حکم خوردن جلبک دریایی چیست؟
دلیلی بر حرمت گیاهان دریایی نداریم مگر آنکه برخی از آنها را از خبائث بدانیم، یعنی خوراکی­هایی که بیشتر انسانها از آن متنفرند. بر این اساس، جلبک، به عنوان یک گیاه، پاک و حلال است، اما برخی از فقها[1] آن را جزو خبائث شمرده و خوردن آن را جائز نمی‌دانند. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): گیاهان دریایی فی نفسه پاک و حلال هستند. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): اگر منظور از جلبک، آن گیاه معروف است اگر ضرر نداشته باشد اشکالی ندارد. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): حرام است. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): چنانچه جزء خبائث باشد خوردن آن جائز نیست.   [1] . آیت الله سیستانی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
عنوان سوال:

حکم خوردن جلبک دریایی چیست؟


پاسخ:

دلیلی بر حرمت گیاهان دریایی نداریم مگر آنکه برخی از آنها را از خبائث بدانیم، یعنی خوراکی­هایی که بیشتر انسانها از آن متنفرند. بر این اساس، جلبک، به عنوان یک گیاه، پاک و حلال است، اما برخی از فقها[1] آن را جزو خبائث شمرده و خوردن آن را جائز نمی‌دانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
گیاهان دریایی فی نفسه پاک و حلال هستند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اگر منظور از جلبک، آن گیاه معروف است اگر ضرر نداشته باشد اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
حرام است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه جزء خبائث باشد خوردن آن جائز نیست.   [1] . آیت الله سیستانی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین