سلام دوست عزیز دوست گرامی این طور مسائل برای انتخاب همسر بسیار مهم است و شما اصلاً اشتباه نکرده‌اید که به این جزئیات توجه می‌کنید. کار کسانی اشکال دارد که از همه افراد ایراد می‌گیرند. اما شما ویژگی‌های مثبت و منفی افراد را مدنظر قرار می‌دهید و این برای انتخاب کار بسیار درستی است. این نشان می‌دهد که شما دچار خطای هاله‌ای کمتری هستید. خطای هاله‌ای نوعی تحریف شناختی است که در آن فرد ویژگی‌های خوب طرف مقابل را به کل رفتارش تعمیم می‌دهد. فرایندی که شما در آن قرار دارید، فرایند تصمیم‌گیری است. در فرایند تصمیم‌گیری که مدت زمان مشخصی طول می‌کشد، گاهی ما با طرف مقابل احساس همدلی می‌کنیم و او را تأیید می‌نماییم و گاهی از او بدمان می‌آید. علت این است که داریم ویژگی‌های مثبت و منفی او را مورد کنکاش قرار می‌دهیم. برای اینکه بتوانید این فرایند را بهتر کنید، به شما توصیه می‌کنم ویژگی‌های مثبت و منفی طرف مقابل را در یک کاغذ لیست کنید و سپس ویژگی‌های مثبت و منفی خودتان را نیز در کاغذ دیگری لیست نمایید. در کاغذ سوم نیز دو لیست تهیه کنید؛ یکی چیزهایی که اصلاً دوست ندارید و دیگری چیزهایی خیلی دوست دارید طرف مقابل داشته باشد. با انطباق دادن این نوشته‌ها می‌توانید نتایج مثمر ثمری در انتخاب خود بگیرید. این را هم بدانید که در کنار فرایند تصمیم‌گیری عقلانی، طرف مقابل بایستی به دل ما بنشیند و قرار نیست که ما احساساتمان را نادیده بگیریم. روحیه حمایت گری خود دارای جنبه‌های متعددی است. حمایت عاطفی، حمایت اقتصادی و … از جنبه‌های اصلی حمایتگری به شمار می‌روند. کسی که دیابت پدر شما را به روی شما نمی‌آورد دارد از شما حمایت عاطفی می‌کند. بنابراین اصلاً این موضوع نشانه بدی نیست. البته شما نیز بایستی واقعیت‌ها را مد نظر داشته باشید. واقعیت این است که مثلاً دیابت تا حدی ارثی است. البته طرف مقابل، اول بایستی نگران خود شما باشد نه فرزندتان. پیروز باشید
سلام آقای دکتر
یک سوال داشتم که میخاستم از مشورت های شما استفاده کنم و ببینم که آیا این حالت من یک خطای شناختیه یا نه طبیعیه آیا لازمه نگرشم رو تصحیح کنم؟
من دوست دارم با کسی که ازدواج می کنم آدم لارژی باشه . کریمانه برخورد کنه. نمیدونم چطور بگم یعنی حسابگر نباشه. بگه من فلان کارو کردم پس در برابر انتظار دارم ازت. دوست دارم بی منت واسه آدم کار کنه و منم در برابر همینطور باشم. مصداق تو نیکی میکن و در دجله انداز/ که ایزد در بیابانت دهد باز.دوست دارم نخواد همه چی رو تا ته ته اش در بیاره و همیشه یه پرده ای بینمون باشه.
یه مثال بزنم که ملموس باشه: مثلا دو نفر خواستگار رو در نظر بگیرین یکی شون وقتی بحث مالی شد با لحن فوق العاده صمیمیانه ای گفت جیب من جیب خانممه و فرقی نداره. و یکی دیگه داشت دیگه خودشو میکشت و متراژ خونه مونم پرسید. یعنی اون نفر اول داشت از خودش مایه میذاشت و این نفر دوم میخواست علاوه بر اینکه از خودش چیزی مایه نمیذاره یه چیزی هم از من بذاره.
