الإمام الباقر علیه‌السلام : مَن تَقَیَّأَ قَبلَ أن یَتَقَیَّأَ کانَ أفضَلَ مِن سَبعینَ دَواءً ، ویُخرِجُ القَیءُ عَن هذَا السَّبیلِ کُلَّ داءٍ وعِلَّةٍ . امام باقر علیه‌السلام : هر کس پیش از آن که خود به خود ، حالش به هم بخورد ، عمداً قِی کند ، [این کار] از هفتاد دارو بهتر است و این نوع قِی کردن ، هر درد و بیماری‌ای را [که در او هست ، از تنش] بیرون می‌آورد . طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 67 عن حمزة الثمالی ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 123 ، حدیث 53 .بیان : (قبل أن یتقیّأ) أی قبل أن یسبقه القیء بغیر اختیاره ، أو المراد به أوّل ما یتقیّأ فی تلک العلّة (هامش بحار الأنوار) ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 456 چنان که در حاشیه بحار الأنوار آمده ، مقصود از بند نخست روایت ، یعنی عبارت (من تقیّأ قبل أن یتقیّأ) ، آن است که شخص پیش از آن که بی اختیار حالش به هم بخورد ، عمداً قی کند - و این همان تفسیری است که در ترجمه حاضر دیده می‌شود - یا شاید مقصود از روایت ، آن است که هر کس برای نخستین بار در عارضه‌ای که دارد ، قی کند، این پس آوردن ، از هفتاد دارو بهتر است (ر .ک : حاشیه بحار الأنوار).
الإمام الباقر علیهالسلام :
مَن تَقَیَّأَ قَبلَ أن یَتَقَیَّأَ کانَ أفضَلَ مِن سَبعینَ دَواءً ، ویُخرِجُ القَیءُ عَن هذَا السَّبیلِ کُلَّ داءٍ وعِلَّةٍ .
امام باقر علیهالسلام :
هر کس پیش از آن که خود به خود ، حالش به هم بخورد ، عمداً قِی کند ، [این کار] از هفتاد دارو بهتر است و این نوع قِی کردن ، هر درد و بیماریای را [که در او هست ، از تنش] بیرون میآورد .
طبّ الأئمّة لابنی بسطام ، صفحه 67 عن حمزة الثمالی ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 123 ، حدیث 53 .بیان : (قبل أن یتقیّأ) أی قبل أن یسبقه القیء بغیر اختیاره ، أو المراد به أوّل ما یتقیّأ فی تلک العلّة (هامش بحار الأنوار) ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 456 چنان که در حاشیه بحار الأنوار آمده ، مقصود از بند نخست روایت ، یعنی عبارت (من تقیّأ قبل أن یتقیّأ) ، آن است که شخص پیش از آن که بی اختیار حالش به هم بخورد ، عمداً قی کند - و این همان تفسیری است که در ترجمه حاضر دیده میشود - یا شاید مقصود از روایت ، آن است که هر کس برای نخستین بار در عارضهای که دارد ، قی کند، این پس آوردن ، از هفتاد دارو بهتر است (ر .ک : حاشیه بحار الأنوار).
