دعاهای ماه مبارک رمضان همانند خود ماه،با برکت و زیاد است. این دعاها را مرحوم حاج شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان به دودسته تقسیم کرده است. دسته ای را تحت عنوان اعمال مشترکه در چهار قسم ذکر کرده است که عبارتند از: 1 دعاهایی که در هر شب و روز خوانده می شود مثل دعای یا علیّ یا عظیم. 2 اعمال مشترکه ای که در شب های ماه مبارک خوانده می شود مثل دعای هنگام افطار و دعای افتتاح. 3 اعمال مشترکه برای سحرهای ماه مبارک که از بعد نصف شب تا هنگام اذان صبح وقت خواندن آن است مثل دعای ابوحمزة ثمالی. 4 دعاهایی که در روزهای ماه مبارک خوانده می شود. دسته ای دیگر را تحت عنوان اعمال مخصوصه ذکر کرده است مثل دعای شب و روز اوّل ماه، دعای شب هفدهم، شبهای قدر، شب بیست و هفتم، شب های دهة آخر ، دعای شب آخر ماه و دعاهایی که مخصوص هر روز است. برای استفاده و فیض بردن از دعاها که حضرت امام خمینی(ره) آن را قرآن صاعد نامیده است، به مفاتیح الجنان رجوع شود.
دعاهای ماه مبارک رمضان همانند خود ماه،با برکت و زیاد است. این دعاها را مرحوم حاج شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان به دودسته تقسیم کرده است. دسته ای را تحت عنوان اعمال مشترکه در چهار قسم ذکر کرده است که عبارتند از:
1 دعاهایی که در هر شب و روز خوانده می شود مثل دعای یا علیّ یا عظیم.
2 اعمال مشترکه ای که در شب های ماه مبارک خوانده می شود مثل دعای هنگام افطار و دعای افتتاح.
3 اعمال مشترکه برای سحرهای ماه مبارک که از بعد نصف شب تا هنگام اذان صبح وقت خواندن آن است مثل دعای ابوحمزة ثمالی.
4 دعاهایی که در روزهای ماه مبارک خوانده می شود.
دسته ای دیگر را تحت عنوان اعمال مخصوصه ذکر کرده است مثل دعای شب و روز اوّل ماه، دعای شب هفدهم، شبهای قدر، شب بیست و هفتم، شب های دهة آخر ، دعای شب آخر ماه و دعاهایی که مخصوص هر روز است. برای استفاده و فیض بردن از دعاها که حضرت امام خمینی(ره) آن را قرآن صاعد نامیده است، به مفاتیح الجنان رجوع شود.
- [سایر] فضیلت ماه مبارک رمضان را بنویسید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] وقت قضای رمضان مضیّق شده و نمی تواند هم قضا را بگیرد وهم رمضان آینده را، آیا قدرت خود را صرف قضای رمضان گذشته کند یا نگه دارد برای رمضان آینده؟
- [آیت الله سیستانی] 1- قضای چند ماه رمضان را قبل از ماه رمضان می گرفته آیا قضای ماه رمضان اخیر کفایت می کند ؟ 2- شخصی ماه رمضان را به نیت برادرش روزه گرفته است ، آیا راهی برای تصحیح آن است ؟
- [آیت الله خوئی] زنی در ماه رمضان ایام حیض روزه نگرفته بعد از ماه رمضان تا رمضان دیگر مریض بوده، آیا قضا ساقط است؟
- [سایر] اگر قضای روزه رمضان را تا رمضان آینده نگیرد، آیا معصیت کرده است یا نه؟
- [آیت الله مظاهری] کسی که عمداً در روز ماه مبارک رمضان، نیت روزه غیر ماه رمضان نماید، روزه او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا در نیّت روزه ماه رمضان باید معیّن کنیم که روز چندم ماه رمضان را روزه میگیریم؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] اگر کسی قضای روزهای ماه رمضان سال قبل را تا ماه مبارک رمضان سال بعد نگیرد حکمش چیست؟
- [آیت الله مظاهری] کسی که عمداً در روز ماه مبارک رمضان، نیت روزة غیر ماه رمضان نماید، روزة او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] اگر کسی قضای روزهای ماه رمضان سال قبل را تا ماه مبارک رمضان سال بعد نگیرد، حکمش چیست؟
- [آیت الله مظاهری] اگر بداند ماه رمضان است و عمداً نیّت روزه غیر رمضان کند روزه ماه رمضان حساب میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] روزی را که انسان شک دارد آخر شعبان است یا اوّل رمضان، واجب نیست روزه بگیرد و اگر بخواهد روزه بگیرد نمیتواند نیّت روزه رمضان کند و اگر نیّت کند که اگر رمضان است روزه رمضان و اگر رمضان نیست و روزه قضا یا مانند آن باشد روزه او احتیاطاً صحیح نیست ولی اگر به نیّت قربت مطلقه روزه را گرفته است روزه او صحیح است و چنانچه بعد معلوم شود رمضان بوده، از رمضان حساب میشود.
- [آیت الله بروجردی] روزی را که انسان شک دارد آخر شعبان است یا اوّل رمضان، واجب نیست روزه بگیرد و اگر بخواهد روزه بگیرد نمیتواند نیت روزهی رمضان کند، یا نیت کند که اگر رمضان است روزهی رمضان و اگر رمضان نیست روزهی قضا یا مانند آن باشد، بلکه باید نیت روزهی قضا و مانند آن بنماید و چنانچه بعد معلوم شود رمضان بوده از رمضان حساب میشود.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بداند ماه رمضان است و عمداً نیت روزة غیر رمضان کند ، نه روزة رمضان حساب می شود و نه روزه ای که قصد کرده است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بداند که ماه رمضان است، و عمداً نیت روزه غیر رمضان کند، نه روزه رمضان حساب می شود، و نه روزه ای که قصد کرده است.
- [آیت الله خوئی] اگر بداند ماه رمضان است و عمداً نیت روزه غیر رمضان کند، بنابر احتیاط واجب نه روزه رمضان حساب میشود و نه روزهای که قصد کرده است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بداند ماه رمضان است و عمدا نیّت روزه غیر رمضان کند، نه روزه ماه رمضان حساب میشود و نه روزهای که قصد کرده است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بداند ماه رمضان است وعمداً نیّت روزه غیر رمضان کند نه روزه رمضان حساب میشود ونه روزهای که قصد کرده است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بداند ماه رمضان است و عمداً نیت روزه غیر رمضان کند، نه روزه رمضان حساب می شود و نه روزه ای که قصد کرده است.
- [آیت الله بروجردی] اگر بداند ماه رمضان است و عمداً نیت روزهی غیر رمضان کند، نه روزهی رمضان حساب میشود و نه روزهای که قصد کرده است.