بر فرض سؤال، استفاده از قرصهای مذکور و جلو انداختن حیض جایز است. اما درباره عده‌ی ازدواج موقت برخی از مراجع تقلید[1] می‌گویند: احتیاط آن است که زن بقدری صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود، هنگامی که حیض سوم را دید عده او تمام است. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): اشکال ندارد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): [با پایان یافتن مدت در ازدواج موقت] مقدار عده در مورد زنانی که عادت می‌شوند احتیاط آن است که بقدری صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود هنگامی که حیض سوم را دید عده او تمام است و در مورد مصرف قرص درصورتی‌که ضرر مهمی نداشته باشد اشکالی ندارد. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): جایز است حیض را جلو انداخت، ولی ممکن است خون بیرون آمده حیض نباشد، گر چه سه روز طول بکشد. همچنین اگر خون قبل از ایام عادت، ده روز بیاید و در ایام عادت هم سه روز یا بیشتر خون ببیند، خون اول حیض نیست بلکه استحاضه است. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): چنانچه بعد از حیض اول ده روز طهر (پاکی) فاصله شود و خون دوم با مشخصات حیض و حداقل سه روز استمرار داشته باشد، حیض محسوب می شود و موجب انقضا عده است. [1] .آیت الله مکارم شیرازی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
با سلام، من خانمی مطلقه میباشم که حدود شش ماه با مردی صیغه محرمیت خوانده بودم و الان مدت آن به پایان رسیده است و میدانم برای اینکه با شخص دیگری صیغه محرمیت بخوانم باید مدت دو حیض کامل (عده) را نگه دارم. آیا بعد از ده روز از اتمام حیض اول میتوانم با استفاده از قرص ال دی یا اچ دی (ضدبارداری) دوباره پریود شده و به این طریق بعد از اتمام حیض دوم، دو حیض کامل را حساب کنم و دوباره با شخص دیگری صیغه محرمیت داشته باشم.
بر فرض سؤال، استفاده از قرصهای مذکور و جلو انداختن حیض جایز است. اما درباره عدهی ازدواج موقت برخی از مراجع تقلید[1] میگویند: احتیاط آن است که زن بقدری صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود، هنگامی که حیض سوم را دید عده او تمام است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
[با پایان یافتن مدت در ازدواج موقت] مقدار عده در مورد زنانی که عادت میشوند احتیاط آن است که بقدری صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود هنگامی که حیض سوم را دید عده او تمام است و در مورد مصرف قرص درصورتیکه ضرر مهمی نداشته باشد اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جایز است حیض را جلو انداخت، ولی ممکن است خون بیرون آمده حیض نباشد، گر چه سه روز طول بکشد. همچنین اگر خون قبل از ایام عادت، ده روز بیاید و در ایام عادت هم سه روز یا بیشتر خون ببیند، خون اول حیض نیست بلکه استحاضه است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه بعد از حیض اول ده روز طهر (پاکی) فاصله شود و خون دوم با مشخصات حیض و حداقل سه روز استمرار داشته باشد، حیض محسوب می شود و موجب انقضا عده است. [1] .آیت الله مکارم شیرازی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [سایر] سلام، مدت سه سال است که با مردی ازدواج موقت کردم. اول در دفترخانه محرم شدیم و در آن زمان قبل از اجرای خطبه من از ایشان خواستم من نیز به وکالت از وی حق فسخ داشته باشم و او پذیرفت و در این مدت مبلغی را ماهیانه (با اینکه جزء مهر نبوده و شرطی هم نبوده) به حساب من واریز نموده که خیلی بیشتر از مهری بوده که تعیین شده است. به این جهت من حرفی از مهریه نزدم، او هم چیزی به عنوان مهریه پرداخت نکرد، من هم قلبا راضیام و چیزی طلب ندارم. تا اینکه دو ماه قبل، مدت زمان عقدمان تمام شد. خودمان 6 ماه صیغه محرمیت خواندیم ولی حرفی از مهر و یا حق فسخ نشد، اما قلبا من همان مبلغ که ماهیانه میدهد جای مهریه میدانم و او نیز هر ماه مبلغ را پرداخت می نماید. چهار ماه از مدت عقدمان باقی است و من شرایط ازدواج دائم برایم فراهم شده است. حال آیا میتوانم طبق گفتگوی اولیه که شرط اصلی من حق فسخ بوده مدت باقی مانده را بخشیده و بعد از اینکه ازدواجم قطعی شد به ایشان خبر دهم؟ یا حتماً او باید مدت را به من ببخشد؟
- [آیت الله نوری همدانی] زنی به مدّت یک سال متعه شده بود و از دبر دخول شده و پس از انقضاء مدت که میبایست به مدت دو حیض عده نگه میداشت و تزویج نمیکرد، به علت ندانستن مسئله و جاهل بودن به موضوع و حکم، قبل از انقضاء عده به عقد مرد دیگری در آمد و مرد هم از اینکه زن قبلاً متعه مردی شده اطلاعی نداشته و ندارد: الف- آیا بر شخص عالم لازم و واجب است که زن و مرد را مطلع نماید و یا لازم نیست؟ ب- آیا عقد مزبور صحیح است و یا باطل؟ و اگر باطل است، احتیاج به عقد جدید دارد و یا موجب حرمت ابدی میشود؟ آیا احتیاج به طلاق دارد؟ و یا اینکه حکم مسئله در صورت وقوع دخول قبل از انقضاء عده و در صورت وقوع دخول بعد از انقضاء عده و یا در صورتی که اصلاً دخول محقق نشده باشد متفاوت است؟ لطفاً حکم فروض را بیان فرمایید: