استخاره گرفتن در هر کاری جایز است و هیچ مانعی در این کار وجود ندارد البته بهتر است قبل از استخاره گرفتن، نزد اهل خبره و یا دوستان و فامیل، استشاره ای در مورد کار مورد نظرتان انجام دهید چرا که هر کاری در ابتدا به تعقل، تدبر، مشورت یا استشاره نیاز دارد و در صورتی که به نتیجه نرسید استخاره بگیرد. اما در مورد استخاره ای که کار آن عکس استخاره باشد، دلایل زیادی در این رابطه خواهد بود که به بعضی از آنها اشاره می کنیم: با توجه به معصوم نبودن شخص استخاره کننده، ممکن است اشتباهی در استخاره صورت بگیرد یا اینکه نیت استخاره درست نباشد، دیگر اینکه برای استخاره گرفتن باید به وقت و زمان آن توجه داشت، یعنی هر استخاره ای وقت و زمانی دارد که باید در آن زمان استخاره گرفته شود اما اگر در غیر زمان تعیین شده استخاره ای گرفته شود امکان اشتباه بودن استخاره وجود خواهد داشت.پس شرایط زمان و مکان را باید لحاظ کرد علاوه بر اینکه شخصی که استخاره می گیرد احتمال خطا در کارش خواهد بود. اما نکته مهمی که لازم است خدمتتان عرض شود این است که استخاره پیشگوئی نمی کند مثلا شخص برای کاری استخاره می کند که آیا در این کار سود زیاد می کند یا خیر؟ یعنی این شخص برای سود کلان استخاره کرده نه برای خیریت خود، چه بسا سود کلانی برای شخص داشته باشد اما این سود کلان برای آن شخص خیر نباشدو چه بسا چیزی را ما بد بدانیم اما فی الواقع خوب باشد یا بالعکس، که خیلی گمان می کنند آنچه در جواب استخاره برای آنها آمده برعکس است در صورتی که ما از آنچه خیر و شر است بی اطلاعیم. پس در استخاره گرفتن همه چیز را به خدا محول کنید.در آخر باید بگوییم در امر استخاره به کسانی مراجعه شود که در این کار خبره و مورد وثوق باشند. www.hawzah.net
آیا در هر هر کاری استخاره جایز است. در صورتی که استخاره گرفته شود و نتیجه کار عکس نتیجه استخاره باشد دلیل چیست؟
استخاره گرفتن در هر کاری جایز است و هیچ مانعی در این کار وجود ندارد البته بهتر است قبل از استخاره گرفتن، نزد اهل خبره و یا دوستان و فامیل، استشاره ای در مورد کار مورد نظرتان انجام دهید چرا که هر کاری در ابتدا به تعقل، تدبر، مشورت یا استشاره نیاز دارد و در صورتی که به نتیجه نرسید استخاره بگیرد. اما در مورد استخاره ای که کار آن عکس استخاره باشد، دلایل زیادی در این رابطه خواهد بود که به بعضی از آنها اشاره می کنیم: با توجه به معصوم نبودن شخص استخاره کننده، ممکن است اشتباهی در استخاره صورت بگیرد یا اینکه نیت استخاره درست نباشد، دیگر اینکه برای استخاره گرفتن باید به وقت و زمان آن توجه داشت، یعنی هر استخاره ای وقت و زمانی دارد که باید در آن زمان استخاره گرفته شود اما اگر در غیر زمان تعیین شده استخاره ای گرفته شود امکان اشتباه بودن استخاره وجود خواهد داشت.پس شرایط زمان و مکان را باید لحاظ کرد علاوه بر اینکه شخصی که استخاره می گیرد احتمال خطا در کارش خواهد بود. اما نکته مهمی که لازم است خدمتتان عرض شود این است که استخاره پیشگوئی نمی کند مثلا شخص برای کاری استخاره می کند که آیا در این کار سود زیاد می کند یا خیر؟ یعنی این شخص برای سود کلان استخاره کرده نه برای خیریت خود، چه بسا سود کلانی برای شخص داشته باشد اما این سود کلان برای آن شخص خیر نباشدو چه بسا چیزی را ما بد بدانیم اما فی الواقع خوب باشد یا بالعکس، که خیلی گمان می کنند آنچه در جواب استخاره برای آنها آمده برعکس است در صورتی که ما از آنچه خیر و شر است بی اطلاعیم. پس در استخاره گرفتن همه چیز را به خدا محول کنید.در آخر باید بگوییم در امر استخاره به کسانی مراجعه شود که در این کار خبره و مورد وثوق باشند.
www.hawzah.net
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا تکرار استخاره در موضوعی صحیح است، یعنی استخاره بد بیاید و انسان دوباره استخاره نماید و یا به عکس؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] گرفتن عکس از بانوان بدون پوشش اسلامی در صورتی که عکس گیرنده، محرم و ظاهر کننده فیلم نامحرم است، آیا جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] استخاره نمودن زنان چه صورتی دارد، چه فاعل استخاره و چه مفعول باشند؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا مخالفت با مقتضای استخاره (با قرآن کریم یا تسبیح)، در مواردی که استخاره گرفته میشود، جایز است؟
- [سایر] می خواهم استخاره ازدواج بزنم. چه کار باید بکنم؟
- [سایر] چند بار استخاره برای یک کار صحیح است؟
- [سایر] می خواهم استخاره ازدواج بزنم. چه کار باید بکنم؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا چند بار استخاره برای یک کار صحیح است؟
- [سایر] می خواهم استخاره ازدواج بزنم، چه کار باید بکنم؟
- [سایر] سلام. خدا قوت سوال دارم : من برای کاری استخاره کرده ام ؛ از یک روحانی بسیار با ایمان. جواب آن : چندان خوب نیست و استخارتون مسئولیت دارد. این استخاره در مورد رفتن به سرکار یانرفتن بوده است و هر کاری مسئولیتی دارد . با توجه به حرفهای امروز شمادر \"مردم ایران سلام\" این استخاره درست بوده یا نه ؟ وقتی نمیتوانیم تصمیم بگیریم باید چه کار کنیم ؟ چون فرزند دو ساله ای دارم ؛ نمیدانم درست است او رادر مهدکودک بگذارم ؟ از چندین مرکز مشاوره سوال کردم، هر جا چیزی گفتند. واقعا موقعیتی هم که برای کار پیش آمده بسیار خوب به نظر میرسد و آینده خوبی دارد. لطفا به طور مبسوط مرا راهنمایی کنید. با تشکر
- [آیت الله نوری همدانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست ولی اگر برای عکس برداشتن مجبور شود که حرام دیگری انجام دهد مثلاً دست به بدن او بزند نباید عکس او را بردارد و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن مُتَهَتَّک نباشد ، به عکس او نگاه کند .
- [امام خمینی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست ولی اگر برای عکس برداشتن مجبور شود که حرام دیگری انجام دهد مثلاً دست به بدن او بزند یا نظرش به صورت زینت شد? او یا به سایر بدن او بیفتد، نباید عکس او را بردارد و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن متهتک نباشد نباید به عکس او نگاه کند.
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله اردبیلی] گرفتن فیلم و عکس توسّط مرد از زن نامحرم حرام نیست، ولی اگر برای عکس برداشتن مجبور شود که عمل حرام دیگری انجام دهد، مثلاً دست به بدن او بزند یا نظر او به صورت زینت شده زن یا به سایر بدن او بیفتد، نباید عکس او را بردارد و اگر مرد، زن نامحرمی را بشناسد، در صورتی که آن زن متهتّک نباشد یعنی عفیف و نجیب باشد نباید به عکس او نگاه کند.
- [آیت الله سیستانی] آیا این کار بانکها جایز است؟ این مسأله نیاز به تفصیل دارد، در صورتی که سپردهگذاران، سپردهگذاری را مشروط به قرعهکشی نکرده باشند و بانکها صرفاً برای تشویق آنان و افزایش سپردهگذاری و تشویق دیگران به گشودن حساب، چنین کرده باشند، این کار جایز است و گرفتن جوایز نیز از سوی برندگان جایز است. ولی اگر آن بانکها دولتی، یا مشترک باشند، باید برای قبض و تصرف در آنها از حاکم شرع اجازه گرفت، و در صورتی که بانک خصوصی باشد، گرفتن جایزه و تصرف در آن جایز است و نیازی به اذن حاکم شرع نیست. لکن اگر سپردهگذاران، سپردهگذاری خود را در ضمن عقد قرض یا مانند آن مشروط به قرعهکشی کرده باشند و بانک در پی اجرای این شرط دست به قرعهکشی بزند، این کار جایز نیست. همچنین گرفتن جایزه از سوی کسی که قرعه به نامش در آمده در صورتی که به عنوان وفای به شرط باشد جایز نیست و بدون آن جایز است.
- [آیت الله مظاهری] انسان میتواند مقداری پول به کسی بدهد که در شهر دیگر کمتر بگیرد ولی عکس آن )یعنی مقداری پول بدهد که در شهر دیگر زیادتر بگیرد( جایز نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی اجیر شود که در روز معینی کاری را انجام دهد و در آن روز برای انجام کار حاضر شود، ولی صاحب کار، کاری به او ندهد، باید اجرت او را بدهد، مثلاً اگر بنایی را برای ساختن بنایی در روز معینی اجیر کند و بنا در آن روز آماده کار باشد ولی صاحب کار طفره برود و بنا در آن روز بیکار بماند، باید اجرتش را بدهد; اما اگر برای خودش یا دیگری کار کند احتیاط آن است که فقط تفاوت را از صاحب کار اول بگیرد (در صورتی که مزد دوم کمتر باشد).
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر فرزند با اجازه پدر یا زن با اجازه شوهر قسم بخورد، بعداً پدر یا شوهر نمیتواند قسم فرزند یا زن را به هم بزند، مگر زن به کاری قسم خورده که انجام آن بدون اذن شوهر جایز نیست، در این صورت شوهر میتواند در هنگام عمل اجازه انجام آن را ندهد، در نتیجه عمل به قسم لازم نخواهد بود.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی اجیر شد که در زمان معیّن کاری را انجام دهد، به صورتی که محور اصلی اجاره, "کار در زمانِ محدود" باشد و در آن مدت, آماده انجام دادن کار شد، حق درخواست اجرت را دارد, هرچند صاحب کار به او رجوع نکند و او نیز برای خود یا دیگری کار کند؛ ولی اگر محور اصلی اجاره, "واگذاریِ زمانِ معیّن" باشد, به گونهای که اجیرکننده مالک مدّت محدود شد، اجیر حق ندارد بدون اذن اجیرکننده, کاری برای خود یا دیگری انجام دهد و اگر انجام داد و او راضی شد، پولی که در برابر کار دوم قرار دارد, مال اجیرکننده است و اجیرشونده فقط اجرت اصلی خود را از او طلب میکند.