مشخصات داروی گیاهی لیکوفار (LICOPHAR) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟
اشکال دارویی : قرص مکیدنی 700 میلی گرمی موارد مصرف : قرص مکیدنی لیکوفار به عنوان ضد التهاب گلو ، خلط آور و ضد سرفه به کار می رود . اجزاء فرآورده : قرص مکیدنی لیکوفار حاوی عصاره و اسانس های زیر می باشد : 1- عصاره خشک شیرین بیان 51/2 میلی گرم Glycyrrhiza glabra 2-اسانس اکالیپتوس 1/07 میلی گرم Eucalyptus sp 3-فلفل قرمز 0/14 میلی گرم Capsicun sp 4-منتول 6/3 میلی گرم Menthol مواد موثره : گلیسیریزین ، گلیسیریتینیک اسید ،‌روغن های فرار ( نظیر منتول ، اکالیپتول ) و کاپسی سین . آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر : گلیسیریزین و گلیسیریتینیک اسید موجود در عصاره شیرین بیان احتمالا با تاثیر بر گیرنده های گلوکوکورتیکوییدی روی فعالیت استروییدهای آندوژن تاثیر می گذارند و در کبد و کلیه از تبدیل کورتیزول به کورتیزون جلوگیری می کنند . همچنین ترکیبات موجود در عصاره شیرین بیان احتمالا موجب وقفه لیپواکسیژناز ، سیکلو اکسیژناز و کاهش فعالیت اسید آراشیدونیک می گردند . اسانسهای موجود در فرآورده داری اثرات ضد سرفه ،‌ ضد درد و آنتی سپتیک می باشند . تداخل دارویی : مصرف همزمان فرآورده های حاوی شیرین بیان با کورتیکوستروییدها و داروهای هورمونی ( با اثرات استروژنی و آنتی استروژن ) باید با احتیاط صورت گیرد . مقدارمصرف : روزی 3 بار هر بار 2-1 قرص مکیده شود موارد احتیاط : مصرف مقادیر زیاد این فرآروده در بیماران قلبی - عروقی ( به دلیل اثرات مینرالو کورتیکوییدی شیرین بیان ) توصیه نمی گردد . عوارض جانبی : مصرف طولانی مدت و مقادیر زیاد این فرآروده ممکن است سبب بروز اثرات شبه مینرالو کورتیکوییدی ( احتباس آب و سدیم و افزایش دفع پتاسیم ) گردد . به دلیل وجود منتول و کاپسیکوم در این فرآورده احتمال بروز واکنشهای آلرژیک و تحریک مخاط در افراد حساس وجود دارد . موارد منع مصرف : به دلیل وجود ساکاروز نباید در افراد دیابتیک مصرف شود مصرف در حاملگی وشیردهی : ایمنی مصرف این فرآورده در دوران بارداری و شیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود . نکات قابل توصیه : لیکوفار در التهابهای ناشی از عفونت مخاط گلو به تنهایی موثر نمی باشد . بنابر این توصیه می گردد طبق دستور پزشک همراه با آنتی بیوتیک مصرف شود . irteb.com
عنوان سوال:

مشخصات داروی گیاهی لیکوفار (LICOPHAR) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟


پاسخ:

اشکال دارویی :
قرص مکیدنی 700 میلی گرمی

موارد مصرف :
قرص مکیدنی لیکوفار به عنوان ضد التهاب گلو ، خلط آور و ضد سرفه به کار می رود .

اجزاء فرآورده :
قرص مکیدنی لیکوفار حاوی عصاره و اسانس های زیر می باشد :
1- عصاره خشک شیرین بیان 51/2 میلی گرم Glycyrrhiza glabra
2-اسانس اکالیپتوس 1/07 میلی گرم Eucalyptus sp
3-فلفل قرمز 0/14 میلی گرم Capsicun sp
4-منتول 6/3 میلی گرم Menthol

مواد موثره :
گلیسیریزین ، گلیسیریتینیک اسید ،‌روغن های فرار ( نظیر منتول ، اکالیپتول ) و کاپسی سین .

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :
گلیسیریزین و گلیسیریتینیک اسید موجود در عصاره شیرین بیان احتمالا با تاثیر بر گیرنده های گلوکوکورتیکوییدی روی فعالیت استروییدهای آندوژن تاثیر می گذارند و در کبد و کلیه از تبدیل کورتیزول به کورتیزون جلوگیری می کنند . همچنین ترکیبات موجود در عصاره شیرین بیان احتمالا موجب وقفه لیپواکسیژناز ، سیکلو اکسیژناز و کاهش فعالیت اسید آراشیدونیک می گردند . اسانسهای موجود در فرآورده داری اثرات ضد سرفه ،‌ ضد درد و آنتی سپتیک می باشند .

تداخل دارویی :
مصرف همزمان فرآورده های حاوی شیرین بیان با کورتیکوستروییدها و داروهای هورمونی ( با اثرات استروژنی و آنتی استروژن ) باید با احتیاط صورت گیرد .

مقدارمصرف :
روزی 3 بار هر بار 2-1 قرص مکیده شود

موارد احتیاط :
مصرف مقادیر زیاد این فرآروده در بیماران قلبی - عروقی ( به دلیل اثرات مینرالو کورتیکوییدی شیرین بیان ) توصیه نمی گردد .

عوارض جانبی :
مصرف طولانی مدت و مقادیر زیاد این فرآروده ممکن است سبب بروز اثرات شبه مینرالو کورتیکوییدی ( احتباس آب و سدیم و افزایش دفع پتاسیم ) گردد . به دلیل وجود منتول و کاپسیکوم در این فرآورده احتمال بروز واکنشهای آلرژیک و تحریک مخاط در افراد حساس وجود دارد .

موارد منع مصرف :
به دلیل وجود ساکاروز نباید در افراد دیابتیک مصرف شود

مصرف در حاملگی وشیردهی :
ایمنی مصرف این فرآورده در دوران بارداری و شیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود .

نکات قابل توصیه :
لیکوفار در التهابهای ناشی از عفونت مخاط گلو به تنهایی موثر نمی باشد . بنابر این توصیه می گردد طبق دستور پزشک همراه با آنتی بیوتیک مصرف شود .
irteb.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین