با فردی که پوچ گراست و معتقد است که «اگر خدایی بود، این همه ظلم و ستم در حق مظلومان صورت نمی گرفت» چه برخوردی داشته باشم؟
در ابتدا باید علل و عوامل این اندیشه های پوچ گرایانه شناخته شود، سپس به درمان آن پرداخت: پوچ گرایی علل مختلفی دارد که اهم آنها عبارت است از: 1. نداشتن فلسفه درست و اساسی در زندگی و عدم آگاهی از بعضی حقایق جهان هستی 2. ناکامی وشکست در رسیدن به بعضی از آمال و آرزوها و خواسته های فردی، اجتماعی و خانوادگی 3. تعارضات فکری داخلی و ناتوانی در حل بعضی از مسایل عقیدتی و فکری. بنابراین شما به ریشه یابی پوچ گرایی و اعتقادات باطل وی بپردازید و متناسب با آن به حل آن اقدام کنید. در صورتی که مشکل ایشان ناشی از ضعف اعتقادی و بینش و شناخت کافی از مجموعه جهان هستی باشد، می توانید از راه کارهای زیر استفاده کنید: 1. با کمک گرفتن از اساتیدمعارف، سیر مطالعاتی مناسبی به او معرفی کنید تا به جهان بینی خود عمق وتوسعه بخشد 2. در زمینه مسایل و شبهات و مشکلاتی که مطرح می کند به گفت و گو بنشیند و در مواردی که نمی توانید او را قانع کنید، از اساتید مربوطه کمک بگیرید 3. به وی توصیه کنید سؤال های فکری و عقیدتی خود را با افراد خبره و کارشناس در میان بگذارد و در صدد حل آنها برآید و با ایجادرابطه عاطفی و صمیمانه با وی، او را در این راه تشویق کنید (نشانی و نحوه ارتباط با واحد مشاوره و پاسخ در اختیار ایشان قرار دهید) 4. برای غنای فکری، نامبرده را به خواندن کتاب های شهید مطهری تشویق کنید. اما درصورتی که پوچ گرایی وی ناشی از مشکلات خانوادگی، روانی و عدم موفقیت در زندگی و تحصیل و مشکلات مالی است ضمن گفت و گو با وی ونشان دادن توانایی ها، استعدادها و موفقیت های قبلی و فعلی او، روح امید وتلاش را در وی زنده کنید و با ذکر نعمت های الهی و علاقه خداوند نسبت به همه انسان ها و موجودات، نگرش او را به جهان هستی به یک نگاه مثبت تبدیل نمایید. وی را تشویق کنید، مشکلات روحی و روانی احتمالی خود را بامشاوران دانشگاه در میان گذاشته، به حل آن بپردازد. گفتنی است شرط تأثیرگذاری شما این است که ضمن داشتن روابط عاطفی و صمیمانه، با وی نکات زیر را رعایت کنید: 1. در بحث ها و گفت و گو علمی با وی زیاد جر وبحث و مجادله نکنید. 2. او را در یک موضوع محکوم معرفی نکنید بلکه بابیان مطالب و نکات لازم بگویید شاید چنین باشد))، ((احتمال دارد این سخن درست نباشد)) و 3. در مواردی که به توافق نرسیدید، نتیجه را به قضاوت یک فرد مورد اعتماد واگذار کنید. 4. او را به سبب داشتن چنین افکاری طردنکنید بلکه ضمن پذیرش وی، تلاش کنید او را به حقایق دینی راهنمایی کنید. 5. او را دوست داشته باشید و با دلسوزی کامل در صدد حل مشکلات فکری او برآیید. پرسمان
عنوان سوال:

با فردی که پوچ گراست و معتقد است که «اگر خدایی بود، این همه ظلم و ستم در حق مظلومان صورت نمی گرفت» چه برخوردی داشته باشم؟


پاسخ:

در ابتدا باید علل و عوامل این اندیشه های پوچ گرایانه شناخته شود، سپس به درمان آن پرداخت: پوچ گرایی علل مختلفی دارد که اهم آنها عبارت است از:
1. نداشتن فلسفه درست و اساسی در زندگی و عدم آگاهی از بعضی حقایق جهان هستی
2. ناکامی وشکست در رسیدن به بعضی از آمال و آرزوها و خواسته های فردی، اجتماعی و خانوادگی
3. تعارضات فکری داخلی و ناتوانی در حل بعضی از مسایل عقیدتی و فکری. بنابراین شما به ریشه یابی پوچ گرایی و اعتقادات باطل وی بپردازید و متناسب با آن به حل آن اقدام کنید.
در صورتی که مشکل ایشان ناشی از ضعف اعتقادی و بینش و شناخت کافی از مجموعه جهان هستی باشد، می توانید از راه کارهای زیر استفاده کنید:
1. با کمک گرفتن از اساتیدمعارف، سیر مطالعاتی مناسبی به او معرفی کنید تا به جهان بینی خود عمق وتوسعه بخشد
2. در زمینه مسایل و شبهات و مشکلاتی که مطرح می کند به گفت و گو بنشیند و در مواردی که نمی توانید او را قانع کنید، از اساتید مربوطه کمک بگیرید
3. به وی توصیه کنید سؤال های فکری و عقیدتی خود را با افراد خبره و کارشناس در میان بگذارد و در صدد حل آنها برآید و با ایجادرابطه عاطفی و صمیمانه با وی، او را در این راه تشویق کنید (نشانی و نحوه ارتباط با واحد مشاوره و پاسخ در اختیار ایشان قرار دهید)
4. برای غنای فکری، نامبرده را به خواندن کتاب های شهید مطهری تشویق کنید. اما درصورتی که پوچ گرایی وی ناشی از مشکلات خانوادگی، روانی و عدم موفقیت در زندگی و تحصیل و مشکلات مالی است ضمن گفت و گو با وی ونشان دادن توانایی ها، استعدادها و موفقیت های قبلی و فعلی او، روح امید وتلاش را در وی زنده کنید و با ذکر نعمت های الهی و علاقه خداوند نسبت به همه انسان ها و موجودات، نگرش او را به جهان هستی به یک نگاه مثبت تبدیل نمایید. وی را تشویق کنید، مشکلات روحی و روانی احتمالی خود را بامشاوران دانشگاه در میان گذاشته، به حل آن بپردازد.
گفتنی است شرط تأثیرگذاری شما این است که ضمن داشتن روابط عاطفی و صمیمانه، با وی نکات زیر را رعایت کنید:
1. در بحث ها و گفت و گو علمی با وی زیاد جر وبحث و مجادله نکنید.
2. او را در یک موضوع محکوم معرفی نکنید بلکه بابیان مطالب و نکات لازم بگویید شاید چنین باشد))، ((احتمال دارد این سخن درست نباشد)) و
3. در مواردی که به توافق نرسیدید، نتیجه را به قضاوت یک فرد مورد اعتماد واگذار کنید.
4. او را به سبب داشتن چنین افکاری طردنکنید بلکه ضمن پذیرش وی، تلاش کنید او را به حقایق دینی راهنمایی کنید.
5. او را دوست داشته باشید و با دلسوزی کامل در صدد حل مشکلات فکری او برآیید.
پرسمان





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین