زوج‌های جوان قبل از مراسم عقد و عروسی باید درباره چه گفت و گو کنند؟ چه پرسش هایی را مناسب‌تر می‌بینید؟
موضوعات قابل طرح در گفت و گوی قبل از مراسم عقد مختلف است زیرا افراد عقیده‌ها، آرمان‌ها، هدف‌ها و خواسته‌های گوناگون دارند. البته بعضی از مسائل و موضوعات عمومی است و ضرورت دارد جوانان قبل از ازدواج برای آگاهی یافتن از ویژگی‌های جسمانی، روانی، اخلاقی یکدیگر مطرح کنند و درباره آن‌ها به گفت و گو بنشینند. ناگفته پیداست، این گونه جلسات حتماً باید تحت اشراف خانواده‌های دو طرف صورت گیرد زیرا مذاکره مستقیم و بدون اطلاع خانواده دختر و پسر مطلوب عرف و در اکثر موارد مورد پسند شرع و عقل نیست و به جای این که زوج جوان را به حقیقت برساند، مایه انحراف و مشکلات دیگر می‌شود. در این جلسات می‌توان درباره مسائل زیر گفت و گو کرد: 1. خط مشی کلی زندگی آینده مراد تبیین مبنای زندگی آینده است برای مثال جوان متدین می‌خواهد زندگی اش بر اساس قوانین اسلام بنا شود. در این جا باید از میزان پای بندی افراد به ارزش‌های دینی و اخلاقی سؤال شود. 2. اهداف زندگی یعنی هدف هایی که هر کدام قصد دارند در زندگی آینده شان دنبال کنند هدف‌ها و آرمان‌های علمی و تحصیلی، اجتماعی، شغلی و برای مثال تا چه اندازه به ادامه تحصیل علاقه‌مند است و مشکلات تحصیل را تحمل می‌کند. شغل مناسب و مورد علاقه‌اش چیست؟ جایگاه اجتماعی را دارای چه اهمیتی می‌داند؟ از نظر اقتصادی و مالی به چه سطحی می‌اندیشد و حداقل و حداکثر چقدر است؟ 3. چگونگی رابطه با خانواده و بستگان برای مثال به چه اندازه به رفت و آمد با اقوام و خویشان و نیز دوستان اهمیت می‌دهید و بر آن اصرار می‌ورزید؟ به آداب و رسوم فرهنگی و اجتماعی رفتار با بستگان چقدر پایبندید؟ 4. خواست‌ها و انتظارهای دو طرف از یکدیگر 5. شیوه تربیت فرزندان مسؤولیت تربیت با چه کسی است و چگونه باید آن را آموخت؟ 6. نقص‌های جسمانی و بیماری‌های مزمن احتمالی یکدیگر در این جلسات باید به نکات زیر توجه شود تا به شکل مناسب انجام گیرد و دو طرف به هدف خود دست یابند. 1. گفت و گو باید خونسردانه و با آمادگی قبلی و در فضایی آرام و بدون خوف و فشار از طرف دیگران صورت گیرد. 2. گفت و گو پس از انجام خواستگاری رسمی از طرف خانوادها و تحقیق و آگاهی از بعضی شرایط که در مرحله تفحص به دست می‌آید، انجام گیرد نه در ابتدای آشنایی به عبارت دیگر، در واپسین مراحل تحقیق و قبل از مراسم عقد باید گفت و گو تحقق یابد. 3. برای موفقیت بیش‌تر، دو طرف باید در ابتدای جلسه از یکدیگر بخواهند صادقانه به پرسش‌ها و مسائل مطرح شده پاسخ دهند تا از صفات اخلاقی و خصوصیات یکدیگر آگاهی یابند.
عنوان سوال:

زوج‌های جوان قبل از مراسم عقد و عروسی باید درباره چه گفت و گو کنند؟ چه پرسش هایی را مناسب‌تر می‌بینید؟


پاسخ:

موضوعات قابل طرح در گفت و گوی قبل از مراسم عقد مختلف است زیرا افراد عقیده‌ها، آرمان‌ها، هدف‌ها و خواسته‌های گوناگون دارند. البته بعضی از مسائل و موضوعات عمومی است و ضرورت دارد جوانان قبل از ازدواج برای آگاهی یافتن از ویژگی‌های جسمانی، روانی، اخلاقی یکدیگر مطرح کنند و درباره آن‌ها به گفت و گو بنشینند. ناگفته پیداست، این گونه جلسات حتماً باید تحت اشراف خانواده‌های دو طرف صورت گیرد زیرا مذاکره مستقیم و بدون اطلاع خانواده دختر و پسر مطلوب عرف و در اکثر موارد مورد پسند شرع و عقل نیست و به جای این که زوج جوان را به حقیقت برساند، مایه انحراف و مشکلات دیگر می‌شود. در این جلسات می‌توان درباره مسائل زیر گفت و گو کرد:
1. خط مشی کلی زندگی آینده
مراد تبیین مبنای زندگی آینده است برای مثال جوان متدین می‌خواهد زندگی اش بر اساس قوانین اسلام بنا شود. در این جا باید از میزان پای بندی افراد به ارزش‌های دینی و اخلاقی سؤال شود.
2. اهداف زندگی
یعنی هدف هایی که هر کدام قصد دارند در زندگی آینده شان دنبال کنند هدف‌ها و آرمان‌های علمی و تحصیلی، اجتماعی، شغلی و برای مثال تا چه اندازه به ادامه تحصیل علاقه‌مند است و مشکلات تحصیل را تحمل می‌کند. شغل مناسب و مورد علاقه‌اش چیست؟ جایگاه اجتماعی را دارای چه اهمیتی می‌داند؟ از نظر اقتصادی و مالی به چه سطحی می‌اندیشد و حداقل و حداکثر چقدر است؟
3. چگونگی رابطه با خانواده و بستگان
برای مثال به چه اندازه به رفت و آمد با اقوام و خویشان و نیز دوستان اهمیت می‌دهید و بر آن اصرار می‌ورزید؟ به آداب و رسوم فرهنگی و اجتماعی رفتار با بستگان چقدر پایبندید؟
4. خواست‌ها و انتظارهای دو طرف از یکدیگر
5. شیوه تربیت فرزندان
مسؤولیت تربیت با چه کسی است و چگونه باید آن را آموخت؟
6. نقص‌های جسمانی و بیماری‌های مزمن احتمالی یکدیگر
در این جلسات باید به نکات زیر توجه شود تا به شکل مناسب انجام گیرد و دو طرف به هدف خود دست یابند.
1. گفت و گو باید خونسردانه و با آمادگی قبلی و در فضایی آرام و بدون خوف و فشار از طرف دیگران صورت گیرد.
2. گفت و گو پس از انجام خواستگاری رسمی از طرف خانوادها و تحقیق و آگاهی از بعضی شرایط که در مرحله تفحص به دست می‌آید، انجام گیرد نه در ابتدای آشنایی به عبارت دیگر، در واپسین مراحل تحقیق و قبل از مراسم عقد باید گفت و گو تحقق یابد.
3. برای موفقیت بیش‌تر، دو طرف باید در ابتدای جلسه از یکدیگر بخواهند صادقانه به پرسش‌ها و مسائل مطرح شده پاسخ دهند تا از صفات اخلاقی و خصوصیات یکدیگر آگاهی یابند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین