پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : لا یُجامِعَنَّ أحَدُکُم وبِهِ حَقنٌ مِن خَلاءٍ ؛ فَإِنَّهُ یَکونُ مِنهُ البَواسیرُ ، ولا یُجامِعَنَّ أحَدُکُم وبِهِ حَقنٌ مِن بَولٍ ؛ فَإِنَّهُ یَکونُ النَّواصیرُ ؛ مبادا کسی در حالی که از قضای حاجت خودداری می‌ورزد ، نزدیکی کند ؛ چرا که این کار ، بواسیر می‌آورد ؛ و مبادا کسی در حالی که پیشاب خود را نگه می‌دارد ، نزدیکی کند ؛ چرا که این کار ، ناسور می‌آور د . کنز العمّال ، جلد 16 ، صفحه 355 ، حدیث 44902 نقلاً عن ابن النجّار عن أنس ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 604 ناسور ، بیماریی است که در محاق چشم، اطراف مقعد و بُن دندان ، ظاهر می‌شود و موجب جراحتی چرکین در موضع بیماری می‌گردد (ر .ک : لغت‌نامه دهخدا : ذیل (ناسور) و (ناصور)) . ******* امام رضا علیه‌السلام : الجِماعُ بَعدَ الجِماعِ مِن غَیرِ أن یَکونَ بَینَهُما غُسلٌ ، یورِثُ لِلوَلَدِ الجُنونَ ؛ آمیزش پس از آمیزش ، بی آن که میان آنها غسلی صورت پذیرفته باشد ، دیوانگی فرزند را در پی می‌آورد . طبّ الإمام الرضا علیه‌السلام ، صفحه 28 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 321 وفیه (... من غیر فصل بینهما بغسل) ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 604 در بحار الأنوار ، آمده است : (...بدون فاصله افکندن میان آنها به وسیله غسل) .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
لا یُجامِعَنَّ أحَدُکُم وبِهِ حَقنٌ مِن خَلاءٍ ؛ فَإِنَّهُ یَکونُ مِنهُ البَواسیرُ ، ولا یُجامِعَنَّ أحَدُکُم وبِهِ حَقنٌ مِن بَولٍ ؛ فَإِنَّهُ یَکونُ النَّواصیرُ ؛
مبادا کسی در حالی که از قضای حاجت خودداری میورزد ، نزدیکی کند ؛ چرا که این کار ، بواسیر میآورد ؛ و مبادا کسی در حالی که پیشاب خود را نگه میدارد ، نزدیکی کند ؛ چرا که این کار ، ناسور میآور د .
کنز العمّال ، جلد 16 ، صفحه 355 ، حدیث 44902 نقلاً عن ابن النجّار عن أنس ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 604 ناسور ، بیماریی است که در محاق چشم، اطراف مقعد و بُن دندان ، ظاهر میشود و موجب جراحتی چرکین در موضع بیماری میگردد (ر .ک : لغتنامه دهخدا : ذیل (ناسور) و (ناصور)) .
*******
امام رضا علیهالسلام :
الجِماعُ بَعدَ الجِماعِ مِن غَیرِ أن یَکونَ بَینَهُما غُسلٌ ، یورِثُ لِلوَلَدِ الجُنونَ ؛
آمیزش پس از آمیزش ، بی آن که میان آنها غسلی صورت پذیرفته باشد ، دیوانگی فرزند را در پی میآورد .
طبّ الإمام الرضا علیهالسلام ، صفحه 28 ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 321 وفیه (... من غیر فصل بینهما بغسل) ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 604 در بحار الأنوار ، آمده است : (...بدون فاصله افکندن میان آنها به وسیله غسل) .