- [سایر] کم مهریه بودن زن چه مزیتی دارد؟
- [سایر] استفراغ چه فایده ای دارد؟
- [سایر] با سلام آیا استفراغ نجس است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا استفراغ بچه پاک است یا نه؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر دندان طبیعی یا مصنوعی فردی، در اثر ایراد صدمه عمدی یا غیر عمدی شکسته شود چنانچه شکسته شدن دندان در زیبائی چهره مصدوم یا لحن سخن گفتن وی تأثیر منفی داشته باشد بفرمائید : آیا مجنی علیه میتواند حسب مورد علاوه بر قصاص، یا خسارت، برای از بین رفتن زیبائی چهره یا تأثیر منفی در لحن گفتار، ارش بگیرد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا استفراغ در حال نماز باعث اشکال در نماز می شود؟
- [آیت الله مظاهری] آیا چیزهائی که از بدن انسان خارج میشود (مانند چرک و عفونت ، استفراغ و آب کیسه جنین و ...) نجس است؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا ادای کفاره روزه عمدی یا غیر عمدی. و کلّاً تمامی کفارات باید فوری باشد؟
- [آیت الله نوری همدانی] د - در مورد وجوب دیه، آیا بین عمدی و غیر عمدی بودن جنایت تفاوتی هست؟
- [آیت الله مظاهری] پرداخت کفاره عمدی یا غیر عمدی هر یک از موارد ذیل بر عهده کیست:
- [آیت الله جوادی آملی] .دو سجده, روی هم, از هر رکعت رکن است و با ترک عمدی یا سهوی هر دو، نیز افزودن عمدی یا سهوی دو سجده در یک رکعت، نماز باطل میشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سرفه کردن، آه کشیدن، عطسه زدن، نماز را باطل نمی کند، هرچند عمدی باشد، ولی گفتن (آخ) و (آه) و مانند اینها که دو حرف دارد اگر عمدی باشد بنابر احتیاط واجب نماز را باطل می کند.
- [آیت الله مظاهری] از وقتی که اوّلین جزء بچّه از شکم مادر بیرون میآید چه زایمان طبیعی باشد یا غیر طبیعی )سزارین(، خونی که زن میبیند، اگر پیش از ده روز یا سر ده روز قطع شود، خون نفاس است. و زن را در حال نفاس، )نُفَساء( میگویند.
- [آیت الله اردبیلی] انفال یکی از مهمترین منابع مالی و اقتصادی حکومت اسلامی است و حفظ آن از هر گونه تجاوز و آفت و زیان طبیعی و غیر طبیعی، وظیفه همه مردم بخصوص حکومتها میباشد؛ بنابراین برای استفاده افراد از آن و یا فروش آن توسّط حکومتها به دیگران مخصوصا به اجانب باید کاملاً مصلحت عموم مردم ملاحظه گردد.
- [آیت الله جوادی آملی] .در واجب شدن خمس بر معدن، لازم نیست خود شخص مباشر در استخراج باشد , بلکه اگر کسی مباشرتاً یا تسبیباً معدنی را استخراج کند, یا مواد معدنی به علل طبیعی یا غیر طبیعی روی زمین ریخته باشد و شخصی آن را به قصد تملّک جمع کند، در تمام این موارد , خمس بر او واجب میشود. دیون مالی کافر در معدن و غیر آن
- [آیت الله جوادی آملی] .در حال گفتن (االله اکبر ) باید ایستاده باشد و ترک عمدی یا سهوی قیام , سبب بطلان آن است ; نیز در حال گفتن آن، بدن باید آرام باشد و ترک عمدی آن, سبب بطلان است و در صورت ترک سهوی, باطل نمیشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خنده عمدی و با صدا نماز را باطل می کند و همچنین خنده ای که در آن بی اختیار باشد، اما تبسم و لبخند نماز را باطل نمی کند هرچند عمدی باشد و نیز خنده سهوی به گمان این که در حال نماز نیست موجب باطل شدن نماز نمی شود.
- [آیت الله بهجت] اگر از روی اختیار به نذر خود عمل نکند، باید کفاره بدهد، و کفاره آن بنابر اظهر کفاره (قَسَم) و بنابر احتیاط مستحب، کفاره افطار عمدی روزه ماه رمضان است. و نیز اگر نذر روزه معین کرده باشد، کفاره آن بنابر احتیاط واجب، همان کفاره افطار عمدی است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در شستن مخرج بول و غائط فرق میان مجرای طبیعی و غیرطبیعی نیست، ولی در مخرج غیرطبیعی غیر آب کفایت نمی کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر به واسطه خوردن یا آشامیدن عمدی، موالات نماز به هم بخورد، یعنی طوری شود که نگویند نماز را پشت سر هم میخواند، باید نماز را دوباره بخواند.