لازم است مبلغ آب مصرفی با مراجعه و توافق با سازمان مربوطه پرداخت شود و انجام عملی خلاف مقررات جایز نیست. نمازها و غسل‌هایی که تا کنون انجام دادید صحیح هستند اما سریعاً باید به سازمان مورد نظر اطلاع داده شود. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): پول آب باید پرداخت و شخص استفاده کننده ضامن آن است ولی تا موقعی که استفاده غیر قانونی نشده و شرکت آب یا برق اقدام به قطع آن ننموده، استفاده حرام نیست و مشکلی برای انجام عبادات ایجاد نمی‌کند. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): نسبت به گذشته که نمی‌دانستند اشکالی ندارد و بعد از اطلاع پیدا کردن اشکال دارد و در مقابل قیمت آب مسئول است. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): نمازها و غسل‌ها صحیح هستند. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): لازم است مبلغ آب مصرفی به سازمان ذی‌ربط پرداخت شود. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
خانهای خریدم که آب آن دزدی است یعنی صاحب اول آن پول انشعاب را پرداخت نکرده و ساختمان کنتور آب ندارد و به آب شهر وصل است. در این چند روزی که از آب شهر استفاده میکنم احکام نمازها و غسلهای انجام شده چیست؟ مصرف آب به غیر از مصارف بالا چه حکمی دارد(مانند آشامیدن و شست و شو).
لازم است مبلغ آب مصرفی با مراجعه و توافق با سازمان مربوطه پرداخت شود و انجام عملی خلاف مقررات جایز نیست. نمازها و غسلهایی که تا کنون انجام دادید صحیح هستند اما سریعاً باید به سازمان مورد نظر اطلاع داده شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
پول آب باید پرداخت و شخص استفاده کننده ضامن آن است ولی تا موقعی که استفاده غیر قانونی نشده و شرکت آب یا برق اقدام به قطع آن ننموده، استفاده حرام نیست و مشکلی برای انجام عبادات ایجاد نمیکند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
نسبت به گذشته که نمیدانستند اشکالی ندارد و بعد از اطلاع پیدا کردن اشکال دارد و در مقابل قیمت آب مسئول است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
نمازها و غسلها صحیح هستند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
لازم است مبلغ آب مصرفی به سازمان ذیربط پرداخت شود. [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله خامنه ای] به استحضار می رساند جهت مصارف عمومی در یکی از مساجد تهران چند سالی از آب و برق عمومی بدون نصب کنتور و پرداخت پول استفاده شده است و پس از تخریب و تجدید بنای مسجد بخش عمده ای از آب و برق استفاده شده در عملیات ساخت نیز آب و برق عمومی بوده است. در حال حاضر به دلیل ساخت و ساز انجام شده، مسجد مبلغ بالایی مقروض می باشد و با مشکلاتی حق انشعاب آب و برق پرداخت و کمتر نصب گردیده است. لطفاً بفرمایید: س1: تکلیف افرادی که در طول این مدت از آب و برق عمومی در مسجد استفاده نموده اند چیست؟ س2: تکلیف وضو و نمازهایی که افراد با شرایط مذکور در مسجد به جا آورده اند چیست؟ س3: در حال حاضر با توجه به اینکه مسجد با آب و برق عمومی بنا گردیده اقامه نماز در آن دارای چه حکمی است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] دو نفر از مؤمنین که کارهای روزمرّه و متداول مسجد و امامزاده اسماعیل جهرم را سر و سامان می دهند با پول خود اقدام به ساختن دو باب مغازه در گوشه ای از قبرستان متروکه امامزاده کرده اند، آن گاه آن دو مغازه را به عنوان اجاره به مدّت بیست سال در اختیار هیأت مدیره شرکت تعاونی محل قرار داده اند و مال الاجاره آن را برای مصارف مسجد و امامزاده در نظر گرفته اند اکنون با توجّه به این که مسجد و امامزاده متولّی شرعی ندارد و وقف نامه ای هم موجود نیست به پرسشهای زیر پاسخ دهید: الف) آیا ساختن مغازه و به خصوص اجاره آن نیاز به اذن فقیه جامع الشرایط داشته است؟ ب) آیا اجاره انجام گرفته شرعاً معتبر است؟ ج) در صورت بطلان اجاره آیا تخلیّه آن مغازه توسط متصدّیان شرکت تعاونی و واگذاری آن به هیأت امنای مسجد جهت استفاده کارهای لازم از قبیل انبار، دفتر واجب است؟ د) آیا برای تخلیه آنها، متصدّیان شرکت تعاونی حقّ دریافت وجوهی اعمّ از مقدار پرداخت شده و یا اضافه بر آن و یا مبالغی که جهت گرفتن امتیاز آب و برق و یا تعمیر مصرف کرده اند را دارند؟