- [سایر] مکروهات آمیزش چیست؟
- [سایر] امام رضا(ع) میفرماید: (خون در افزایش هلال ماه افزایش و در کاهش هلال کاهش مییابد). با اینکه این حدیث را امام(ع) در مورد آمیزش جنسی نفرموده، اما یکی از علتهایی که در اسلام، اوقات، ساعات و ایامی برای آمیزش جنسی مکروه اعلام شده، دلیلش در این حدیث نهفته است. آیا چنین برداشتی درست است؟
- [سایر] محرمات آمیزش چیست؟
- [سایر] کدام آمیزش از نامهربانی است؟
- [سایر] آمیزش کمتر چه فایده ای دارد؟
- [سایر] آمیزش بعد از ظهر چه پیامدی دارد؟
- [سایر] قبل از آمیزش خواندن چه دعاهایی نیکوست؟
- [سایر] آداب و مستحبات آمیزش را بیان کنید؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا درخواست زن برای آمیزش، اجباری میآفریند؟
- [سایر] برای بچه دار شدن چند بار باید آمیزش کرد؟ آیا چند بار آمیزش کردن با همسر، ربطی به چند قلوشدن بچه دارد یا خیر؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] هنگامی که انسان خوابش میآید و نیز هنگام خودداری کردن از بول و غائط مکروه است نماز بخواند و همچنین نماز خواندن با جوراب تنگ که پا را فشار دهد مکروه میباشد و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصّل گفته شده است. مواردی که میشود نماز واجب را شکست
- [آیت الله نوری همدانی] موقعی که انسان خوابش می آید و نیز موقع خودداری کردن از بول و غائط، مکروه است نماز بخواند . و همچنین پوشیدن جوراب تنگ که پا را فشار دهد در نماز مکروه می باشد و غیر اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصل گفته شده است . مواردی که میشود نماز واجب راشکست:
- [آیت الله اردبیلی] اگر هنگام خواندن عقد دائم برای دادن مهر مدّتی معیّن نکرده باشند، زن میتواند پیش از گرفتن مهر از آمیزش شوهر جلوگیری کند، چه شوهر توانایی دادنِ مهر را داشته باشد و چه نداشته باشد و این خودداری زن باعث سقوط حقّ نفقه نمیشود، اما حقّ ممانعت شوهر از استمتاعات دیگر را ندارد مگر این که بداند قهرا منجر به آمیزش خواهند شد؛ ولی اگر پیش از گرفتن مهر به آمیزش راضی شود و شوهر با او آمیزش کند، دیگر نمیتواند بدون عذر شرعی از آمیزش شوهر جلوگیری نماید.
- [آیت الله اردبیلی] زنی که صیغه میشود، اگر در عقد شرط کند که شوهر با او آمیزش نکند، عقد و شرط او صحیح است و شوهر فقط میتواند لذّتهای دیگر از او ببرد، ولی اگر بعد به آمیزش راضی شود، شوهر میتواند با او آمیزش نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مرد بخواهد زن خود را که به واسطه بیماری حیض نمیبیند طلاق دهد، باید از وقتی که با او آمیزش کرده تا سه ماه از آمیزش با او خودداری نماید و بعد او را طلاق دهد.
- [آیت الله بهجت] بعضی از معاملات مکروه عبارتند از: کسب کردن به چیزهایی که غالباً به حرام یا مکروه میانجامد، مثل مواردی که غالباً ابتلا به ربا در آن است؛ فروختن غذا به کسی که برای وقت گرانی احتکار میکند؛ شغل خود را سربریدن حیوانات قرار دادن؛ معامله کردن با کسانی که عادت بر اجتناب از محرمات ندارند و همچنین با اطفال، که اصل معامله با آنها شرعاً صحیح، ولی مورد شبهه است.
- [آیت الله اردبیلی] شوهر نمیتواند بیش از چهار ماه، آمیزش با همسر دائمی خود را ترک کند.
- [آیت الله اردبیلی] شوهر بنابر احتیاط واجب نباید بیش از چهار ماه آمیزش با متعه خود را ترک کند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مرد پیش از آن که زنی را برای خود عقد کند، بگوید به واسطه شیر خوردن، آن زن بر او حرام شده، مثلاً بگوید که شیر مادر او را خورده، چنانچه تصدیق او ممکن باشد، نمیتواند با آن زن ازدواج کند و اگر بعد از عقد بگوید و خود زن هم حرف او را قبول نماید، عقد باطل است؛ پس اگر مرد با او آمیزش نکرده باشد یا آمیزش کرده باشد، ولی در وقت آمیزش کردن، زن بداند بر آن مرد حرام است، مهر ندارد و اگر بعد از آمیزش بفهمد که بر آن مرد حرام بوده، شوهر باید مهریّه او را مطابق زنهایی که مثل او هستند بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی دختر نابالغی را برا ی خود عقد کند و پیش از آن که نُه سال دختر تمام شود، با او آمیزش و دخول کند، چنانچه دختر در اثر آمیزش اِفضا شود یعنی راه ادرار و حیض او یکی شود هیچ وقت نباید با او آمیزش کند و باید علاوه بر مهریّه و دیه اِفضا، نفقه او را تا آن زن زنده است، بپردازد.