خیر، برای غسل، زن نیازی به ادرار ندارد. و اگر پس از غسل چیزی از او بیرون آید که نداند منی مرد است یا منی او یا رطوبت دیگر، پاک است و نیازی به غسل نیست و اگر می‌داند منی است، ولی نمی‌داند منی مرد است یا منی او، نجس است؛ ولی غسل بر او واجب نیست. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1] حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): واجب نیست. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): خیر واجب نیست. آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): لازم نیست. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): لازم نیست. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): برای غسل زن نیازی به ادرار نیست، و اگر بعد از غسل چیزی از او بیرون آید که نداند منی مرد است یا منی او یا رطوبت دیگر، پاک است و نیازی به غسل نیست و اگر می داند منی است ولی نمی داند منی مرد است یا منی او، نجس است؛ ولی غسل نیاز نیست. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
خیر، برای غسل، زن نیازی به ادرار ندارد. و اگر پس از غسل چیزی از او بیرون آید که نداند منی مرد است یا منی او یا رطوبت دیگر، پاک است و نیازی به غسل نیست و اگر میداند منی است، ولی نمیداند منی مرد است یا منی او، نجس است؛ ولی غسل بر او واجب نیست. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1] حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی): واجب نیست. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): خیر واجب نیست. آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): لازم نیست. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): لازم نیست. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): برای غسل زن نیازی به ادرار نیست، و اگر بعد از غسل چیزی از او بیرون آید که نداند منی مرد است یا منی او یا رطوبت دیگر، پاک است و نیازی به غسل نیست و اگر می داند منی است ولی نمی داند منی مرد است یا منی او، نجس است؛ ولی غسل نیاز نیست. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله سیستانی] آیا بول و ادرار غسل را باطل میکند؟
- [آیت الله مظاهری] آیا بول و ادرار غسل را باطل می کند؟
- [آیت الله بهجت] آیا آمدن منی همراه ادرار نیاز به غسل جنابت دارد؟
- [سایر] اگر مردی با زنش از پشت نزدیکی کند، بر زن نیز غسل جنابت واجب میشود؟
- [سایر] در هنگام نزدیکی زن و مرد، چه موقع غسل واجب میشود؟
- [آیت الله بهجت] شخصی که هنگام ادرار بدنش سست می شود گاهی هم ادرارش با شهوت بیرون می آید، آیا باید پس از هر ادرار غسل کند و آیا می شود به نحوی با یک غسل 17 رکعت نماز خواند؟
- [آیت الله بهجت] اگر در بین غسل، حدث اصغر مثل ادرار یا باد معده رخ دهد، غسل چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] می گویند قبل از غسل جنابت باید ادرار و استبراء کرد ، اگر در میان غسل قطرهای از فرد خارج شود باید غسل را تکرار کرد یا نه؟
- [سایر] آیا آمدن منی همراه ادرار، نیاز به غسل دارد؟<BR>
- [آیت الله بهجت] آیا نزدیکی کردن با زن پس از قطع شدن خون حیض و قبل از غسل جایز است یا خیر؟
- [آیت الله اردبیلی] برای زن استبراء از ادرار نیست و اگر رطوبتی ببیند و شک کند که پاک است یا نه، پاک میباشد و وضو و غسل او نیز باطل نمیشود.
- [آیت الله اردبیلی] روزهداری که محتلم شده، اگر بداند منی در مجرا مانده و چنانچه پیش از غسل ادرار نکند، بعد از غسل منی از او بیرون میآید، بنابر احتیاط واجب باید پیش از غسل ادرار کند.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است مرد بعد از بیرون آمدن منی ادرار کند و اگر ادرار نکند و بعد از غسل رطوبتی از او بیرون آید که نداند منی است یا رطوبت دیگر، حکم منی را دارد و اگر ادرار کرده باشد، ولی بعد از آن استبراء نکرده باشد، آن رطوبت حکم ادرار را دارد و باید وضو بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است انسان پیش از نماز و پیش از خواب و پیش از جماع و بعد از بیرون آمدن منی، ادرار کند.
- [آیت الله اردبیلی] ادرار کردن پس از خارج شدن منی که به آن استبرای از منی میگویند، موجب پاکسازی مجرای ادرار از منی میشود و اگر کسی بدون استبراء از منی غسل کند و پس از غسل رطوبتی مشکوک در خود بیابد و احتمال دهد که منی باشد، باید دوباره غسل نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که نمی تواند غسل کند ولی تیمم برایش ممکن است بعد از داخل شدن وقت نماز هم می تواند با زن خود نزدیکی کند
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که نمی تواند غسل کند ولی تیمم برایش ممکن است بعد از داخل شدن وقت نماز هم می تواند با زن خود نزدیکی کند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] بعد از آنکه زن از خون حیض پاک شد؛ اگرچه غسل نکرده باشد؛ طلاق او صحیح است و شوهرش هم می تواند با او جماع کند و اولی این است که جماع پس از شستن فرج باشد؛ ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از جماع با او؛ خودداری نماید. اما کارهای دیگری که در وقت حیض بر او حرام بوده مانند توقف در مسجد و مس خط قرآن تا غسل نکند بر او حلال نمی شود.
- [آیت الله نوری همدانی] بعد از آنکه زن از خون حیض پاک شد ، اگر چه غسل نکرده باشد ، طلاق او صحیح است و شوهرش هم می تواند با او جماع کند ، ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از جماع از جماع با او خود داری نماید ، اما کارهای دیگری که در وقت حیض بر او حرام بوده مانند توقف در مسجد و مس خط قرآن تا غسل نکند بر او حلال نمی شود .
- [آیت الله خوئی] بعد از آن که زن از خون حیض پاک شد، اگرچه غسل نکرده باشد، طلاق او صحیح است، و شوهرش هم میتواند با او جماع کند و اولی این است که جماع پس از شستن فرج باشد، ولی احتیاط مستحب آن است که پیش از غسل از جماع با او خودداری کند. اما کارهای دیگری که در وقت حیض بر او حرام بوده مانند توقف در مسجد و مس خط قرآن، تا غسل نکند بر او حلال نمیشود.