اگر سازنده ساختمان آپارتمانی جهت حفظ حریم همسایگان، برای پنجره‌ها حفاظی قرار داده باشد یا بعضی شیشه‌ها را به صورت مات قرار داده باشد، آیا ساکنینی که با نبود این مانع می‌توانند درون منزل دیگران را ببینند، جایز است این مانع را بردارند و سعی کنند نگاه نکنند؟
اگر این کار، خلاف قانون باشد و یا موجب شود که معمولاً و ناخودآگاه همواره نگاه ساکنان این آپارتمان به منزل دیگران بیفتد، جایز نیست. در هر حال مردان باید چشم خود را از نگاه به زنان نامحرم عفیف، حفظ نمایند. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی): اگر بر خلاف قانون نباشد فی نفسه اشکال ندارد. حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): این کار جایز نیست. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی): نگاه کردن داخل منزل دیگران جائز نیست. حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته): اگر این کار موجب شود که معمولاً نگاه ساکنین این آپارتمان به منزل دیگری بیفتد -  مثلاً پنجره در محلی پر رفت و آمد باشد – که امنیت روانی منزل مزبور به خطر بیافتد - چنین کاری جایز نیست. در غیر این صورت اشکالی ندارد، هر چند  در هر حال مردان باید چشم خود را از نگاه به زنان مؤمن عفیف که محرم  آن ها نباشند، حفظ کنند. لینک به سایت استفتائات   [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی و  نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.
عنوان سوال:

اگر سازنده ساختمان آپارتمانی جهت حفظ حریم همسایگان، برای پنجره‌ها حفاظی قرار داده باشد یا بعضی شیشه‌ها را به صورت مات قرار داده باشد، آیا ساکنینی که با نبود این مانع می‌توانند درون منزل دیگران را ببینند، جایز است این مانع را بردارند و سعی کنند نگاه نکنند؟


پاسخ:

اگر این کار، خلاف قانون باشد و یا موجب شود که معمولاً و ناخودآگاه همواره نگاه ساکنان این آپارتمان به منزل دیگران بیفتد، جایز نیست. در هر حال مردان باید چشم خود را از نگاه به زنان نامحرم عفیف، حفظ نمایند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر بر خلاف قانون نباشد فی نفسه اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
این کار جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
نگاه کردن داخل منزل دیگران جائز نیست.
حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر این کار موجب شود که معمولاً نگاه ساکنین این آپارتمان به منزل دیگری بیفتد -  مثلاً پنجره در محلی پر رفت و آمد باشد – که امنیت روانی منزل مزبور به خطر بیافتد - چنین کاری جایز نیست. در غیر این صورت اشکالی ندارد، هر چند  در هر حال مردان باید چشم خود را از نگاه به زنان مؤمن عفیف که محرم  آن ها نباشند، حفظ کنند.
لینک به سایت استفتائات   [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی و  نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.





سوال مرتبط یافت نشد
مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین