راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
تزریق آمپول به جنس مخالف چه حکمی دارد؟
در غیر صورت ضرورت جایز نیست.
عنوان سوال:
تزریق آمپول به
جنس
مخالف چه حکمی دارد؟
پاسخ:
در غیر صورت
ضرورت
جایز نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
تزریق آمپول برای تزریق کننده و تزریق شونده، که در حال احرام است، چه حکمی دارد؟
اگر مادر آمپول را به خود تزریق کند، تا جنین نامشروع خود را سقط کند، دیه بر عهده چه کسی است، و به چه کسی تعلّق می گیرد؟ اگر شوهر ببخشد چطور؟
اگر مادر آمپول را به خود تزریق کند، تا جنین نامشروع خود را سقط کند، دیه بر عهده چه کسی است، و به چه کسی تعلّق می گیرد؟ اگر شوهر ببخشد چطور؟
شخصی دوازده سال است که بر اثر تصادف بیهوش است، یا بیماری که مدّت طولانی است که پس از عمل جرّاحی به هوش نیامده است، آیا در چنین مواردی می توان با تزریق آمپول به زندگی آنها پایان داد؟
آیا کسی می تواند به دیگری اجازه قتل خودش را بدهد؟ آیا قاتل ضامن است؟ اعمّ از این که مانند مریض در حال مرگ باشد که به پزشک اذن تزریق آمپول مرگ آور می دهد یا شخص دیگر؟
غالب پزشکان متخصّص قلب را آقایان تشکیل می دهند، آیا به منظور کاهش ارتباطات با جنس مخالف، اخذ مدرک تخصّصی قلب برای خانمها واجب کفایی است؟
دست دادن با فرد سالخورده از جنس مخالف چه حکمی دارد ؟ مثلا با پسری با پیر زن دست بدهد یا دختری با پیر مرد ؟
حکم اینکه به دخترم در خانه اجازه میدهم که چت بکند چیست؟ البته از همه نظر به ایشان اطمینان دارم و ارتباط او با جنس مخالف از این طریق خطری برایش ندارد فقط از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
سقط جنین یک ماهه با رضایت شوهر و با استفاده از آمپول چه حکمی دارد؟
اگر درخواست از مادر و تزریق از پدر باشد، دیه بر عهده چه کسی است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] تزریق آمپول و سرم درحال روزه اشکالی دارد؟
[آیت الله شبیری زنجانی] تزریق خون، آمپول و سرم برای روزهدار چه حکمی دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] تزریق آمپول بوسیله خانمها برای مردان چه صورت دارد؟
[آیت الله سبحانی] اگر جای تزریق آمپول کبود شود، آیا موجب ضمان دیه می شود؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] آیا شخص روزهدار در ماه مبارک رمضان، میتواند سرم یا آمپول، تزریق کند؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] آیا شخص روزه دار در ماه مبارک رمضان، می تواند سرم یا آمپول، تزریق کند؟
[آیت الله بهجت] آیا خانم ها برای آموزش تزریقات می توانند با دستکش به فرد نامحرم آمپول تزریق کنند؟
[آیت الله مظاهری] آیا تزریق آمپول اعم از تقویتی، مغذی، دارویی و ... در ماه رمضان ضرری به صحت روزه میرساند؟
[آیت الله خامنه ای] نظر شریف جنابعالی درباره تزریق آمپول و سایر تزریقات نسبت به روزه داران در ماه مبارک رمضان، چیست؟
[آیت الله بهجت] برای تزریق آمپول، به موضع، کمی الکل می زنند، آیا موقع نماز باید این الکل را بشوییم؟
مسائل مرتبط از این مرجع
زکات فطره را از جنس معیوب نمی توان داد، ولی اگر جایی باشد که آن جنس خوراک غالب آنها محسوب می شود اشکال ندارد.
