دعاهایی زیادی در مورد هدایت و عاقبت بخیری فرزندان وجود دارد، اما میتوان از ادعیه قرآنی در این مورد استفاده کرد که در اینجا به چند نمونه اشاره میشود: 1. (رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماما)؛[1] پروردگارا! همسران و فرزندانمان مایه روشنی چشم ما قرار ده، و ما را برای پرهیزگاران پیشوا گردان. 2. (رَبِّ هَبْ لی‌ مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاء)؛[2] خداوندا از طرف خود، فرزند پاکیزه‌ای به من عطا فرما که تو درخواست را می‌شنوی. 3. (رَبِّ اجْعَلْنی‌ مُقیمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی‌ رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاء)؛[3] ای پروردگار من، مرا و فرزندان مرا برپای‌دارندگان نماز گردان. ای پروردگار ما، دعای مرا بپذیر. 4. (رَبِّ أَوْزِعْنی‌ أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ الَّتی‌ أَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَ عَلی‌ والِدَیَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أَصْلِحْ لی‌ فی‌ ذُرِّیَّتی‌ إِنِّی تُبْتُ إِلَیْکَ وَ إِنِّی مِنَ الْمُسْلِمین)؛[4] ای پروردگار من، به من بیاموز تا شکر نعمتی که بر من و بر پدر و مادرم ارزانی داشته‌ای به جای آرم. کاری شایسته کنم که تو از آن خشنود شوی و فرزندانم را برای من صالح گردان. من به تو بازگشتم و از تسلیم ‌شدگانم. 5. (رَبَّنا وَ اجْعَلْنا مُسْلِمَیْنِ لَکَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَکَ وَ أَرِنا مَناسِکَنا وَ تُبْ عَلَیْنا إِنَّکَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحیم)؛[5]‌ پروردگارا، ما را تسلیم (فرمان) خود قرار ده، و از فرزندان ما نیز امتی تسلیم خود (پدید آر) و اعمال عبادی ما را (از حج و قربانی‌ها و جاهای قربانی) به ما نشان ده و بر ما عطف توجه کن، که تویی که بسیار عطوف و توبه‌پذیر و مهربانی. پی نوشتها: [1]. فرقان، 74. [2]. آل عمران، 38. [3]. ابراهیم، 40. [4]. احقاف، 15. [5]. بقره، 128. منبع: www.islamquest.net
دعاهایی زیادی در مورد هدایت و عاقبت بخیری فرزندان وجود دارد، اما میتوان از ادعیه قرآنی در این مورد استفاده کرد که در اینجا به چند نمونه اشاره میشود:
1. (رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّیَّاتِنا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقینَ إِماما)؛[1] پروردگارا! همسران و فرزندانمان مایه روشنی چشم ما قرار ده، و ما را برای پرهیزگاران پیشوا گردان.
2. (رَبِّ هَبْ لی مِنْ لَدُنْکَ ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمیعُ الدُّعاء)؛[2] خداوندا از طرف خود، فرزند پاکیزهای به من عطا فرما که تو درخواست را میشنوی.
3. (رَبِّ اجْعَلْنی مُقیمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّیَّتی رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاء)؛[3] ای پروردگار من، مرا و فرزندان مرا برپایدارندگان نماز گردان. ای پروردگار ما، دعای مرا بپذیر.
4. (رَبِّ أَوْزِعْنی أَنْ أَشْکُرَ نِعْمَتَکَ الَّتی أَنْعَمْتَ عَلَیَّ وَ عَلی والِدَیَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أَصْلِحْ لی فی ذُرِّیَّتی إِنِّی تُبْتُ إِلَیْکَ وَ إِنِّی مِنَ الْمُسْلِمین)؛[4] ای پروردگار من، به من بیاموز تا شکر نعمتی که بر من و بر پدر و مادرم ارزانی داشتهای به جای آرم. کاری شایسته کنم که تو از آن خشنود شوی و فرزندانم را برای من صالح گردان. من به تو بازگشتم و از تسلیم شدگانم.
5. (رَبَّنا وَ اجْعَلْنا مُسْلِمَیْنِ لَکَ وَ مِنْ ذُرِّیَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَکَ وَ أَرِنا مَناسِکَنا وَ تُبْ عَلَیْنا إِنَّکَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحیم)؛[5] پروردگارا، ما را تسلیم (فرمان) خود قرار ده، و از فرزندان ما نیز امتی تسلیم خود (پدید آر) و اعمال عبادی ما را (از حج و قربانیها و جاهای قربانی) به ما نشان ده و بر ما عطف توجه کن، که تویی که بسیار عطوف و توبهپذیر و مهربانی.
پی نوشتها:
[1]. فرقان، 74.
[2]. آل عمران، 38.
[3]. ابراهیم، 40.
[4]. احقاف، 15.
[5]. بقره، 128.
منبع: www.islamquest.net
- [سایر] باسلام و عرض ارادت فراوان؛ چه دعایی در قنوت نماز بخوانم که فرزندم صالح، سلامت و عاقبت بخیر شود؟
- [آیت الله مظاهری] به نظر مبارک حضرتعالی، بهترین ذکر یا دعایی که میشود در قنوت خواند، چیست؟
- [آیت الله مظاهری] سوال : چند دعای قرآنی برای عاقبت بهخیری، سلامتی و توسعه روزی در قنوت نماز وتر مرحمت کنید.
- [آیت الله بهجت] آیا در سجده آخر نماز می توان هر دعایی را خواند؟
- [آیت الله بهجت] آیا می شود فقط یک قنوت در نماز جمعه خواند؟
- [سایر] اگر لقمه حرام در عاقبت و تربیت فرزند مؤثّر است و محیط خانواده روی روحیه و آینده او تأثیر دارد، پس چگونه فرزند یزید، یعنی، معاویه دوم و قاسم مهتمد فرزند هارون الرشید و موسی در نزد فرعون با این که در محیط نامساعد دینی و سرشار از گناه و فساد بودند، آلوده نشده و همگی به عنوان افرادی صالح و حتی موسی پیامبر خدا شد. و آسیه زن فرعون با این که از غذای او می خورد، صالح از کار درآمد. پس، نقش محیط چه می شود؟
- [آیت الله سیستانی] در نمازهایی که در مکه مکرمه و مدینه منوره برپا می شود رسم است که امام جماعت پس از رکعت دوم در نماز صبح و پس از رکعت سوم در نماز مغرب قنوت می خواند و بعد از هر فقره از دعایی که در قنوتش می خواند مأمومین آمین می گویند. آیا برای مؤمنانی که در این نماز جماعت ها شرکت می کنند جایز است همراه دیگر مأمومین آمین بگویند؟
- [آیت الله بهجت] آیا در قنوت های نماز عید می توان ذکرهای دیگری به غیر از آن چه که وارد شده است خواند؟
- [سایر] آیا برای کسی که به خاطر ارتکاب جرم خودکشی کرده وفوت شده می توان فاتحه خواند ؟ آیا چنین شخصی جهنمی است ؟ ایا خواندن نماز و قران و فاتحه تاثیری در عاقبت او در آن جهان دارد؟
- [آیت الله بهجت] زنم نماز نمی خواند و دارای هفت فرزند هستیم، آیا می توانم به این جهت او را طلاق بدهم؟
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند اگر امام جماعت صدای او را بشنود بلند خواندن قنوت مکروه است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند؛ ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند؛ اگر امام جماعت صدای او را بشنود؛ بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند ، ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند اگر امام جمااعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست
- [امام خمینی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند. ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند، اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند، ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند اگر امام جماعت صدای او را بشنود، بلند خواندن قنوت مستحب نیست.
- [آیت الله بهجت] مستحب است انسان قنوت را بلند بخواند ولی برای کسی که نماز را به جماعت می خواند ، اگر امام جماعت صدای او را بشنود بلند خواندن قنوت مستحب نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش از آن می خواند، مثلاً به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الاحرام نماز را به چیزی که پیش از آن می خواند مثلاً به اقامه یا به دعائی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند.
- [آیت الله سبحانی] احتیاط واجب آن است که تکبیرة الإحرام نماز را به چیزی که پیش از آن می خواند، مثلا به اقامه یا به دعائی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند.
- [آیت الله وحید خراسانی] احتیاط واجب ان است که تکبیره الاحرام نماز را به چیزی که پیش از ان می خواند مثلا به اقامه یا به دعایی که پیش از تکبیر می خواند نچسباند