راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
اگر پشت پای دختر پیدا باشد چه حکمی دارد؟ آیا باید جوراب بپوشد؟
بهتر است آن را بپوشاند.
عنوان سوال:
اگر
پشت
پای
دختر
پیدا باشد چه حکمی دارد؟ آیا باید
جوراب
بپوشد؟
پاسخ:
بهتر است آن را بپوشاند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر ساق پای خانم ها با جوراب (رنگ پا) پوشیده شده باشد آیا در مقابل نامحرم کفایت می کند یا اینکه باز هم باید همان جوراب را پوشانید؟
آیا زنها در حال احرام می توانند جوراب بپوشند یا بایستی روی پای آنان مثل مردان باز باشد؟
آیا زنها در حال احرام میتوانند جوراب بپوشند یا بایستی روی پای آنان مثل مردان باز باشد؟
آیا نگاه کردن به انگشتر زنان و روی پا بدون جوراب یا جوراب بدن نما اشکال دارد؟
آیا کسی که فقط نیابت در طواف یا سعی می کند لازم است لباس احرام بپوشد؟
آیا کسی که فقط نیابت در طواف یا سعی می کند لازم است لباس احرام بپوشد؟
پوشیدن جوراب نازک برای خانم ها به طوری که فقط رو و کف پاها مشخص باشد چه حکمی دارد؟
پای شخصی در تصادف آسیب دیده، بدین جهت مجبور شده اند آن را قطع کنند، آیا دیه دارد؟
شخصی که یک پای او قطع شده به نیابت از دیگری به حج آمده است، آیا نیابت او صحیح است؟
آیا استفاده از دست و پای مصنوعی که با چرمهای دوخته شده به بدن میبندند، در حال احرام کفّاره دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] پوشیدن جوراب روی پای مصنوعی جانبازان در حال احرام چه صورتی دارد؟ پوشیدن جوراب روی پروتز جانبازان در حال احرام چه صورتی دارد؟
[آیت الله اردبیلی] پوشیدن جوراب برای زنان چه حکمی دارد و آیا باید روی پای زنان پوشانده شود؟
[آیت الله اردبیلی] جوانی هر دو پایش صدمه خورده و از زیر زانو، پای مصنوعی دارد و بر روی پای مصنوعی، جوراب پارچهای دوخته شده قرار دارد و نمیتواند جوراب دوخته شده را از پا درآورد. این جوان میخواهد عمره و حج به جا آورد. حکم پوشیدن جوراب مذکور که نمیتواند از پا در آورد، چیست؟
[آیت الله سیستانی] آیا یک زن جوان می تواند جوراب به رنگ پا که معمولا ساق پا را زیباتر نشان می دهد به عنوان حجاب بپوشد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی ناچار است هنگام احرام جوراب بپوشد که روی هر دو پا پوشیده می شود، آیا یک کفاره برای هر دو پا کفایت می کند؟
[آیت الله اردبیلی] آیا در حال احرام، پوشیدن جوراب برای زنان جایز است یا باید مانند مردان روی پای خود را نپوشانند؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] زن ها در حال احرام میتوانند جوراب بپوشند یا بایستی روی پای آنها مثل مردان باز باشد؟
[سایر] دختر 4 سالهام اصرار دارد یک لباس یا لباسهای ناهمگون را بپوشد. آیا او را از این کار باز دارم؟
[سایر] شوهرم، اصرار دارد که دختر 16ساله ام جلوی او و دیگر محارم، جوراب و روسری داشته باشد. آیا این رفتار، دخترم را دچار مشکل نخواهد کرد؟
[سایر] شوهرم، دختر 16 ساله ام را وا می دارد جلو خودش و دیگر محارم، جوراب و روسری داشته باشد. آیا این رفتار، دخترم را دچار مشکل نخواهد کرد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
واجب است نماز میت را رو به قبله بخوانند و نیز احتیاط واجب آن است که میت را مقابل نمازگزار به پشت بخوابانند بطوری که سر او به طرف راست نمازگزار و پای او به طرف چپ نمازگزار باشد.
داخل کفش به واسطه راه رفتن پاک نمی شود و پاک شدن کف جوراب به واسطه راه رفتن نیز محل اشکال است، مگر این که جوراب چرمی و مانند آن باشد که به جای کفش از آن استفاده شود.
مسح باید روی پوست پا باشد و مسح کردن روی جوراب و کفش فایده ندارد، مگر در حال تقیه و اگر به واسطه سرمای شدید یا ترس از دزد و درنده و مانند آن نتواند کفش یا جوراب را بیرون آورد کافی است روی آنهامسح کند و اگر روی کفش نجس است، باید چیز پاکی بر آن بیندازد و بر آن چیز مسح کند.
بنا بر احتیاط واجب باید محتضر را به پشت بخوابانند و پای او را به طرف قبله کنند، خواه مرد باشد یا زن، بزرگ باشد یا کوچک و اگر خواباندن او به این صورت کاملاً ممکن نیست، بنابر احتیاط واجب، آن مقدار که ممکن است به این دستور عمل کنند و اگر ممکن نشد رو به قبله بنشانند و اگر آن هم ممکن نیست به پهلوی راست، یا به پهلوی چپ رو به قبله بخوابانند.
اگر کسی برای حفظ جان خود با لباس غصبی نماز بخواند نمازش صحیح است، همچنین اگر برای حفظ آن لباس از دستبرد دزد و مانند آن، آن را بپوشد، نمازش درست است.
ازدواج با زنانی که با انسان محرم هستند حرام است، مانند مادر، دختر، خواهر، عمه، خاله، دختر برادر، دختر خواهر، زن پدر، دختر زن و مادر زن (و شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد).
شرط هشتم آن که (ترتیب) را در وضو رعایت کند، یعنی اول صورت، بعد دست راست و بعد دست چپ را بشوید و بعد از آن مسح سر و بعد مسح پاها را انجام دهد و بنابر احتیاط پای چپ را پیش از پای راست مسح نکند.
در موقع تخلی باید رو به قبله یا پشت به قبله نباشد و برگرداندن عورت به تنهایی کافی نیست، اما اگر بدن رو به قبله یا پشت به قبله نباشد، احتیاط واجب آن است که عورت را رو به قبله یا پشت به قبله نکند.
در منزلهایی که مستراح آن رو به قبله یا پشت به قبله ساخته شده (خواه از روی عمد باشد، یا اشتباه، یا ندانستن مسأله) باید طوری بنشینند که رو به قبله یا پشت به قبله نباشد و الا حرام است.
هرگاه کسی دختری را برای پسر خود عقد کند، خودش می تواند با مادر آن دختر ازدواج نماید، همچنین اگر اول خودش با مادر آن دختر ازدواج کرده می تواند آن دختر را برای پسر خود بگیرد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] تمیز کردن مسجد وروشن کردن چراغ آن مستحبّ است و کسی که میخواهد مسجد برود، مستحبّ است خود را خوشبو کند ولباس پاکیزه وقیمتی بپوشد وته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد وموقع داخل شدن به مسجد، اوّل پای راست وموقع بیرون آمدن، اوّل پای چپ را بگذارد و همچنین مستحبّ است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر از مسجد بیرون رود.
[آیت الله فاضل لنکرانی] تمیز کردن مسجد و روشن کردن چراغ آن مستحب است، و کسی که می خواهد مسجد برود مستحب است خود را خوشبو کند و لباس پاکیزه و فاخر و قیمتی بپوشد، و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد، و موقع داخل شدن به مسجد مستحبّ است اوّل پای راست و موقع بیرون آمدن اوّل پای چپ را بگذارد و همچنین مستحب است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر از مسجد بیرون رود.
