اعتماد و اطمینان زن و مرد نسبت به یکدیگر عمل و زمینه هایی دارد که قابل بررسی و شناسایی است بسیاری از مواقع اعتماد به جا و درست است و برخی از موارد نادرست و بی جهت است و فرد به دلیل شاخت نادرست طرف مقابل بدون دلیل به او اعتماد کرده است و گاهی نیز بی اعتمادی بدون دلیل است و منشاء آن توهمات و تخیلات است که فرد برای خودش دارد. دامنه اعتماد و اطمینان نیز متنوع و متفاوت است. و افراد به صورتهای گوناگون به یکدیگر اعتماد دارند برخی در بسیاری از مسایل اعتماد دارند و برخی در مسایل کمتری. عده ای در مسایل جزئی اعتماد می کنند ولی در مسایل کلی و مهم اعتماد نمی کنند. بنابراین لازم است بدانیم آیا واقعاً زمینه ای برای بی اعتمادی وجود داشته و یا فرد بی جهت بی اعتماد است. بنابراین اولاً باید با شناخت دقیق طرف مقابل و تفکرات و تمایلات او نسبت دلیل بی اعتمادی ایشان را برررسی و موشکافی کنید . چه بسا شیوه عمل یا گفتار خود شما سبب بدبینی و بی اعتمادی همسرتان شده است. چه بسا بی اهمیت بودن نسبت به حساسیتهای همسرتان زمینه این بی اعتمادی را فراهم کرده باشد.بنابراین باید زمینه ها و عواملی که سبب این بی اعتمادی شده را از بین ببریم . این احساس برای زندگی زناشویی مخرب است چرا که یکی از ارکان زندگی اعتماد زوجین به یکدیگر است. به نظر می آید توجه به نکات زیر اثر قابل توجهی در ایجاد اعتماد برای طرفین می تواند داشته باشد. 1. احترام به یکدیگر هم در مقابل خانواده ها و اقوام و دوستان یکدیگر و هم در واقعی که به صورت خصوصی در کنار یکدیگر هستید. 2. توجه به جنبه های مثبت یکدیگر. 3. شناسایی حساسیت های که در هر کدام از شما وجود دارد و رعایت این حساسیتها . البته فقط باید این حساسیت ها شناخته شود ولی لازم نیست آن را به رخ طرف مقابل بکشیم. 4. اجتناب از بیان حوادثی که در دوران کودکی یا نوجوانی یا دوران تحصیل برای شما یا دوستانتان اتفاق افتاده . منظور از این حوادث آن چیزهایی است که زمینهء سوء ظن را فراهم می کند. 5. ابراز محبت به یکدیگر و بیان کلمات محبت آمیز نسبت به یکدیگر البته نباید فقط در حد گفتار زبانی خلاصه شود برای جلب اعتماد ایشان لازم است از مرحلة گفتار خارج شوید و به مرحلة عمل درآیید، عمل شایسته و برخورد صحیح افراد است که خواه ناخواه در دلها نفوذ میکند و موجب جلب نظر دیگران می گردد. 6. طرح نکردن مسائل اختلافی 7. از هیچ پسر یا فرد دیگری در مقابل شوهر خود صحبت نکنید. 8. در خیابان , پارک یا اماکن عمومی و حتی در میهمانیها سعی کنید نگاه خود را کنترل نمائید. 9. خنده های خود را نیز در مقابل دیگران کنترل کنید چه بسا موجب سوئ ظن ایشان شود. 10. در صحبت کردن با نامحرم به ویژه در مقابل همسرتان سعی کنید نگاه خود را پایین بیندازید چه اینکه هم جلوی سوئ ظن شوهرتان را می گیرد و هم برای خودتان بسیار ارزشمند و مفید است . توجه داشته باشید که مهمترین وسیلة جلب اطمینان و اعتماد، صدق و راستی میباشد و خطرناکترین دشمن آن دروغ است. سعی کنید مبنای زندگی خود را صداقت و راستی قرار دهید . www.morsalat.com
اعتماد و اطمینان زن و مرد نسبت به یکدیگر عمل و زمینه هایی دارد که قابل بررسی و شناسایی است بسیاری از مواقع اعتماد به جا و درست است و برخی از موارد نادرست و بی جهت است و فرد به دلیل شاخت نادرست طرف مقابل بدون دلیل به او اعتماد کرده است و گاهی نیز بی اعتمادی بدون دلیل است و منشاء آن توهمات و تخیلات است که فرد برای خودش دارد.
