این مقدار نقص عضو در امام جماعت، خللی به امامت او وارد نمی‌کند. بلی در مثل قطع کامل دست یا پا یا فلج آن‌ها، امامت، محل اشکال است. با این وجود برخی از فقها[1] ، بر فرض سؤال، احتیاط را در ترک امامت چنین فردی می‌دانند. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): این مقدار نقص در امام، مضرّ به امامت جماعت نیست. بلی در مثل قطع کامل دست یا پا یا فلج آن‌ها، امامت، محل اشکال است. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): مانعی ندارد. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): اشکال ندارد. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): بنابر احتیاط نباید فرد مذکور امامت جماعت کند. [1] . آیت الله نوری همدانی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
این مقدار نقص عضو در امام جماعت، خللی به امامت او وارد نمیکند. بلی در مثل قطع کامل دست یا پا یا فلج آنها، امامت، محل اشکال است. با این وجود برخی از فقها[1] ، بر فرض سؤال، احتیاط را در ترک امامت چنین فردی میدانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
این مقدار نقص در امام، مضرّ به امامت جماعت نیست. بلی در مثل قطع کامل دست یا پا یا فلج آنها، امامت، محل اشکال است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
بنابر احتیاط نباید فرد مذکور امامت جماعت کند. [1] . آیت الله نوری همدانی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله بهجت] شخصی که دو انگشت شست و سبابه و قسمتی از پای راست او قطع شده است، چگونه مسح را انجام دهد؟
- [سایر] تعیین امام جماعت ابوبکر در زمان بیماری پیامبر درست است؟
- [آیت الله بهجت] فردی پس از قطع دست و پای میّت، چشم های وی را بیرون آورده و جسد را کاملاً سوزانده است. حکم دیه در این مورد چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر دست یا پای فردی قطع باشد و سبب نقص در وضو و سجده گردد، آیا جایز است که از طرف فرد دیگری نایب در حج شود؟
- [آیت الله بهجت] آیا کسی که یک دست او قطع شده است، می تواند امام جماعت بشود؟
- [آیت الله سبحانی] آیا کسی که یکی از اعضای هفتگانه قطع شده باشد می تواند امام جماعت شود؟
- [آیت الله بهجت] آیا فردی که به واسطه عذری با تیمم نماز می خواند می تواند امام جماعت شود؟
- [آیت الله بهجت] اگر فردی برای گرفتن وضو، نایب بگیرد، صلاحیّت امام جماعت شدن را دارا است یا خیر؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا امام جماعت می تواند از جایگزین کردن فردی به جای خودش جلوگیری کند؟
- [آیت الله خوئی] در نماز جماعت مأموم باید پشت سر امام بایستد آیا در حال سجده هم لازم است محل سجده مأموم پشت پای امام باشد یا میتواند مأموم پیشانی خود را در پهلوی امام در حال سجده قرار دهد فقط از سر امام جلو نباشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که بیماری جذام (خوره) یا برص (پیسی) دارد بنابر احتیاط نمی تواند امام جماعت شود حتی برای مثل خودش.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب کسی که بیماری خوره یا پیسی دارد یا کسی که حدّ شرعی خورده، نباید امام جماعت شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بنابر احتیاط واجب کسی که بیماری جذام (خوره) یا برص (پیسی) دارد، و کسی که حدّ شرعی خورده است نباید امام جماعت شود.
- [آیت الله مظاهری] اگر امام یا مأموم بخواهد نمازی را که به جماعت خوانده دوباره به جماعت بخواند، در صورتی که جماعت دوّم غیر از اوّل باشد اشکال ندارد، و لازم نیست همه اشخاص جماعت دوّم غیر از جماعت اوّل باشند. بنابراین یک امام جماعت میتواند در دو مسجد نماز جماعت بخواند.
- [آیت الله سیستانی] اگر موقعی که امام در رکوع است اقتدا کند و به رکوع امام برسد ، اگر چه ذکر امام تمام شده باشد نمازش صحیح است ، و یک رکعت حساب میشود ، امّا اگر به مقدار رکوع خم شود و به رکوع امام نرسد میتواند نمازش را فرادی تمام کند و میتواند برای رسیدن به رکعت بعد نماز را قطع کند .
- [آیت الله علوی گرگانی] استبرأ عمل مستحبّی است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام میدهند، برای آن که یقین کنند بول در مجری نمانده است، و آن دارای اقسامیست و بهترین آنها این است که بعد از قطع شدن بول، اگر مخرج غائط نجس شده، اوّل آن را تطهیر کنند، بعد سه دفعه با انگشت میان دست چپ از مخرج غائط تا بیخ آلت بکشند، و بعد شست را روی آلت وانگشت پهلوی شست را زیر آن بگذارند وسه مرتبه تا ختنه گاه بکشند وپس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] استبراء عمل مستحبی است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام می دهند، و آن دارای اقسامی است، و بهترین آنها این است که بعد از قطع شدن بول، اگر مخرج غائط نجس شده، اول آن را تطهیر کنند، بعد سه دفعه با انگشت میانه دست چپ از مخرج غائط تا بیخ آلت بکشند و بعد انگشت شست را روی آلت و انگشت پهلوی شست را زیر آن گذاشته و سه مرتبه تا ختنه گاه بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.
- [آیت الله سبحانی] استبراء عمل مستحبی است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام می دهند، و آن دارای اقسامی است و بهترین آنها این است که بعد از قطع شدن بول; اگر مخرج غائط نجس شده، اول آن را تطهیر کنند، بعد سه دفعه با انگشت میانه از مخرج غائط تا بیخ آلت بکشند و بعد، انگشت شست را روی آلت و انگشت پهلوی شست را زیر آن بگذارند و سه مرتبه تا سر آلت بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] استبراء عملی است که مردها بعد از بیرون امدن بول انجام می دهند برای ان که رطوبتی که بعد از مجری خارج می شود محکوم به بول نباشد و ان دارای اقسامی است و بهترین انها این است که بعد از قطع شدن بول سه دفعه با انگشت میانه دست چپ از مخرج غایط تا بیخ الت بکشند و بعد انگشت شست را روی الت و انگشت پهلوی شست را زیر ان بگذارند و سه مرتبه تا ختنه گاه بکشند و پس از ان سه مرتبه سر الت را فشار دهند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] استبراء عمل مستحبی است که مردها بعد از بیرون آمدن بول انجام می دهند؛ برای آنکه یقین کنند بول در مجرا نمانده است. و آن دارای اقسامی است و بهترین آنها این است که بعد از قطع شدن بول؛ اگر مخرج غائط نجس شده؛ اول آن را تطهیر کنند؛ بعد سه دفعه با انگشت میانه دست چپ از مخرج غائط تا بیخ آلت بکشند و بعد شست را روی آلت و انگشت پهلوی شست را زیر آن بگذارند و سه مرتبه تا ختنه گاه بکشند و پس از آن سه مرتبه سر آلت را فشار دهند.