درباره‌ی حکم نگاه به عکس بدون حجاب نامحرم می‌توانید به نمایه 1486 (دیدن عکس بدون پوشش زن نامحرم) در همین سایت مراجعه نمایید، ولی در هر حال عمل مذکور، موجب آن نوع از حق‌الناسی نمی­گردد که نیاز به حلالیت طلبی داشته باشد، مگر اینکه شخص، عمل غاصبانه‌ای (مانند ورود بدون اجازه به خانه شخص) انجام داده باشد. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): گرچه عمل مذکور جایز نیست و باید توبه و استغفار شود، ولی موجب حق الناس نمی‌گردد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): در فرض سؤال باید از کار خود واقعاً توبه نماید و وظیفه دیگری ندارد. توبه حقیقی آن است که به طور جدی از گناهان خود پشیمان باشد، و آنها را کاملاً ترک کرده و با اعمال نیک آینده گذشته را جبران کند در این صورت انشاء الله مشمول بخشش الهی واقع خواهد شد. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): حرام است، توبه کرده و استغفار کنید. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): عمل مذکور حرام است و چنانچه غصبی هم واقع شده باید حلالیت طلبیده شود. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
سلام، آیا دیدن فیلم و عکس بدون حجاب زن نامحرم علاوه بر حرام بودن، حق الناس هم محسوب میشود که نیاز به حلالیت طلبی داشته باشد؟
دربارهی حکم نگاه به عکس بدون حجاب نامحرم میتوانید به نمایه 1486 (دیدن عکس بدون پوشش زن نامحرم) در همین سایت مراجعه نمایید، ولی در هر حال عمل مذکور، موجب آن نوع از حقالناسی نمیگردد که نیاز به حلالیت طلبی داشته باشد، مگر اینکه شخص، عمل غاصبانهای (مانند ورود بدون اجازه به خانه شخص) انجام داده باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
گرچه عمل مذکور جایز نیست و باید توبه و استغفار شود، ولی موجب حق الناس نمیگردد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال باید از کار خود واقعاً توبه نماید و وظیفه دیگری ندارد. توبه حقیقی آن است که به طور جدی از گناهان خود پشیمان باشد، و آنها را کاملاً ترک کرده و با اعمال نیک آینده گذشته را جبران کند در این صورت انشاء الله مشمول بخشش الهی واقع خواهد شد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
حرام است، توبه کرده و استغفار کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
عمل مذکور حرام است و چنانچه غصبی هم واقع شده باید حلالیت طلبیده شود. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] دیدن عکس دوران کودکی زن نامحرم، در صورتی که پوشش کافی نداشته باشند، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] گرفتن عکس از بانوان بدون پوشش اسلامی در صورتی که عکس گیرنده، محرم و ظاهر کننده فیلم نامحرم است، آیا جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] دیدن عکس زن و مرد نامحرم چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا نگاه به فیلم با نگاه به عکس زن نامحرم بیحجاب، تفاوت دارد؟
- [سایر] دیدن عکس های بدون پوشش زن های غیر مسلمان چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن به عکس و فیلم (اگرپخش مستقیم و زنده باشد) زنان نامحرم (بدون رعایت حجاب کامل) بدون قصد ریبه چه حکمی دارد
- [آیت الله خوئی] آیا مرد میتواند از زن نامحرم و همچنین زن از مرد نامحرم عکس بگیرد، و آیا با حفظ حجاب مانعش برطرف میشود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در یک سری سایت ها در اینترنت عکس یک سری از بازیگرهای ایرانی زن بی حجاب وجود دارد آیا دیدن آنها اشکال دارد با خیر
- [آیت الله مظاهری] هنگام دیدن یک عکس یا فیلم محرک یا دیدن یک صحنه محرک، آبی از انسان خارج می شود که از روی شهوت بوده و ممکن است هم بدن را سست کند. ولی جهنده نیست و رنگ آن مثل آب است. آیا در این مواقع غسل واجب و لازم است یا نه. و آیا انسان نجس می شود و نیاز به تطهیر است؟
- [سایر] پیگیری سلام جناب آقای شهاب مرادی من متاسفانه حق الناس به گردنم است مثل غیبت و بدگویی و ...میخواهم بدانم اگر در کارهای نیکی که انجام میدهم آن ها را هم شریک کنم البته نه فقط یکبار این حق از گردنم برداشته میشود چون روی حلالیت طلبیدن و تعریف ماجرا را برایشان ندارم و اصلا نمیتوانم ممنون
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله اردبیلی] گرفتن فیلم و عکس توسّط مرد از زن نامحرم حرام نیست، ولی اگر برای عکس برداشتن مجبور شود که عمل حرام دیگری انجام دهد، مثلاً دست به بدن او بزند یا نظر او به صورت زینت شده زن یا به سایر بدن او بیفتد، نباید عکس او را بردارد و اگر مرد، زن نامحرمی را بشناسد، در صورتی که آن زن متهتّک نباشد یعنی عفیف و نجیب باشد نباید به عکس او نگاه کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] مرد نباید عکس زن نامحرم را بیندازد و اگر در بین قصد لذّت بشود، حرام است و اگر زن نامحرمی را بشناسد نباید به عکس او نگاه کند.
