پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : اِحضَروا مَوتاکُم ولَقِّنوهُم (لا إلهَ إلاَّ اللّه‌) وبَشِّروهُم بالجَنّةِ ، فإنّ الحَلیمَ مِن الرِّجالِ والنِّساءِ یَتَحَیّرُ عندَ ذلکَ المَصرَعِ ، وإنّ الشّیطانَ أقرَبُ ما یکونُ مِن ابنِ آدمَ عندَ ذلکَ المَصرَعِ . والّذی نَفسی بیَدِهِ ! لَمُعایَنهُ مَلَکِ المَوتِ أشَدُّ مِن ألفِ ضَربَةٍ بالسَّیفِ . والّذی نَفسی بیَدِهِ ! لا تَخرُجُ نَفسُ عَبدٍ مِن الدّنیا حتّی یَتَألَّمَ کُلُّ عِرقٍ مِنهُ علی حِیالهِ ؛ در بالین مردگان خود حاضر شوید و به آنان (لا اله الا اللّه‌) تلقین کنید و نوید بهشتشان دهید ؛ زیرا حتّی مردان و زنان بردبار هم در این صحنه گیج و سرگشته می‌شوند و شیطان بیش از هر زمان دیگری در هنگام مرگ به آدمی نزدیک می‌گردد . سوگند به آن که جانم در دست اوست ، مشاهده فرشته مرگ (عزرائیل) سخت‌تر از هزار ضربه شمشیر است . سوگند به آن که جانم در دست اوست ، جان هیچ بنده‌ای از دنیا (بیرون) نرود مگر این که یکایک رگ‌های او درد کشند . کنزالعمّال : 42158 منتخب میزان الحکمة : 520
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
اِحضَروا مَوتاکُم ولَقِّنوهُم (لا إلهَ إلاَّ اللّه) وبَشِّروهُم بالجَنّةِ ، فإنّ الحَلیمَ مِن الرِّجالِ والنِّساءِ یَتَحَیّرُ عندَ ذلکَ المَصرَعِ ، وإنّ الشّیطانَ أقرَبُ ما یکونُ مِن ابنِ آدمَ عندَ ذلکَ المَصرَعِ . والّذی نَفسی بیَدِهِ ! لَمُعایَنهُ مَلَکِ المَوتِ أشَدُّ مِن ألفِ ضَربَةٍ بالسَّیفِ . والّذی نَفسی بیَدِهِ ! لا تَخرُجُ نَفسُ عَبدٍ مِن الدّنیا حتّی یَتَألَّمَ کُلُّ عِرقٍ مِنهُ علی حِیالهِ ؛
در بالین مردگان خود حاضر شوید و به آنان (لا اله الا اللّه) تلقین کنید و نوید بهشتشان دهید ؛ زیرا حتّی مردان و زنان بردبار هم در این صحنه گیج و سرگشته میشوند و شیطان بیش از هر زمان دیگری در هنگام مرگ به آدمی نزدیک میگردد . سوگند به آن که جانم در دست اوست ، مشاهده فرشته مرگ (عزرائیل) سختتر از هزار ضربه شمشیر است . سوگند به آن که جانم در دست اوست ، جان هیچ بندهای از دنیا (بیرون) نرود مگر این که یکایک رگهای او درد کشند .
کنزالعمّال : 42158 منتخب میزان الحکمة : 520
- [سایر] شخصی که در آخرین لحظه حیات خودش شهادتین را میگوید. چگونه آدمی است؟ آیا همه میتوانند این جمله را در آخرین لحظات زندگی بگویند؟
- [سایر] سلام حاج آقا از آخرین سفرتون به زنجان خیلی گذشته!!!!! البته ما شمارو دانشگاه زنجان زیارت کردیم مشتاق دیدار دوباره شما هستیم بخدا من کاره ای نیستم که دعوتتون کنم فقط از خدا میخوام فرصتش پیش بیاد...انشالله
- [سایر] سلام. در بانک سوالات مطالبی درباره فرق نفس اماره و شیطان نوشته بودید که اصلاً قانع کننده نبود. در واقع هیچ استدلالی در وجود داشتن شیء خارجی به نام شیطان وجود ندارد. تنها مورد اشاره آن در قرآن است که این در داستان خلقت بیان شده و مشخص است که تشبیه خداوند از خلقت است؛ مثل آفریدن انسان از گل یا دمیدن روح خدا در آدمی میماند که از نظر علمی غیر بررسی است. خداوند در بیان خودخواهی و منفعت طلبی درون همه آدمها که همان نفس اماره است، شیطان را تشبیه کرده، اگر استدلال اضافه بر این مطالب ذکر شده در نمایه (فرق شیطان با نفس اماره) وجود دارد بیان فرمایید.
