پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: هیچ اشکالی ندارد البته با شرایطی که عرض خواهم کرد . در مواردی که نمی توانند این نیاز را به شکل کلامی ابراز کنند ، راهکارهای دیگری هم داریم . میتوانند از روش الگوئی استفاده کنند . شما چند بار بگویید ، آقا، من شما را دوست دارم . بالاخره آقا هم بازخوردی دارد و میگوید : خانم من هم شما را دوست دارم . این القائ غیر مستقیم میشود و این، شیوه ها و مصادیقی دارد . یکی هدیه دادن کتاب است. کتابهایی که در این زمینه معرفی کرده ام، به شوهرشان هدیه کنند و اظهار محبت به همسر وجه مشترک این کتابها است ، دیگری روش مکاتبه است ، خیلی ها فکر میکنند روش مکاتبه برای وقتی است که طرف دور باشد ، خیر . این اختصاص به راه دور ندارد . شما میتوانید کنار هم باشید و به هم نامه بنویسید . این دیگر ارتباط کلامی نیست ، مکاتبه ای است و نیازتان را ابراز کنید . این شیوه هایی است برای کسانی که نمی توانند ابراز کنند. مثلا اگر خانم میخواهد با کلام ، ابراز محبت کند ، باید در مکان مناسبی باشد. متاسفانه خانم ها ، در جلوی جمع ، این خواسته شان را اعلام میکنند و ممکن است مرد شما مقاومت کند و خوشش نیاید ، یا در زمان نامناسب می گویند . زمان ، در طرح نیاز ما خیلی مفید است ، زمانی که ارتباط عاطفی با همسرتان دارید ، زمانی که هدیه می دهید ، میتوانید نیازتان را مطرح فرمایید . به لحن تان هم توجه کنید . لحن مهم است . یک وقت شما گله میکنید و معمولا خانم ها این نیازها را در دعواها مطرح میکنند نه در یک موقعیت متعارف و خوب . مثلا نیازی داشته اند ، آقا توجه نکرده و تنشی هم ایجاد شده ، اینجا بهشان فشار می آید و می گویند : چقدر به شما بگویم ، من زن هستم و نیاز دارم و به من بگو دوستت دارم ؟ چرا نمی گویی؟ این حالت شکوه را دارد و جواب نمی دهد و لطفاً این نوع پیامها را کم بدهند . متاسفانه زیاده روی می کنند ، یک بار پیام بدهید ، بگذارید مردتان تجزیه و تحلیل کند . خانم ها فکر میکنند که ما آقایان فراموشکار هستیم . ممکن است آقا به روی خودش نیاورد ولی فراموش کار نیست . بگذارید در ذهن خودش تجزیه و تحلیل کند ولی در ضمیر ناخودآگاه ثبت میشود و در ذهنش هم ، هست و انشا ء اله نیاز شما هم برآورده میشود. از ویژگی های انسان کریم ، این است که قبل از اینکه از کسی خواسته اش را مطرح کند ، به خواسته اش جواب بدهند . اولیاء الهی این جوری بودند . امامان ما ، قبل از اینکه سائل بیاید ، به سوالش جواب می دادند . این ویژگی انسان کریم است. www.ch3.irbtv.ir
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
هیچ اشکالی ندارد البته با شرایطی که عرض خواهم کرد . در مواردی که نمی توانند این نیاز را به شکل کلامی ابراز کنند ، راهکارهای دیگری هم داریم . میتوانند از روش الگوئی استفاده کنند . شما چند بار بگویید ، آقا، من شما را دوست دارم . بالاخره آقا هم بازخوردی دارد و میگوید : خانم من هم شما را دوست دارم . این القائ غیر مستقیم میشود و این، شیوه ها و مصادیقی دارد . یکی هدیه دادن کتاب است. کتابهایی که در این زمینه معرفی کرده ام، به شوهرشان هدیه کنند و اظهار محبت به همسر وجه مشترک این کتابها است ، دیگری روش مکاتبه است ، خیلی ها فکر میکنند روش مکاتبه برای وقتی است که طرف دور باشد ، خیر . این اختصاص به راه دور ندارد . شما میتوانید کنار هم باشید و به هم نامه بنویسید . این دیگر ارتباط کلامی نیست ، مکاتبه ای است و نیازتان را ابراز کنید . این شیوه هایی است برای کسانی که نمی توانند ابراز کنند. مثلا اگر خانم میخواهد با کلام ، ابراز محبت کند ، باید در مکان مناسبی باشد. متاسفانه خانم ها ، در جلوی جمع ، این خواسته شان را اعلام میکنند و ممکن است مرد شما مقاومت کند و خوشش نیاید ، یا در زمان نامناسب می گویند . زمان ، در طرح نیاز ما خیلی مفید است ، زمانی که ارتباط عاطفی با همسرتان دارید ، زمانی که هدیه می دهید ، میتوانید نیازتان را مطرح فرمایید . به لحن تان هم توجه کنید . لحن مهم است . یک وقت شما گله میکنید و معمولا خانم ها این نیازها را در دعواها مطرح میکنند نه در یک موقعیت متعارف و خوب . مثلا نیازی داشته اند ، آقا توجه نکرده و تنشی هم ایجاد شده ، اینجا بهشان فشار می آید و می گویند : چقدر به شما بگویم ، من زن هستم و نیاز دارم و به من بگو دوستت دارم ؟ چرا نمی گویی؟ این حالت شکوه را دارد و جواب نمی دهد و لطفاً این نوع پیامها را کم بدهند . متاسفانه زیاده روی می کنند ، یک بار پیام بدهید ، بگذارید مردتان تجزیه و تحلیل کند . خانم ها فکر میکنند که ما آقایان فراموشکار هستیم . ممکن است آقا به روی خودش نیاورد ولی فراموش کار نیست . بگذارید در ذهن خودش تجزیه و تحلیل کند ولی در ضمیر ناخودآگاه ثبت میشود و در ذهنش هم ، هست و انشا ء اله نیاز شما هم برآورده میشود.
