گرچه چنین فردی به دلیل نیت خیر، سزاوار پاداش خواهد بود، اما اعتکافش باطل شده و باید از مسجد خارج شود و اگر اعتکافش بر اساس نذر، قسم و ... واجب بوده، باید بعداً قضای آن را بجا آورده و مجدداً معتکف شود. البته برخی از مراجع،[1] بنابر احتیاط، انجام اعتکاف مجدد را برای چنین فردی در هر صورت، واجب می‌دانند. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2] حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی): در فرض سؤال باید از مسجد خارج شده و تکلیفی ندارد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): بیرون بیاید و اعتکافش نیز باطل می‌شود. اگر نذر نکرده چیزی بر او نیست و اگر نذر کرده باید مجدداً معتکف شود. حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): باید بنابر احتیاط واجب اعتکاف خود را قضا کند. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): در فرض سوال اعتکاف باطل می‌شود و اگر به واسطه نذر و اشباه آن واجب بوده بعداً باید قضای آن را بجا آورد. [1] . آیت الله سیستانی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
گرچه چنین فردی به دلیل نیت خیر، سزاوار پاداش خواهد بود، اما اعتکافش باطل شده و باید از مسجد خارج شود و اگر اعتکافش بر اساس نذر، قسم و ... واجب بوده، باید بعداً قضای آن را بجا آورده و مجدداً معتکف شود.
البته برخی از مراجع،[1] بنابر احتیاط، انجام اعتکاف مجدد را برای چنین فردی در هر صورت، واجب میدانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال باید از مسجد خارج شده و تکلیفی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
بیرون بیاید و اعتکافش نیز باطل میشود. اگر نذر نکرده چیزی بر او نیست و اگر نذر کرده باید مجدداً معتکف شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
باید بنابر احتیاط واجب اعتکاف خود را قضا کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سوال اعتکاف باطل میشود و اگر به واسطه نذر و اشباه آن واجب بوده بعداً باید قضای آن را بجا آورد. [1] . آیت الله سیستانی. [2] . استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنهای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله بهجت] هر گاه زن در ایام عادت ماهانه، به وسیله خوردن قرص، از آمدن خون حیض جلوگیری نماید حکمش چیست؟
- [آیت الله بهجت] اگر در حال حیض کسی با زن خودش جماع کند و فرزندی متولد شود حکمش چیست؟
- [آیت الله بهجت] اگر شوهری زنش را در مدّت حیض مجبور به تمکین کرد، حکمش چیست؟
- [سایر] اگر زن در حال اعتکاف عادت ماهانه شود، تکلیف چیست؟
- [سایر] اگر زن در حال اعتکاف عادت ماهانه شود، تکلیف چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر شوهری زنش را در مدت حیض، مجبور به تمکین کرد، حکمش چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زنی در زمان حیض، شوهر خود را مجبور به انجام روابط زناشویی کند، حکمش چیست؟
- [آیت الله سیستانی] اگر زن پس از روز دوم اعتکاف حیض شود وظیفه او چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا زن می تواند جهت شرکت در اعتکاف، برای جلوگیری از عادت ماهیانه قرص مصرف نماید؟
- [سایر] آیا زن می تواند جهت شرکت در اعتکاف، برای جلوگیری از عادت ماهیانه قرص مصرف کند؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کمتر از سه روز خون ببیند و بعد از گذشتن ده روز از اول خون، با شرایط حیض خون ببیند و خون دوم در عادت، یا یکی دو روز قبل از عادت باشد خون دوّم حیض است (هرچند نشانه حیض را نداشته باشد) همچنین اگر بیشتر از دو روز قبل از عادت بوده و نشانه حیض را دارا باشد و در هر سه صورت خون اول؛ اگر چه در روزهای عادتش باشد و نشانه حیض را هم داشته باشد، حیض نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] دختری که نمیداند نه سالش تمام شده یا نه، اگر خونی ببیند که نشانههای حیض را نداشته باشد حیض نیست، و اگر نشانههای حیض را داشته باشد، حیض است ومعلوم میشود نه سال او تمام شده است.
- [آیت الله وحید خراسانی] دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد حیض نیست و اگر نشانه های حیض را داشته باشد حیض است و شرعا نه سال او تمام شده است
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه، اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد، حیض نیست و اگر نشانه های حیض را داشته باشد، حکم به حیض بودن آن، محل اشکال است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد حیض نیست، بلکه حتی اگر نشانه های حیض را داشته باشد نمی شود گفت حیض است.
- [آیت الله مظاهری] دختری که نمیداند نه سالش تمام شده یا نه اگر خونی ببیند که نشانههای حیض را نداشته باشد، حیض نیست. و اگر نشانههای حیض را داشته باشد، حیض است و معلوم میشود نه سال او تمام شده است.
- [آیت الله وحید خراسانی] دختری که نمی داند نه سالش تمام شده یا نه اگر خونی ببیند که نشانه های حیض را نداشته باشد حیض نیست و اگر نشانه های حیض را داشته باشد حیض است و شرعا نه سال او تمام شده است
- [آیت الله بروجردی] دختری که نمیداند نُه سالش تمام شده یا نه، اگر خونی ببیند که نشانههای حیض را نداشته باشد، حیض نیست و اگر نشانههای حیض را داشته باشد حیض است و معلوم میشود نُه سال او تمام شده است.
- [آیت الله مظاهری] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا استحاضه، چنانچه شرایط حیض را داشته باشد باید حیض قرار دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا استحاضه چنانچه شرایط حیض را داشته باشد باید حیض قرار دهد