اگر کسی؛ بدن انسان مرده‌ای را که سرد شده و غسلش نداده‌اند [چه مسلمان باشد و چه کافر] مسّ کند یعنی جایی از بدن خود را به آن برساند باید غسل مسّ میّت نماید، (چه در خواب مسّ کند چه در بیداری با اختیار مسّ کند یا بی‌اختیار) حتی اگر ناخن و استخوان او به ناخن و استخوان میّت برسد باید غسل کند ولی اگر حیوان مرده‌ای را مسّ کند غسل بر او واجب نیست.[1] پس اگر میّت را غسل داده باشند مسّ بدن و استخوان او غسل ندارد، ولی اگر غسل دادن میّت، احراز نشود و انسان در آن شک داشته باشد، با مسّ جسد یا اجزاء آن، غسل مسّ میّت، بر فرد واجب می‌شود، و نماز بدون غسل مسّ میّت صحیح نیست. ولی اگر اصل غسل میّت احراز شود و شک در صحت آن داشته باشد، با مسّ جسد یا بعضی از اجزای آن، غسل مسّ میّت واجب نمی‌شود.[2] [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 306، م 521، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق. [2] . ر.ک: همان، ج 1، ص 357، س 256.
سلام، در درس آناتومی نیاز داریم با اجساد مومیایی شده و استخوانهای واقعی کار کنیم سؤالم این است که آیا بعد از دست زدن به استخوان و جنازه نیاز به غسل هست؟ استادمان میگفت جنازهها مربوط به افراد بی هویت هستند، اما من نمیدانم این افراد غسل داده شدهاند یا نه؟ آیا وقتی نمیدانیم باید بنا را بر پاکی استخوانها و اجساد بگذاریم؟
اگر کسی؛ بدن انسان مردهای را که سرد شده و غسلش ندادهاند [چه مسلمان باشد و چه کافر] مسّ کند یعنی جایی از بدن خود را به آن برساند باید غسل مسّ میّت نماید، (چه در خواب مسّ کند چه در بیداری با اختیار مسّ کند یا بیاختیار) حتی اگر ناخن و استخوان او به ناخن و استخوان میّت برسد باید غسل کند ولی اگر حیوان مردهای را مسّ کند غسل بر او واجب نیست.[1]
پس اگر میّت را غسل داده باشند مسّ بدن و استخوان او غسل ندارد، ولی اگر غسل دادن میّت، احراز نشود و انسان در آن شک داشته باشد، با مسّ جسد یا اجزاء آن، غسل مسّ میّت، بر فرد واجب میشود، و نماز بدون غسل مسّ میّت صحیح نیست. ولی اگر اصل غسل میّت احراز شود و شک در صحت آن داشته باشد، با مسّ جسد یا بعضی از اجزای آن، غسل مسّ میّت واجب نمیشود.[2] [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج1، ص 306، م 521، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق. [2] . ر.ک: همان، ج 1، ص 357، س 256.