از ویژگی های انسان کریم ، این است که قبل از اینکه از کسی خواسته اش را مطرح کند ، به خواسته اش جواب بدهند . اولیاء الهی این جوری بودند . امامان ما ، قبل از اینکه سائل بیاید ، به سوالش جواب می دادند . این ویژگی انسان کریم است.
www.ch3.irbtv.ir
- [آیت الله مکارم شیرازی] ما یک زن همسایه داریم که شوهرش معتاد و مریض می باشد، این زن شوهر خود را دوست ندارد، آیا ازدواج موقت با او اشکال دارد؟
- [سایر] به خانمم میگویم دوستت دارم ولی خیلی باورش نمیشود. مشکل کجاست ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] بازیگرانی که نقش زن و شوهر یا مادر و فرزند را در فیلمهای خانوادگی بازی میکنند، برای ابراز احساسات عاطفی از کلماتی مانند عزیزم و جانم و دوستت دارم استفاده میکنند، چه صورت دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در سفر حج، سازمان حج و زیارت از زن مستطیعه اجازه رسمی شوهرش را می خواهد و شوهرش اجازه نمی دهد، حال زن چه باید بکند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در سفر حج، سازمان حج و زیارت از زن مستطیعه اجازه رسمی شوهرش را می خواهد و شوهرش اجازه نمیدهد، حال زن چه باید بکند؟
- [سایر] آیا زن میتواند مهریه خود را با شوهرش مصالحه کند که با زن دیگری ازدواج نکند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان از شهر دیگر زن بگیرد، وطن زن شهر خودش می باشد یا شهر شوهرش؟
- [سایر] علت حق ارث ناعادلانه زن از شوهرش چیست؟
- [سایر] آیا آواز خواندن زن برای شوهرش جایز است؟
- [سایر] آیا داشتن ارتباط زناشویی با دختر خاله که از شوهرش طلاق گرفته اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] زن میتواند برای طلاق دادن زن دیگر شوهرش یا طلاق زن مرد دیگر وکیل شود، بلکه میتواند برای طلاق خودش از طرف شوهرش وکیل شود.
- [آیت الله نوری همدانی] نذر زن بی اجازة شوهرش باطل است .
- [امام خمینی] نذر زن بیاجازه شوهرش باطل است.
- [آیت الله مظاهری] اگر با زن نامحرمی به گمان اینکه عیال خود اوست نزدیکی کند چه زن بداند که شوهرش نیست، یا گمان کند شوهرش میباشد باید عدّه نگهدارد.
- [آیت الله بهجت] اگر با زن نامحرمی به گمان اینکه همسر خود اوست نزدیکی کند، چه زن بداند که او شوهرش نیست، یا گمان کند شوهرش میباشد، باید عدّه نگاه دارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر با زن نامحرمی به گمان اینکه عیال خود اوست، نزدیکی کند؛ چه زن بداند که او شوهرش نیست، یا گمان کند شوهرش میباشد، باید عدّه نگهدارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر با زن نامحرمی به گمان این که عیال خود او است نزدیکی کند، چه زن بداند که او شوهرش نیست یا گمان کند شوهرش میباشد، زن باید عدّه نگهدارد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر با زن نامحرمی به گمان اینکه عیال خود او است نزدیکی کند چه زن بداند که او شوهرش نیست ، یا گمان کند شوهرش می باشد ، باید عدّه نگهدارد .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر با زن نامحرمی به گمان اینکه عیال خود او است نزدیکی کند؛ چه زن بداند که او شوهرش نیست یا گمان کند شوهرش می باشد؛ باید عده نگهدارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر با زن نامحرمی به گمان این که عیال خود اوست نزدیکی کند، چه زن بداند که او شوهرش نیست، یا گمان کند شوهرش میباشد، باید عدّه نگه دارد.