الکافی عن مرازم بن حکیم : زامَلتُ مُحَمَّدَ بنَ مُصادِفٍ ، فَلَمّا دَخَلنَا المَدینَةَ اعتَلَلتُ ، فَکانَ یَمضی إلَی المَسجِدِ ویَدَعُنی وَحدی ، فَشَکَوتُ ذلِکَ إلی مُصادِفٍ ، فَأَخبَرَ بِهِ أباعَبدِاللّه‌ِ علیه‌السلام فَأَرسَلَ إلَیهِ : قُعودُکَ عِندَهُ أفضَلُ مِن صَلاتِکَ فِی المَسجِدِ . الکافی- به نقل از مرازم بن حکیم: با محمّد بن مصادف همسفر شدم . چون به مدینه وارد شدیم ، بیمار شدم . او [در این مدّت] به مسجد می‌رفت و مرا تنها می‌گذاشت. از این کار به مصادف ، گلایه کردم . او هم امام صادق علیه‌السلام را از این جریان ، آگاه کرد . امام علیه‌السلام برایش چنین پاسخ فرستاد : (نشستن تو نزد او ، از نماز خواندنت در مسجد [پیامبر صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم ] برتر است) . الکافی ، جلد 4 ، صفحه 545 ، حدیث 27 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 182
الکافی عن مرازم بن حکیم :
زامَلتُ مُحَمَّدَ بنَ مُصادِفٍ ، فَلَمّا دَخَلنَا المَدینَةَ اعتَلَلتُ ، فَکانَ یَمضی إلَی المَسجِدِ ویَدَعُنی وَحدی ، فَشَکَوتُ ذلِکَ إلی مُصادِفٍ ، فَأَخبَرَ بِهِ أباعَبدِاللّهِ علیهالسلام فَأَرسَلَ إلَیهِ :
قُعودُکَ عِندَهُ أفضَلُ مِن صَلاتِکَ فِی المَسجِدِ .
الکافی- به نقل از مرازم بن حکیم: با محمّد بن مصادف همسفر شدم . چون به مدینه وارد شدیم ، بیمار شدم . او [در این مدّت] به مسجد میرفت و مرا تنها میگذاشت. از این کار به مصادف ، گلایه کردم . او هم امام صادق علیهالسلام را از این جریان ، آگاه کرد .
امام علیهالسلام برایش چنین پاسخ فرستاد : (نشستن تو نزد او ، از نماز خواندنت در مسجد [پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم ] برتر است) .
الکافی ، جلد 4 ، صفحه 545 ، حدیث 27 دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 182
- [آیت الله خوئی] الحاقیهای مسجد الحرام و مسجد النبی صلی الله علیه و آله و مسجد شجره حکم مسجد اصلی را دارد یا خیر؟
- [آیت الله سبحانی] آیا زن مستحاضه می تواند وارد مسجدالحرام و مسجدالنبی (صلی الله علیه وآله) بشود؟
- [آیت الله سبحانی] آیا سجده بر فرشِ مسجدالحرام و مسجدالنبی (صلی الله علیه وآله) در نمازهای واجب و مستحب جایز است؟
- [سایر] در مسجد رد الشمس در مدینه چه معجزه ای از رسول الله صلی الله علیه و آله رخ داده است؟
- [آیت الله بهجت] آیا زن در حال استحاضه می تواند در مساجد مکث کند و داخل مسجد الحرام و مسجد النبی صلّی اللّه علیه وآله وسلّم بشود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] در مسجد النبی صلی الله علیه واله بعد از اتمام نماز جماعت ایا می توان روی فرشهای مسجد سجده نمود و یا اینکه باید برود در جایی که سنگفرش است و بر سنگ نماز بخواند
- [سایر] چرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله برای حضرت خدیجه نماز میت نخواندند؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ایا حایض و جنب می توانند از مقدار توسعه یافته مسجد الحرام و مسجد النبی صلی الله علیه واله عبور کنند یا خیر
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا در مکه و مدینه خصوصاً مسجدالحرام و مسجدالنبی (صلی الله علیه وآله) هنگام اقتدای به اهل سنّت لازم است مهر بگذاریم یا بدون آن مجزی است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] حکم روزه اشخاصی که در مسجدالحرام یا مسجدالنبی(صلی الله علیه وآله) که قبل از وقت افطار، از باب تقیه افطار می کند چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] در شرع مقدس اسلام بسیار سفارش شده است که نماز را در مسجد بخوانند و بهتر از همه مسجدها مسجد الحرام است و بعد از آن مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و بعد مسجد کوفه و بعد از آن مسجد بیت المقدس و بعد از مسجد بیت المقدس، مسجد جامع هر شهر و بعد از آن مسجد محله و بعد از مسجد محله، مسجد بازار است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که نمیتواند وضو بگیرد، یا غسل کند، نمیتواند نمازهای قضای خود را با تیمم بخواند؛ مگر آن که احتمال عقلایی بدهد که با تأخیر نتواند تا آخر عمر با وضو یا غسل نماز قضا را به جا آورد و مسّ نوشته قرآن و بودن در مسجد الحرام و مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و نیز ورود یا ماندن در سایر مساجد؛ ولو در حال عبور نباشد، با تیمم ظاهراً جایز است و احتیاط مستحب در ترک است.