[آیت الله سبحانی] تمیزکردن مسجد و روشن کردن چراغ آن مستحب است و کسی که می خواهد مسجد برود، مستحب است خود را خوشبو کند و لباس پاکیزه و قیمتی بپوشد و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد و موقع داخل شدن به مسجد اول پای راست و موقع بیرون آمدن، اول پای چپ را بگذارد و همچنین مستحب است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر از مسجد بیرون رود.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . تمیز کردن مسجد و روشن کردن چراغ در آن مستحب است و کسی که می خواهد مسجد برود، مستحب است خود را خوشبو کند و لباس پاکیزه و قیمتی بپوشد و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد و موقع داخل شدن به مسجد اول پای راست و موقع بیرون آمدن، اول پای چپ را بگذارد و هم چنین مستحب است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر از مسجد بیرون برود.
[آیت الله وحید خراسانی] تمیز کردن مسجد و روشن کردن چراغ در ان مستحب است و کسی که می خواهد مسجد برود مستحب است خود را خوشبو کند و لباس پاکیزه و قیمتی بپوشد و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به ان نباشد و موقع داخل شدن به مسجد اول پای راست و موقع بیرون امدن اول پای چپ را بگذارد و همچنین مستحب است از همه زودتر به مسجد اید و از همه دیرتر بیرون رود
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] تمیز کردن مسجد و روشن کردن چراغ آن مستحب است و کسی که می خواهد مسجد برود مستحب است خود را خوشبو کندو لباس پاکیزه و قیمتی بپوشد و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد و موقع داخل شدن به مسجد؛ اول پای راست و موقع بیرون آمدن؛ اول پای چپ را بگذارد و همچنین مستحب است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر بیرون رود.
[آیت الله سیستانی] تمیز کردن مسجد و روشن کردن چراغ در آن مستحب است ، و کسی که میخواهد مسجد برود مستحب است خود را خوشبو کند ، و لباس پاکیزه و قیمتی بپوشد ، و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد ، و موقع داخل شدن به مسجد ، اول پای راست ، و موقع بیرون آمدن ، اول پای چپ را بگذارد . و همچنین مستحب است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر بیرون رود .
[آیت الله نوری همدانی] تمیز کردن مسجد و روشن کردن چراغ آن مستحب است و کسی که می خواهد مسجد برود ، مستحب برود ، مستحب است خود را خوشبو کند و لباس پاکیزه و قیمتی بپوشد و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد و موقع داخل شدن به مسجد اول پای راست و موقع بیرون آمدن ، اول پای چپ را بگذارد و همچنین مستحب است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر از مسجد بیرون رود .
[امام خمینی] تمیز کردن مسجد و روشن کردن چراغ آن مستحب است. و کسی که می خواهد مسجد برود، مستحب است خود را خوشبو کند و لباس پاکیزه و قیمتی بپوشد و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد. و موقع داخل شدن به مسجد اول پای راست و موقع بیرون آمدن اول پای چپ را بگذارد. همچنین مستحب است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر از مسجد بیرون رود.
[آیت الله بروجردی] تمیز کردن مسجد و روشن کردن چراغ آن مستحب است و کسی که میخواهد مسجد برود مستحب است خود را خوشبو کند و لباس پاکیزه و قیمتی بپوشد و ته کفش خود را وارسی کند که نجاستی به آن نباشد و موقع داخل شدن به مسجد اوّل پای راست و موقع بیرون آمدن اوّل پای چپ را بگذارد و همچنین مستحب است از همه زودتر به مسجد آید و از همه دیرتر از مسجد بیرون رود.
جوراب
جوراب نوعی پوشش پا است. از آن به مناسبت در بابهای طهارت، صلات و حج نام بردهاند.
دختر
دختر دو معنا دارد یکی به معنای فرزند مونث است که در مقابل پسر می باشد و دیگری به معنای دوشیزه و باکره است
پشت
حدّ فاصل میان استخوان لگن و کتف انسان را پشت گویند. این عنوان در بابهای طهارت، صلات و دیات آمده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*