استفراغ کردن عمدی چه مزیتی بر استفراغ کردن طبیعی دارد؟
الإمام الباقر علیه‌السلام : مَن تَقَیَّأَ قَبلَ أن یَتَقَیَّأَ کانَ أفضَلَ مِن سَبعینَ دَواءً ، ویُخرِجُ القَیءُ عَن هذَا السَّبیلِ کُلَّ داءٍ وعِلَّةٍ . امام باقر علیه‌السلام : هر کس پیش از آن که خود به خود ، حالش به هم بخورد ، عمداً قِی کند ، [این کار] از هفتاد دارو بهتر است و این نوع قِی کردن ، هر درد و بیماری‌ای را [که در او هست ، از تنش] بیرون می‌آورد . طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 67 عن حمزة الثمالی ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 123 ، حدیث 53 .بیان : (قبل أن یتقیّأ) أی قبل أن یسبقه القیء بغیر اختیاره ، أو المراد به أوّل ما یتقیّأ فی تلک العلّة (هامش بحار الأنوار) ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 456 چنان که در حاشیه بحار الأنوار آمده ، مقصود از بند نخست روایت ، یعنی عبارت (من تقیّأ قبل أن یتقیّأ) ، آن است که شخص پیش از آن که بی اختیار حالش به هم بخورد ، عمداً قی کند - و این همان تفسیری است که در ترجمه حاضر دیده می‌شود - یا شاید مقصود از روایت ، آن است که هر کس برای نخستین بار در عارضه‌ای که دارد ، قی کند، این پس آوردن ، از هفتاد دارو بهتر است (ر .ک : حاشیه بحار الأنوار).
عنوان سوال:

استفراغ کردن عمدی چه مزیتی بر استفراغ کردن طبیعی دارد؟


پاسخ:

الإمام الباقر علیه‌السلام :
مَن تَقَیَّأَ قَبلَ أن یَتَقَیَّأَ کانَ أفضَلَ مِن سَبعینَ دَواءً ، ویُخرِجُ القَیءُ عَن هذَا السَّبیلِ کُلَّ داءٍ وعِلَّةٍ .
امام باقر علیه‌السلام :
هر کس پیش از آن که خود به خود ، حالش به هم بخورد ، عمداً قِی کند ، [این کار] از هفتاد دارو بهتر است و این نوع قِی کردن ، هر درد و بیماری‌ای را [که در او هست ، از تنش] بیرون می‌آورد .
طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 67 عن حمزة الثمالی ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 123 ، حدیث 53 .بیان : (قبل أن یتقیّأ) أی قبل أن یسبقه القیء بغیر اختیاره ، أو المراد به أوّل ما یتقیّأ فی تلک العلّة (هامش بحار الأنوار) ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 456 چنان که در حاشیه بحار الأنوار آمده ، مقصود از بند نخست روایت ، یعنی عبارت (من تقیّأ قبل أن یتقیّأ) ، آن است که شخص پیش از آن که بی اختیار حالش به هم بخورد ، عمداً قی کند - و این همان تفسیری است که در ترجمه حاضر دیده می‌شود - یا شاید مقصود از روایت ، آن است که هر کس برای نخستین بار در عارضه‌ای که دارد ، قی کند، این پس آوردن ، از هفتاد دارو بهتر است (ر .ک : حاشیه بحار الأنوار).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین