پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: البته کار این خانم درست نیست و این یکی از محرمات الهی است. دین اجازه نمی دهد یک خانم با پوشش نامناسب و آرایش کرده بیرون برود. سخت گیری اسلام بخاطر حفظ بنیاد خانواده است. یکی از علل جدی انحرافات و روابط ناشایست و ناامنی ها همین است. روایات زیادی دراین باره داریم. رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: اگر زنی با پوشش نامناسب و آرایش از منزل خارج بشود، تا اینکه مردم به او نگاه کنند تمام فرشتگان آسمان و زمین او را لعنت می کنند. این خانم در غضب الهی است تا بمیرد و در روز قیامت او را در جهنم می افکنند. این روایت خیلی سنگین است. در جایی دیگر فرمودند: من شما را به شرورترین زنانتان آگاه می کنم ، شرورترین زنان شما آن کسی است که موقعی که بیرون می روند آرایش می کننند و مرد خود را محروم می کنند . و در جایی دیگر فرمودند: من شما را به بهترین زنانتان آگاه می کنم . بهترین زنان شما کسانی هستند که وقتی در خانه هستند برای شوهرشان آرایش کنند و وقتی بیرون می روند دیگران را محروم می کنند. نکته ی بسیار مهم و اساسی است. الان سوال چیز دیگری است. این آقا به خانمش شک دارد و بدبین است . یعنی اینکه نکند ایشان بیرون می روند که خیانت کنند . من این را قبول ندارم و اینجا حرف دارم. این فکر را از خودتان دور کنید . خانم شما اشتباه میکند . زن شوهر دار باید سه خصوصیت داشته باشد: یکی این که خود را از پلیدی ها دور نگهدارد تا اطمینان شوهرش را جلب کند. خانم شما سراغ یک رفتار غلطی رفته اند و اعتماد شما از بین رفته است . ایشان اشتباه کرده اند . معنای این خیانت نیست. ممکن است برای خودنمایی باشد . بعضی از خانم ها این ویژگی ها را دارند. به زیبایی های ایشان در منزل بیشتر توجه کنید . با محبت و کلام نرم و با مهربانی به او بگویید که این رفتاری که شما میکنید باعث شده که شیطان به جان من بیفتد و به شما شک کنم. جلوی این شک و بدبینی را بگیرید . ch3.iribtv.ir
خانم من هنگام خروج از منزل آرایش غلیظی می کند ولی در منزل آرایش نمی کند. آیا حق دارم به او شک کنم و نسبت به او بدبین باشم؟
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
البته کار این خانم درست نیست و این یکی از محرمات الهی است. دین اجازه نمی دهد یک خانم با پوشش نامناسب و آرایش کرده بیرون برود. سخت گیری اسلام بخاطر حفظ بنیاد خانواده است. یکی از علل جدی انحرافات و روابط ناشایست و ناامنی ها همین است. روایات زیادی دراین باره داریم. رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: اگر زنی با پوشش نامناسب و آرایش از منزل خارج بشود، تا اینکه مردم به او نگاه کنند تمام فرشتگان آسمان و زمین او را لعنت می کنند. این خانم در غضب الهی است تا بمیرد و در روز قیامت او را در جهنم می افکنند. این روایت خیلی سنگین است. در جایی دیگر فرمودند: من شما را به شرورترین زنانتان آگاه می کنم ، شرورترین زنان شما آن کسی است که موقعی که بیرون می روند آرایش می کننند و مرد خود را محروم می کنند . و در جایی دیگر فرمودند: من شما را به بهترین زنانتان آگاه می کنم . بهترین زنان شما کسانی هستند که وقتی در خانه هستند برای شوهرشان آرایش کنند و وقتی بیرون می روند دیگران را محروم می کنند. نکته ی بسیار مهم و اساسی است. الان سوال چیز دیگری است. این آقا به خانمش شک دارد و بدبین است . یعنی اینکه نکند ایشان بیرون می روند که خیانت کنند . من این را قبول ندارم و اینجا حرف دارم. این فکر را از خودتان دور کنید . خانم شما اشتباه میکند . زن شوهر دار باید سه خصوصیت داشته باشد: یکی این که خود را از پلیدی ها دور نگهدارد تا اطمینان شوهرش را جلب کند. خانم شما سراغ یک رفتار غلطی رفته اند و اعتماد شما از بین رفته است . ایشان اشتباه کرده اند . معنای این خیانت نیست. ممکن است برای خودنمایی باشد . بعضی از خانم ها این ویژگی ها را دارند. به زیبایی های ایشان در منزل بیشتر توجه کنید . با محبت و کلام نرم و با مهربانی به او بگویید که این رفتاری که شما میکنید باعث شده که شیطان به جان من بیفتد و به شما شک کنم. جلوی این شک و بدبینی را بگیرید .
ch3.iribtv.ir
- [آیت الله سبحانی] اگر به شخصی ظلم شود و شاهد یک خانم باشد، آیا برای شهادت دادن و خروج او از منزل، اجازه ی شوهرش لازم است؟
- [سایر] شوهر من به تغییر آرایش من و دکور منزل بی اهمیت است . علت چیست ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا صحت دارد که نظر ایشان این است که خانم ها در صورتیکه آرایش ملایم داشته باشند بلااشکال است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا اذن شوهر برای خروج از منزل، در هر خروج باید احراز شود؟ یا همین که بداند راضی است می تواند خارج شود؟
- [آیت الله سبحانی] آیا در خروج زن از منزل، علم به رضایت شوهر کافی است یا باید اجازه بگیرد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] آیا خروج از منزل برای زنی که صیغه موقت شده بدون اذن شوهر جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا اذن شوهر برای خروج از منزل در هر خروج باید احراز شود یا همین که بداند راضی است میتواند خارج شود؟
- [سایر] اگر شوهری از همسرش بخواهد که برای بیرون از منزل آرایش کند، آیا اطاعت او لازم است؟
- [آیت الله سبحانی] خانمی در منزل پدر زندگی می کند و شوهرش خوراک و پوشاک وی را می دهد. آیا برای خروج از منزل، اذن شوهر لازم است؟
- [آیت الله بهجت] شک در خروج باد از شکم چه حکمی دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اخلاط غلیظی که از بینی یا گلو میآید اگر خون داشته باشد، جایی که خون دارد نجس و بقیه آن پاک است؛ پس اگر به بیرون دهان یا بینی برسد، مقداری را که انسان یقین دارد جای نجس اخلاط به آن رسیده نجس است و محلی را که شک دارد جای نجس به آن رسیده یا نه، پاک است.
- [آیت الله سیستانی] اخلاط غلیظی که از بینی یا گلو میآید ، اگر خون داشته باشد ، جایی که خون دارد نجس وبقیه آن پاک است . پس اگر به بیرون دهان یا بینی برسد ، مقداری که انسان یقین دارد جای نجس اخلاط به آن رسیده نجس است ، و محلّی را که شک دارد جای نجس به آن رسیده یا نه پاک میباشد .
- [آیت الله بهجت] اگر خونی ببیند که از سه روز بیشتر و از ده روز کمتر باشد و نداند خون حیض است یا زخم، اگر قبلاً حیض بوده، یعنی خون حیض دیده و ممکن است این خون دنباله آن باشد حیض است، لیکن اظهر اعتبار خروج از چپ برای حیض و خروج از طرف راست برای زخم است، و با عدم امکان وارسی، عمل به حالت سابقه مینماید و اگر سابقاً پاک بوده وظیفهای نسبت به حیض ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] خانه ای را که مثلا مسافر و زوار در ان منزل می کنند و معلوم نیست چقدر در ان می مانند اگر به طور اجاره قرار بگذارند که مثلا شبی یک تومان بدهند چون مدت اجاره را معلوم نکرده اند اجاره نسبت به غیر از شب اول صحیح نیست و صاحب خانه بعد از شب اول هر وقت بخواهد می تواند انها را بیرون کند ولی بعد از شب اول با رضایت صاحب خانه استفاده از منزل اشکال ندارد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هرگاه برای نمازگزار شک پیدا شود باید مقداری فکر کند تا شاید شک او برطرف شود لذا اگر شک او برطرف شد و نسبت به یک طرف یقین یا گمان پیدا کرد بنا را بر آن گذاشته و نماز را ادامه دهد و نمازش صحیح است و اگر با مقداری فکر کردن چیزی یادش نیامد و به شک خود باقی ماند و اصطلاحاً شک مستقر شد باید به وظیفه شاک عمل کند. و اگر یکی از شک های مبطل مستقر شد نماز را قطع کند و در اینجا قطع نماز حرام نیست. شکهایی که نباید به آنها اعتنا کرد
- [آیت الله اردبیلی] اگر به واسطه ندانستن مسأله، نجس یا پاک بودن چیزی را نداند، مثلاً نداند عرقِ جنب از حرام پاک است یا نه، باید مسأله را بپرسد، ولی اگر با این که مسأله را میداند در پاکی چیزی شک کند، مثلاً شک کند که آن چیز خون است یا نه، یا نداند که خون پشه است یا خون انسان، آن چیز پاک میباشد، مگر در مورد آب مشکوکی که بعد از ادرار و قبل از استبراء و یا بعد از خروج منی و قبل از ادرار کردن خارج میشود که محکوم به نجاست است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] آبی که گاهی بعد از ملاعبه و بازی کردن با زن از انسان خارج میشود و نیز آبی که گاهی بعد از منی بیرون میآید و آبی که گاهی بعد از بول بیرون میآید اگر بعد از خروج، بول به آن نرسیده باشد، پاک است. و چنانچه انسان پس از بول استبراء کند و بعد آبی از او خارج شود و شک کند که بول است یا یکی از این سه آب، پاک میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] آبی که گاهی بعد از ملاعبه و تحریک شهوت جنسی از انسان خارج میشود و به آن (مَذْی) میگویند، پاک است و نیز آبی که گاهی بعد از خروج منی بیرون میآید و به آن (وَذْی) گفته میشود و آبی که گاهی بعد از ادرار بیرون میآید و به آن (وَدْی) میگویند، پاک است و چنانچه انسان بعد از ادرار استبراء کند و بعد از آن آبی از او خارج شود و شک کند که ادرار است یا یکی از اینها، پاک میباشد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر یقین دارند که در فاصله کمتر از حدّ لازم ( یک فرسخ ) نماز جمعه بر پا شده ولی شک دارند آن نماز قبلاً برگزار شده یا نه ، و یا شک دارند که آن نماز مُقارن با آنها برگزار می شود یا نه ، در هر دو صورت می توانند خود نماز جمعه ای تشکیل دهند و همچنین است در صورتی که نسبت به اصل انعقاد نماز جمعة دیگر اطْمینان نداشته باشند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر یقین دارند که در فاصله کمتر از حد لازم (یک فرسخ) نماز جمعه ای بر پا شده ولی شک دارند که آن نماز قبلاً برگزار شده یا نه، و یا شک دارند که ان نماز مقارن با آنها برگزار می شود یا نه، در هر دو صورت می توانند خود نماز جمعه ای تشکیل دهند. و همچنین است در صورتی که نسبت به اصل انعقاد نماز جمعه دیگر اطمینان نداشته باشند.