پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : اللّهُمّ إنّی أعوذُ بکَ مِن الکُفرِ والفَقرِ ، فقالَ رجُلٌ : أیَعدِلانِ ؟ قالَ : نَعَم؛ بار خدایا ! من از کفر و فقر به تو پناه می‌برم. مردی عرض کرد: آیا این دو با هم برابرند ؟ فرمود : آری . کنز العمّال : 16687 ******* پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : لولا رَحمَهُ ربِّی علَی فُقَراءِاُمَّتِی کادَ الفَقرُ یَکونُ کُفرا ؛ اگر رحمت پروردگار من به فقرای امّت من نبود، نزدیک بود که فقر به کفر بینجامد . جامع الأخبار : 300 / 817 ******* پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : الفَقرُ سَوادُ الوَجهِ فی الدّارَینِ ؛ فقر،(مایه) سیه رویی در هر دو جهان است . عوالی اللآلی : 1 / 40 / 41 ******* پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : الفَقرُ أشَدُّ مِن القَتلِ ؛ فقر بدتر و سخت‌تر از کشته شدن است . جامع الأخبار : 299 / 816
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
اللّهُمّ إنّی أعوذُ بکَ مِن الکُفرِ والفَقرِ ، فقالَ رجُلٌ : أیَعدِلانِ ؟ قالَ : نَعَم؛
بار خدایا ! من از کفر و فقر به تو پناه میبرم. مردی عرض کرد: آیا این دو با هم برابرند ؟ فرمود : آری .
کنز العمّال : 16687
*******
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
لولا رَحمَهُ ربِّی علَی فُقَراءِاُمَّتِی کادَ الفَقرُ یَکونُ کُفرا ؛
اگر رحمت پروردگار من به فقرای امّت من نبود، نزدیک بود که فقر به کفر بینجامد .
جامع الأخبار : 300 / 817
*******
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
الفَقرُ سَوادُ الوَجهِ فی الدّارَینِ ؛
فقر،(مایه) سیه رویی در هر دو جهان است .
عوالی اللآلی : 1 / 40 / 41
*******
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
الفَقرُ أشَدُّ مِن القَتلِ ؛
فقر بدتر و سختتر از کشته شدن است .
جامع الأخبار : 299 / 816
- [سایر] رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – در عظمت مقام شوهر چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در تشویق به نوشتن دانش چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در وصف برنج چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) چه سفارش هایی درباره ی قرآن فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در عظمت مقام شعر چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – درباره ی زنی که شوهرش از او ناراضی باشد چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا - صلی الله علیه و آله و سلم - درباره ی کسی که فال بد بزند چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) شعر شاعران مؤمن را به چه تشبیه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا - صلی الله علیه و آله و سلم - شعر شاعران مؤمن را به چه تشبیه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا – صلی الله علیه و آله و سلم – درباره ی پذیرفتن دعوت برادر مسلمان چه سفارشی فرمودند؟
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [امام خمینی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مستحب است صلوات را هم بنویسد. و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند صلوات بفرستد
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] صلوات بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و آل او از مستحبات مؤکد است و هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه و آله مانند محمد و احمد یا لقب یا کنیه آن جناب؛ مثل مصطفی و ابو القاسم، را بگوید یا بشنود، اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.