- [امام خمینی] دستور سجده سهو این است که بعد از سلام نماز فورا نیت سجده سهو کند و پیشانی را به چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد و بگوید: (بسم الله و بالله و صلی الله علی محمد و آله ) یا (بسم الله و بالله اللهم صلی علی محمد و آل محمد) ولی بهتر است بگوید (بسم الله و بالله السلام علیک ایها النبی و رحمة الله و برکاته ) بعد باید بنشیند و دوباره به سجده رود و یکی از ذکرهایی را که که گفته شد بگوید و بنشیند و بعد از خواندن تشهد سلام دهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله سبحانی] دستور سجده سهو این است که بعد از سلام نماز فوراً نیّت سجده سهو کند و پیشانی را به چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد و بگوید: (بِسْمِ اللهِ و باللهِ وَ صَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّد وَ آلهِ یا بِسْمِ الله وَ بِاللهِ اَللَّهُمَّ صَلّ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد) ولی بهتر است بگوید (بِسْمِ اللهِ وَ بِاللهِ اَلسَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا النَّبِیُّ وَ رَحْمَة الله وَ بَرَکاتُه)، بعد باید بنشیند و دوباره به سجده رود و یکی از ذکرهائی را که گفته شد بگوید و بنشیند و بعد از خواندن تشهد سلام دهد. قضای سجده و تشهد فراموش شده
- [آیت الله بروجردی] دستور سجدهی سهو اینست که بعد از سلامِ نماز، فوراً نیت سجدهی سهو کند و پیشانی را به چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد و بگوید:(بِسْمِ اللهِ وَ بِاللهِ وَ صَلَّی اللهُ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ) یا (بِسْمِ اللهِ وَ بِاللهِاَللّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ)ولی بهتر است بگوید:(بِسْمِ اللهِ وَ بِاللهِ اَلسَّلامُ عَلَیکَ اَیهَا النَّبی وَ رَحمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ)بعد باید بنشیند و دوباره به سجده رود و یکی از ذکرهایی را که گفته شد بگوید و بنشیند و بعد از خواندن تشهّد سلام دهد.قضای سجده و تشهّد فراموش شده
- [آیت الله نوری همدانی] برای رعایت ادب جلوتر از قبر پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم )و امام (علیه السلام ) نماز نخواند و چنانچه نماز خواندن بی احترامی و مستلزم هتک باشد ، حرام است و نماز بنابر احتیاط واجب صحیح نیست .
- [آیت الله مظاهری] سجده سهو این است که بعد از سلام نماز نیّت سجده سهو کند و پیشانی را به چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد و بگوید: (بِسْمِاللَّهِ و بِاللَّهِ وَ صَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ). یا: (بِسْمِ اللَّهِ و بِاللَّهِ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدْ). ولی بهتر است بگوید: (بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ السلام عَلَیْکَ اَیُّهَا النَّبِیُّ وَ رَحْمَةُاللَّهِ وَ بَرَکاتُه). بعد بنشیند و دوباره به سجده رود و یکی از ذکرهایی را که گفته شد بگوید و بنشیند و بعد از خواندن تشهّد سلام دهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد صلی الله علیه و آله یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابو القاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کارهایی که بر حائض حرام است بر نفساء هم حرام است بنابراین ورود و توقّف در مسجد الحرام و مسجد پیامبر صلی الله علیه و آله و نیز در سایر مساجد - مگر در حال عبور - و رساندن جایی از بدن به خط قرآن که بر حائض حرام است، بر نفساء هم حرام است و آنچه بر حائض واجب و مستحب و مکروه است، بر نفساء هم واجب و مستحب و مکروه میباشد.