پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1] حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): در هر صورت اگر عرفاً زینت محسوب شود، باید از نامحرم پوشانده شود؛ و تشخیص موضوع{و تشخیص این که زینت است یا نه؟} بر عهده شخص مکلف است. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): چنانچه به صورت غلیظ بوده و مورد توجه نامحرم گردد جایز نیست و آرایش گردی صورت و دستها تا مچ در صورتی که بسیار خفیف باشد و منشأ مفسده ای نگردد اشکالی ندارد، ولی از آرایشهای تند یا مفسده انگیز باید پرهیز کرد. حضرت آیات عظام سیستانی و صافی گلپایگانی (مد ظلهما العالی): بله، باید از نامحرم بپوشاند. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): 1. زینت باید از دید نامحرم حفظ شود. 2. تشخیص مصداق زینت تابع عرف و دیدگاه عمومی عقلا است. 3. به نظر می رسد لاک زدن ناخن در عرف ما یک زینت است و حفظ آن از نامحرم واجب است یا لااقل احتیاط واجب است. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از سایت دفاتر مراجع تقلید (مد ظلهم العالی) ، توسط سایت اسلام کوییست.
سلام، آیا لاک زدن ناخن جزو آرایش و زینت زن حساب شده و باید آن را از نظر نامحرم حفظ کرد یا خیر؟
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1] حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): در هر صورت اگر عرفاً زینت محسوب شود، باید از نامحرم پوشانده شود؛ و تشخیص موضوع{و تشخیص این که زینت است یا نه؟} بر عهده شخص مکلف است. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): چنانچه به صورت غلیظ بوده و مورد توجه نامحرم گردد جایز نیست و آرایش گردی صورت و دستها تا مچ در صورتی که بسیار خفیف باشد و منشأ مفسده ای نگردد اشکالی ندارد، ولی از آرایشهای تند یا مفسده انگیز باید پرهیز کرد. حضرت آیات عظام سیستانی و صافی گلپایگانی (مد ظلهما العالی): بله، باید از نامحرم بپوشاند. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): 1. زینت باید از دید نامحرم حفظ شود. 2. تشخیص مصداق زینت تابع عرف و دیدگاه عمومی عقلا است. 3. به نظر می رسد لاک زدن ناخن در عرف ما یک زینت است و حفظ آن از نامحرم واجب است یا لااقل احتیاط واجب است. لینک به سایت استفتائات
[1] . استفتا از سایت دفاتر مراجع تقلید (مد ظلهم العالی) ، توسط سایت اسلام کوییست.
- [آیت الله مظاهری] آیا لاک زدن ناخن های پا باعث باطل شدن وضو و غسل می شود؟ لاک زدن چه تعداد از ناخن های پا جایز است؟
- [آیت الله سیستانی] حکم بلند بودن ناخن زن چیست؟ آیا زینت محسوب شده و باید از نامحرم پوشانده شود؟
- [سایر] آیا ناخن کاشته شده زینت محسوب میشود و باید از نامحرم پوشانده شود؟ اگر این ناخن را بلند بگذاریم چطور؟
- [آیت الله سبحانی] حکم آرایش صورت و عطر زدن برای زن مجرد یا متأهل در صورتی که در معرض نامحرم قرار بگیرد چیست؟
- [آیت الله سبحانی] حکم آرایش صورت و عطر زدن برای زن مجرد یا متأهل در صورتی که در معرض نامحرم قرار بگیرد چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وظیفه زنی که خود را زینت کرده و آرایش کرده و در برابر نامحرم قرار می گیرد چیست؟
- [آیت الله بهجت] استفاده از ناخن های مصنوعی چه حکمی دارد؟ و آیا جزو زینت حساب می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سلام آیا بلند بودن ناخن برای خانم ها زینت است و اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا بلند گذاشتن ناخن برای زنان جایز است؟ و آیا این عمل زینت به شمار می آید و باید از نامحرم پوشیده شود؟
- [سایر] سلام ببخشید من یه سوال برام پیش اومده که ایا سر ناخن قسمتی که مرده حساب میشه و باید چید اگه لاک بزنیم مشکلی پیش میاد برای نماز? من خیلی لاک دوست دارم نمازمم میخوام بخونم وضوی جبیره نمیشه بگیریم با لام??
- [آیت الله اردبیلی] زن باید در ایّام عدّه وفات از انجام کارهای زیر خودداری نماید: اوّل:پوشیدن لباس رنگارنگ، در صورتی که عرفا زینت حساب شود.دوم:سرمه کشیدن.سوم:هر کاری که زینت حساب شود، مانند آرایش؛ ولی نظافت بدن و لباس، شانه کردن مو، گرفتن ناخن، رفتن حمّام و سکونت در خانه تزیین شده مانعی ندارد.
- [آیت الله مظاهری] زینت زن برای نامحرم و یا نشان دادن به نامحرم حتّی بوی خوش و انگشتر و ساعت و حلقه، حرام است، شهوتانگیز و مفسده انگیز باشد یا نباشد، و همچنین است زینت کردن مرد برای زن نامحرم، ولی نشان دادن زینت نظیر ساعت و انگشتر و مانند اینها، حرام نیست، مگر شهوتانگیز باشد و یا مفسدهای در برداشته باشد. ه. حفظ عفّت در لباس
- [آیت الله اردبیلی] استفاده زنها از کلاه گیسهای معمول مانعی ندارد اما از نامحرم باید پوشانده شود، زیرا کلاهگیس معمولاً برای زنها نوعی زینت حساب میشود و زینت زن باید از نامحرم پوشیده باشد.
- [آیت الله بهجت] دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس نازک و لباسی که در صورت تابش نور، بدن از زیر آن نمایان میشود، در جایی که نامحرم باشد اشکال دارد، همچنین پوشیدن لباس رنگین و چشمگیر در صورتی که برای زن زینت حساب شود و نامحرم او را ببیند، محلّ اشکال است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد برای زن و مرد مانعی ندارد؛ هر چند زینت حساب شود.
- [آیت الله خوئی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن و مرد مانعی ندارد، هر چند زینت حساب شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن در مدت عده وفات باید از پوشیدن لباسهای زینتی و کشیدن سرمه در چشم و کارهای دیگری که زینت حساب می شود خودداری کند.
- [آیت الله مظاهری] در تشریح نگاه کردن مرد به بدن زن و نگاه کردن زن به بدن مرد و نگاه کردن به عورت دیگری و همچنین دست زدن به بدن نامحرم، اگر پیشرفت علم متوقف بر آن باشد مانعی ندارد، و در صورتی که بتواند در دست زدن به بدن نامحرم از دستکش استفاده کند، باید استفاده بنماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] گذاشتن دندان طلا و دندانی که روکش طلا دارد، برای زن مانعی ندارد، ولی اگر زینت حساب شود برای مرد جائز نیست.