یا مثلا من دیابت پدرم رو مطرح کردم. وقتی به نفر اول گفتم بسیار کریمانه برخورد کرد و اصلا به روم نیاورد و با توضیحات خودم قانع شد. اما نفر دوم بسیار بد برخورد کرد که تو هم ممکنه بگیری؟ شانس ابتلای فرزند ما هم هست؟ یعنی یه جوری که منظورش این بود که تو هم سالم نیستی و نقصی داری و حامل این ژن معیوبی.
در این ازدواج خوب وقتی با نفر اول ازدواج کنم منم بی منت حقوقمو در اختیارش میذارم و سخت نمیگیرم. ولی با نفر دوم بهش اعتمادم جلب نمیشه. شاید حقوقمو واسه خودم نگه دارم و سر مهریه و شروط ضمن عقد سختگیری کنم ،همونطور که خودش بوده. از طرفی هم دوست ندارم زندگیم از اول گروکشی ای باشه. دوست دارم بی منت مهر بورزم.
از طرف دیگه هم میگم سختگیری این آقا ممکنه محکم تر بودن و نقش پشتوانه ای قویتر ایشون رو برسونه؟ گاهیم فکر میکنم شاید این اقا اعتماد کردن واسش سخته؟ (که خودش خوبی ها و بدی هایی داره)
میخواستم بپرسم توی زندگی مشترک چقدر این جور چیزا اثر گذاره؟من دارم زیادی سخت میگیرم یا این ملاک درسته و اثرش توی زندگی قابل تامله؟ اگر آره چقدر؟
ممنون
سلام دوست عزیز دوست گرامی این طور مسائل برای انتخاب همسر بسیار مهم است و شما اصلاً اشتباه نکردهاید که به این جزئیات توجه میکنید. کار کسانی اشکال دارد که از همه افراد ایراد میگیرند. اما شما ویژگیهای مثبت و منفی افراد را مدنظر قرار میدهید و این برای انتخاب کار بسیار درستی است. این نشان میدهد که شما دچار خطای هالهای کمتری هستید. خطای هالهای نوعی تحریف شناختی است که در آن فرد ویژگیهای خوب طرف مقابل را به کل رفتارش تعمیم میدهد. فرایندی که شما در آن قرار دارید، فرایند تصمیمگیری است. در فرایند تصمیمگیری که مدت زمان مشخصی طول میکشد، گاهی ما با طرف مقابل احساس همدلی میکنیم و او را تأیید مینماییم و گاهی از او بدمان میآید. علت این است که داریم ویژگیهای مثبت و منفی او را مورد کنکاش قرار میدهیم. برای اینکه بتوانید این فرایند را بهتر کنید، به شما توصیه میکنم ویژگیهای مثبت و منفی طرف مقابل را در یک کاغذ لیست کنید و سپس ویژگیهای مثبت و منفی خودتان را نیز در کاغذ دیگری لیست نمایید. در کاغذ سوم نیز دو لیست تهیه کنید؛ یکی چیزهایی که اصلاً دوست ندارید و دیگری چیزهایی خیلی دوست دارید طرف مقابل داشته باشد. با انطباق دادن این نوشتهها میتوانید نتایج مثمر ثمری در انتخاب خود بگیرید. این را هم بدانید که در کنار فرایند تصمیمگیری عقلانی، طرف مقابل بایستی به دل ما بنشیند و قرار نیست که ما احساساتمان را نادیده بگیریم. روحیه حمایت گری خود دارای جنبههای متعددی است. حمایت عاطفی، حمایت اقتصادی و … از جنبههای اصلی حمایتگری به شمار میروند. کسی که دیابت پدر شما را به روی شما نمیآورد دارد از شما حمایت عاطفی میکند. بنابراین اصلاً این موضوع نشانه بدی نیست. البته شما نیز بایستی واقعیتها را مد نظر داشته باشید. واقعیت این است که مثلاً دیابت تا حدی ارثی است. البته طرف مقابل، اول بایستی نگران خود شما باشد نه فرزندتان. پیروز باشید