثل زنا یا لواط به یک بار اقرار قناعت نمیکنند؟
- [آیت الله مظاهری] حدود و تعزیرات به دو راه ثابت میشود: اوّل: شهادت دو مرد عادل. دوّم: اقرار خود شخص، ولی زنا یا لواط با شهادت چهار شاهد عادل یا چهار مرتبه اقرار خود شخص در چهار جلسه ثابت میشود. و اقرار باید با اختیار و بدون تهدید یا شکنجه و مانند اینها باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مرد با زن حائض زنا کند، یا با زن حائض نامحرمی بگمان این که عیال خود اوست جماع نماید، احتیاط مستحبّ آن است که کفّاره بدهد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال خوداو است جماع نماید ، احتیاطاً کفاره بدهد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر مرد با زن حائض زنا کند، یا با زن حائض بیگانه ای به گمان این که همسر خود اوست نزدیکی نماید، احتیاط آن است که کفاره دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مرد با زن حایض زنا کند یا با زن حایض نامحرمی به گمان این که عیال خودش است جماع نماید احتیاط مستحب ان است که کفاره بدهد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال خودش است جماع نماید کفاره واجب نمی شود.
- [آیت الله مظاهری] شهادت زن در حدود و تعزیرات پذیرفته نمیشود مگر در زنا یا لواط که با شهادت سه مرد عادل و دو زن ثابت میگردد.
- [آیت الله بروجردی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان این که عیال خود اوست جماع نماید، احتیاط واجب آن است که کفاره بدهد.
- [امام خمینی] اگر مرد با زن حائض زنا کند یا با زن حائض نامحرمی به گمان اینکه عیال خود او است جماع نماید، احتیاط واجب آن است که کفاره بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر کسی به مرد یا زن مسلمانی که بالغ و عاقل و آزاد است نسبت زنا یا لواط بدهد؛ یا ولد الزنا بگوید و نتواند به طریق شرعی صحت نسبت را اثبات کند؛ باید هشتاد تازیانه از روی لباس به او بزنند.