شخصی خانه ای را به دیگری می فروشد. مشتری پس از معامله متوجّه می شود که منزل مذکور (مثلا به علّت عبور سیم فشار قوی برق) در طرح خرابی قرار دارد. طبق متعارف خسارت چنین خانه هایی مطابق قیمت کارشناسی توسّط صاحب خانه پرداخت می شود. با توجّه به این مطلب چنانچه ارزش خانه پایین تر از قیمت مورد معامله باشد، آیا معیوب محسوب می شود؟ اگر تفاوت قیمتی وجود نداشته باشد، با توجّه به این که ممکن است برای صاحب خانه قدری دوندگی داشته باشد، آیا این امر عیب محسوب می شود؟
به هر حال این، جزء عیوب است.
عنوان سوال:
شخصی خانه ای را به دیگری می فروشد. مشتری پس از معامله متوجّه می شود که منزل مذکور (مثلا به علّت عبور سیم فشار قوی برق) در طرح خرابی قرار دارد. طبق متعارف خسارت چنین خانه هایی مطابق قیمت کارشناسی توسّط صاحب خانه پرداخت می شود. با توجّه به این مطلب چنانچه ارزش خانه پایین تر از قیمت مورد معامله باشد، آیا معیوب محسوب می شود؟ اگر تفاوت قیمتی وجود نداشته باشد، با توجّه به این که ممکن است برای صاحب خانه قدری دوندگی داشته باشد، آیا این امرعیب محسوب می شود؟
معامله ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • معامله (اخص)، عقود و ایقاعات• معامله (اعم)، امور بینیاز از قصد قربت
خرابی
خرابى ويرانی و انهدام چيزی را گويند . از آن در بابهاى طهارت، صلات، جهاد، تجارت، اجاره، شرکت و وقف سخن گفتهاند.
خسارت
خسارت همان زیان است. از آن به مناسبت در بابهای زکات، خمس، تجارت، شرکت و مضاربه سخن گفتهاند.
فشار
فشار:نیروی وارد شده بر چیزی یا کسی با شدت است.
خانه
به محل سکونت خانه میگویند و از احکام مرتبط با عنوان خانه در بابهاى طهارت، صلات، زکات، خمس، حج، جهاد، تجارت، دین، صلح، اجاره، نکاح، اطعمه و اشربه و دیات سخن گفتهاند.
منزل
به محل سکونت خانه میگویند و از احکام مرتبط با عنوان خانه در بابهاى طهارت، صلات، زکات، خمس، حج، جهاد، تجارت، دین، صلح، اجاره، نکاح، اطعمه و اشربه و دیات سخن گفتهاند.
عیب
خرابی، نقص
امر
آمر به معنای طلب کننده چیزی از کسی به صورت الزامی است.
برق
برق به جریان الکتریسیته گفته میشود. این عنوان از عناوین مستحدثه است و از آن به مناسبت در فقه، سخن رفته است.
عیوب
برخی فضایل سوره توبه عبارتند از: دوری از نفاق، بهرهمندی از میوههای بهشتی، شفاعت پیامبر.
جزء
جزء یکی از معیارهای تقسیم قرآن. هر جزء معادل یک سیام قرآن کریم و تقریباً معادل بیست صفحه از آن به خط عثمان طه است. هر جزء به چهار حزب و هر حزب به چهار ربع حزب تقسیم میشود. جزء سیام با داشتن ۳۷ سوره بیشترین تعداد سوره را دارا است. در برخی فرهنگها، جزءهای قرآنی را به نام شماره آن جزء یا به نام کلمه آغازکننده جزء میخوانند.