- [سایر] سلام علیکم؛ 1- الان 2 هفته می شود که آیینه خانه نداشته ایم. 2- حدود 1 ماه است که از آخرین جلسه کلاس می گذرد. 3- و آخرین برنامه سخنرانی اعلام شده شما مربوط به 20 روز پیش میشود. حاج آقا مگر ما دل نداریم؟! مشکل اینجاست که برای پیشگیری از اتلاف وقت و گرفتن وقت گرانقدرتان رویم نمی شود حتی تماس بگیرم! فقط می توانم بگویم به امید دیدار هر چه سریعتر. یا علی
- [سایر] خداوند، دیدار چه کسی را دوست دارد و از دیدار چه کسی بیزار است؟
- [سایر] سلام خواهش میکنم ازتون آقای مرادی جواب آخرین نامه منو همین امشب بدین من قسمت (با این افراد ازدواج نکنید ) رو هم خوندم باور کنید من آدمی نیستم که فقط به مادیات توجه کنم من همه چیز رو فقط تا حد تعادل میخوام
- [سایر] چرا برخی علما با توجه به عدم امکان دیدار امام زمان در عصر غیبت، ادعای دیدار ایشان را کردهاند؟
- [سایر] همنشینی چه کسی برای آدمی وبال است؟
- [سایر] آیا نام شیطان از اول آفرینش وی شیطان بوده، یا از زمان رانده شدنش از درگاه حق شیطان نام گرفت؟
- [سایر] امام زمان(عج) فرمود: هر کس ادعای دیدار مرا داشته باشد، دروغگو است، پس این همه کتاب ها برای دیدار نوشته می شود، چگونه توصیه می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] آخرین وقتی که میتوان برای روزه رمضان و یا هر روزه واجب معیّن دیگر نیّت نمود، هنگام اذان صبح است.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن در بین نماز حائض شود ، نمازش باطل است . حتی اگر حیض بعد از سجده آخر و قبل از آخرین حرف سلام باشد ، بنابر احتیاط واجب .
- [آیت الله سیستانی] اگر قضای روزه چند ماه رمضان بر او واجب باشد و در نیّت معیّن نکند روزهای را که میگیرد قضای کدام ماه رمضان است ، قضای آخرین سال حساب نمیشود که کفاره تأخیر از او ساقط شود .
- [آیت الله سیستانی] آخرین وقت نیت روزه ماه رمضان برای شخص ملتفت، هنگام اذان صبح است به این معنی که بنا بر احتیاط واجب باید هنگام صبح امساک او همراه با قصد روزه باشد هرچند در ضمیر ناخود آگاه.
- [آیت الله مظاهری] هرگاه انسان در محلی زندگی میکرده که وطن او بوده چنانچه از آنجا اعراض کند یعنی دیگر قصد نداشته باشد در آنجا زندگی کند، هر چند گاهی به عنوان مسافرت و دیدار بستگان و دوستان به آنجا برود نمازش در آنجا شکسته است خواه در آنجا ملکی داشته باشد یا نداشته باشد.
- [آیت الله جوادی آملی] . نافله نماز عصر, پیش از نماز عصر انجام میشود و وقت فضیلت آن, تا موقعی است که سایه پدید آمده از اول ظهر به مقدار چهار هفتمِ اندازه شاخص شود و پس از آن، وقت فضیلت زائل میشود; اما اصل وقت نافله باقی است, تا آخرین فرصت نماز عصر.
- [آیت الله جوادی آملی] . وقت فضیلت نافله نماز مغرب که پس از آن انجام میشود، تا زوال سرخی طرف مغرب که بر اثر غروب آفتاب پدید میآید ادامه دارد؛ اما اصل وقت آن , تا آخرین فرصت نماز مغرب است, هرچند سزاوار است پس از زوال سرخی طرف مغرب، قصد ادا یا قضا نشود.
- [آیت الله اردبیلی] آخرین وقتی که میتوان برای روزه مستحبّی نیّت نمود، هنگامی است که به اندازه نیّت کردن به مغرب وقت باقیمانده باشد، بنابراین اگر تا این هنگام عملی که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد و نیّت روزه مستحبّی کند، روزه او صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] برای وسواسی حرام است در چیزهایی که وسوسه او مربوط به آنهاست دقّت نماید، بلکه لازم است بدون فکر و بدون تجسّس و بدون تفحّص عمل کند، و بهعبارت دیگر چنانکه گفته شد با بیاعتنایی کامل برخورد با چیزها کند تا به گفته امام صادق(سلاماللهعلیه) شیطان دست از او بردارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر چوب یا چیزی مانند آن را، راست در زمین هموار فرو برند صبح که خورشید بیرون می آید سایه آن به طرف مغرب می افتد و هرچه آفتاب بالا می آید این سایه کم می شود و در شهرهای ما در اوّل ظهر شرعی به آخرین درجه کمی می رسد و ظهر که گذشت سایه آن به طرف مشرق برمی گردد و هرچه خورشید رو به مغرب می رود، سایه زیادتر می شود. بنابراین وقتی سایه به آخرین درجه کمی رسید و دو مرتبه رو به زیاد شدن گذاشت، معلوم می شود ظهر شرعی شده است. ولی در بعضی شهرها مثل مکّه که گاهی موقع ظهر سایه به کلّی از بین می رود بعد از آنکه سایه دوباره پیدا شد، معلوم می شود ظهر شده است.