دامنه اعتماد و اطمینان نیز متنوع و متفاوت است. و افراد به صورتهای گوناگون به یکدیگر اعتماد دارند برخی در بسیاری از مسایل اعتماد دارند و برخی در مسایل کمتری. عده ای در مسایل جزئی اعتماد می کنند ولی در مسایل کلی و مهم اعتماد نمی کنند.
بنابراین لازم است بدانیم آیا واقعاً زمینه ای برای بی اعتمادی وجود داشته و یا فرد بی جهت بی اعتماد است.
بنابراین اولاً باید با شناخت دقیق طرف مقابل و تفکرات و تمایلات او نسبت دلیل بی اعتمادی ایشان را برررسی و موشکافی کنید . چه بسا شیوه عمل یا گفتار خود شما سبب بدبینی و بی اعتمادی همسرتان شده است. چه بسا بی اهمیت بودن نسبت به حساسیتهای همسرتان زمینه این بی اعتمادی را فراهم کرده باشد.بنابراین باید زمینه ها و عواملی که سبب این بی اعتمادی شده را از بین ببریم . این احساس برای زندگی زناشویی مخرب است چرا که یکی از ارکان زندگی اعتماد زوجین به یکدیگر است. به نظر می آید توجه به نکات زیر اثر قابل توجهی در ایجاد اعتماد برای طرفین می تواند داشته باشد.
1. احترام به یکدیگر هم در مقابل خانواده ها و اقوام و دوستان یکدیگر و هم در واقعی که به صورت خصوصی در کنار یکدیگر هستید.
2. توجه به جنبه های مثبت یکدیگر.
3. شناسایی حساسیت های که در هر کدام از شما وجود دارد و رعایت این حساسیتها . البته فقط باید این حساسیت ها شناخته شود ولی لازم نیست آن را به رخ طرف مقابل بکشیم.
4. اجتناب از بیان حوادثی که در دوران کودکی یا نوجوانی یا دوران تحصیل برای شما یا دوستانتان اتفاق افتاده . منظور از این حوادث آن چیزهایی است که زمینهء سوء ظن را فراهم می کند.
5. ابراز محبت به یکدیگر و بیان کلمات محبت آمیز نسبت به یکدیگر البته نباید فقط در حد گفتار زبانی خلاصه شود برای جلب اعتماد ایشان لازم است از مرحلة گفتار خارج شوید و به مرحلة عمل درآیید، عمل شایسته و برخورد صحیح افراد است که خواه ناخواه در دلها نفوذ میکند و موجب جلب نظر دیگران می گردد.
6. طرح نکردن مسائل اختلافی
7. از هیچ پسر یا فرد دیگری در مقابل شوهر خود صحبت نکنید.
8. در خیابان , پارک یا اماکن عمومی و حتی در میهمانیها سعی کنید نگاه خود را کنترل نمائید.
9. خنده های خود را نیز در مقابل دیگران کنترل کنید چه بسا موجب سوئ ظن ایشان شود.
10. در صحبت کردن با نامحرم به ویژه در مقابل همسرتان سعی کنید نگاه خود را پایین بیندازید چه اینکه هم جلوی سوئ ظن شوهرتان را می گیرد و هم برای خودتان بسیار ارزشمند و مفید است .
توجه داشته باشید که مهمترین وسیلة جلب اطمینان و اعتماد، صدق و راستی میباشد و خطرناکترین دشمن آن دروغ است. سعی کنید مبنای زندگی خود را صداقت و راستی قرار دهید .
www.morsalat.com
- [آیت الله سبحانی] شوهر به جهت جلب اعتماد، همسرش را در امر طلاق وکیل می کند و همسر نیز مهریه را بذل و درخواست طلاق خلعی می نماید سپس شوهر ادعا می کند که وکالت حقیقی نبوده بلکه فقط به جهت جلب اعتماد چنین نوشته ای به او داده است آیا طلاق صحیح است؟
- [سایر] چگونه اعتماد همسرم را جلب کنم؟
- [سایر] چرا پدر مادر ها به نوجوانان اعتماد ندارند؟ چگونه میتوان اعتماد انها را جلب کرد؟
- [آیت الله سبحانی] مردی به همسرش ظلم می کند و کسی خبر ندارد، آیا می توان این مطلب را به اطلاع دیگران رساند؟
- [سایر] نیروی انتظامی چگونه می تواند اعتماد مردم را جلب و افزایش دهد؟
- [آیت الله سیستانی] آیا مردی که به حج واجب میرود باید رضایت همسر خود جلب نماید ؟
- [آیت الله مظاهری] آیا مردی که به حجّ واجب می رود باید رضایت همسر خود را جلب نماید؟
- [سایر] شوهرم به خاطر گذشته من که با پسری رابطه داشته ام ، با من بد اخلاقی میکند و به من اعتماد ندارد . چگونه میتوانم اعتمادش را جلب کنم ؟
- [سایر] ابراز علاقه مرد به زن چگونه باید باشد که بتواند همسر خود را جذب خود کند و اعتماد کامل او را جلب کند؟
- [سایر] آیا بدون جلب موافقت کارگر شغل وی را می توان تغییر داد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن و مردی به کسی وکالت داده اند صیغه عقد آنها را بخواند تا یقین نکنند که وکیل صیغه را خوانده بر یکدیگر حلال نمی شوند، ولی اگر وکیل مورد اعتماد باشد و بگوید خوانده ام کافی است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مردی روز ماه مبارک رمضان یا در حال عادت همسرش، با او نزدیکی کند گناه کرده، ولی بچه ای که از آنان به دنیا می آید حلال زاده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که فقیر بودنش معلوم نیست نمی توان به او زکات داد، ولی اگر از ظاهر حالش گمان پیدا شود که فقیر است، زکات دادن به او جایز است، همچنین اگر افراد مورد اعتماد خبر دهند که او فقیر می باشد.
- [آیت الله سبحانی] اجازه شوهر برای همسرش، آن گاه که زن بخواهد معتکف شود لازم است.
- [آیت الله بهجت] مردی که از پدر و مادر غیر مسلمان بهدنیا آمده و مسلمان شده، اگر پیش از نزدیکی با همسرش مرتد شود، عقد او باطل میگردد، و اگر بعد از نزدیکی مرتد شود، چنانچه زن او در سن زنهایی باشد که حیض میبینند، باید آن زن به مقداری که در احکام طلاق گفته میشود، عدّه نگاه دارد، پس اگر پیش از تمام شدن عدّه، شوهر او مسلمان شود عقد باقی، وگرنه باطل است.
- [آیت الله مظاهری] توبه نمّام و سخنچین علاوه بر پشیمانی و اصلاح خود، جلب رضایت کسی است که علیه او نمّامی شده است، در صورتی که آن نمّامی به گوش او رسیده باشد، و اگر متوجّه نمّامی او نشده، جلب رضایت او لازم نیست و صرف توبه کفایت میکند، ولی لازم است که علاوه بر دعا و استغفار برای او، اگر میتواند جبران آن نمّامی را به هر نحو که مقدور است بنماید. [1]. بقره، 191.ش
- [آیت الله مظاهری] جایزههایی که بانکها یا غیر آنها برای تشویق قرض دهنده میدهند یا مؤسّسات دیگر برای تشویق خریدار میدهند، حلال است، و آنچه را که فروشندهها برای جلب مشتری داخل جنسهای خود میگذارند، حلال است.
- [آیت الله مظاهری] اگر لباس زن یا مرد شهوتانگیز یا مفسدهانگیز باشد و یا جلب نظر کند، پوشیدن آن در مقابل نامحرم حرام است، مانتو باشد یا چادر، جوراب باشد یا شلوار، تنگ باشد یا گشاد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه به گفته کسی که سخنش قابل اعتماد نیست و می گوید مغرب شده افطار کند، بعد بفهمد غروب نبوده، قضا و کفّاره بر او واجب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی را که به او وصیت می کنند (وصی) می گویند و بنابر احتیاط واجب باید مسلمان و بالغ و عاقل و مورد اعتماد باشد.