- [آیت الله نوری همدانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست ولی اگر برای عکس برداشتن مجبور شود که حرام دیگری انجام دهد مثلاً دست به بدن او بزند نباید عکس او را بردارد و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن مُتَهَتَّک نباشد ، به عکس او نگاه کند .
- [امام خمینی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست ولی اگر برای عکس برداشتن مجبور شود که حرام دیگری انجام دهد مثلاً دست به بدن او بزند یا نظرش به صورت زینت شد? او یا به سایر بدن او بیفتد، نباید عکس او را بردارد و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن متهتک نباشد نباید به عکس او نگاه کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست، مگر این که ناچار باشد که به بدن او غیر از صورت و دستها نگاه کند.
- [آیت الله مظاهری] نگاه کردن به فیلمها و عکسهایی که در تلویزیونها و مجلهها و مانند اینها دیده میشود، اگر جالب نباشد و به قصد لذّت نیز نباشد و مفسده هم نداشته باشد و نترسد که به حرام بیفتد جایز است گرچه خالی از اشکال نیست. و همچنین است عکس گرفتن و فیلم برداری کردن مرد و زن نامحرم از یکدیگر.
- [آیت الله شبیری زنجانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم اگر همراه با کار حرامی همچون نگاه کردن به غیر از وجه و کفین و دست زدن به بدن، یا نگاه کردن با لذّت یا خوف وقوع در حرام نباشد حرام نیست و اگر زن نامحرمی را بشناسد نباید به عکس او نگاه کند مگر به وجه و کفین یا به زنهای بیحجابی که از آشکار شدن پرهیز ندارند که نگاه کردن به عکس بدون لذّت و خوف وقوع در حرام جایز است.
- [آیت الله مظاهری] چادر یک حجاب مذهبی و ملّی است و اگر زنها آن را از دست بدهند و یا- العیاذ باللَّه- در جامعه به صورت ضدِّ ارزش درآید، خسارت فراوانی دارد، و زن ایرانی که همیشه حتّی قبل از اسلام شهرت به عفّت داشته، نباید این حجاب مذهبی و ملّی را از دست بدهد، و باید زنهای با عفّت و مردهای با غیرت بدانند که از دست دادن آن، مقدّمه برای بدحجابی و بیحجابی است، و اگر چنین شد-- العیاذ باللَّه- گناه آن دامنگیر کسی میشود که آن مقدّمه را فراهم نموده است، علاوه بر اینها، از مسائل قبل معلوم شد که در بسیاری از موارد، زن باید صورت و دستهای خود را از نامحرم بپوشاند و پوشانیدن صورت، احتیاج به چادر دارد.
- [آیت الله مظاهری] تجرّی، بلکه فعلی که با آن تجرّی میشود، یکی از محرّمات در اسلام است، و معنای آن در اصطلاح فقهی این است که اگر کسی عملی را که حرام نیست خیال کند که حرام است و سپس آن را بهجا آورد، نظیر اینکه مال خودش را به خیال اینکه مال مردم است بخورد، و یا چیز پاکی را به خیال اینکه نجس است بخورد، و یا با زن خود به خیال اینکه نامحرم است جماع کند و یا کسی را که قتل او جائز است به عنوان اینکه مسلمانی است بکشد و مانند اینها، حرام بهجا آورده و اگر توبه نکند، عقوبت میشود، و آنچه بهجا آورده، گرچه ذاتاً حلال بوده، ولی به عنوان تجرّی، آن اعمال نیز حرام محسوب میگردد.