تزریق خون انسانی به انسان دیگر برای درمان بیماری یا جراحی یا نجات جان او جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
هرگاه طبیب نسخه ای برای بیمار بنویسد یا دستوری به او بدهد و یا شخصاً دوا را به او بخوراند یا تزریق کند، چنانچه در معالجه خطا کند و به مریض ضرری برسد یا بمیرد ضامن است.
هرگاه خود پول را سلف بفروشد و عوض آن را پول بگیرد معامله باطل است، ولی اگر جنسی را سلف بفروشد و عوض آن را پول یا جنس دیگر بگیرد صحیح است، هر چند احتیاط مستحب آن است که همیشه در عوض جنس پول بگیرد نه جنس دیگر.
هرگاه خریدار قیمت جنس را نداند و یا غفلت کند و جنس را گرانتر از قیمت معمولی بخرد، چنانچه بقدری گران خریده باشد که مردم او را مغبون بدانند می تواند معامله را فسخ کند، این حکم در صورتی که فروشنده قیمت جنس را نداند و مغبون شود نیز جاری است.
انسان نمی تواند نصف صاع را از یک جنس (مثلاً گندم) و نصف صاع را از جنس دیگر (مثلاً جو) بدهد، مگر این که مخلوط آن دو غذای معمول آن محل باشد.
اگر فروشنده به جای جنسی که قرارداد کرده جنس دیگری بدهد و یا همان جنس را با صفات پست تری تحویل دهد در صورتی که مشتری راضی شود اشکال ندارد.
احتیاط واجب آن است که سهم سادات را از خود آن مال و یا از پول رایج بدهند، نه از جنس دیگر، مگر این که جنس دیگر را به مستحق بفروشد سپس بدهی او را از باب خمس حساب کند.
هرگاه به جای یک صاع، نصف صاع از جنس خوب بدهد بطوری که قیمتش به اندازه یک صاع جنس معمولی باشد، کافی نیست و اگر آن را به قصد قیمت فطره هم بدهد اشکال دارد.
هرگاه جنس تقلبی مانند روغنی را که با پیه مخلوط کرده است بفروشد، چنانچه آن را معین کرده، مثلاً بگوید این روغن را می فروشم مشتری هر زمان متوجه شد می تواند معامله را فسخ کند، ولی اگر آن را معین نکند، بلکه بگوید فلان مقدار روغن را می فروشم اما هنگام تحویل دادن جنس تقلبی تحویل دهد، مشتری می تواند آن را پس بدهد و جنس سالم بگیرد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . احتیاط مستحب آن است که روزهدار از استعمال آمپول خودداری کند، و فرقی بین آمپولها نیست، و اگر لازم شد و تزریق کرد، روزه او باطل نمیشود.
[آیت الله اردبیلی] جلوگیریهای موقّت به وسیله قرص یا آمپول با تجویز پزشک متخصّص اشکال ندارد؛ همچنین بستن لولههای مرد یا زن و عقیم کردن آنان، اگر عمل جرّاحی به وسیله جنس مخالف صورت نگیرد و مستلزم نگاه کردن به عورت یا لمس آن توسّط کسی که نگاه و لمس او حرام است نباشد، بدون اشکال است.
[آیت الله شبیری زنجانی] احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال سرم و آمپولی که به جای غذا بکار میرود خودداری کند، ولی تزریق آمپول دوایی و آمپولی که عضو را بیحس میکند، اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] اگر پزشک با دست خود به بیمار دارو بدهد و یا آمپول تزریق نماید و عوارضی پیش آید، مسئول میباشد، مگر این که شرط عدم ضمان کند و احتیاط لازم را بنماید.
[آیت الله مظاهری] تزریق آمپولی که عضو را بی حسّ میکند یا به جای دارو استعمال میشود اشکال ندارد، ولی بهتر است که روزهدار از استعمال آمپول یا سُرُمی که به جای غذا به کار میرود خودداری کند. مسئله 1209 - اگر روزهدار چیزی را که لای دندان مانده است عمداً فرو ببرد روزهاش باطل میشود.
[آیت الله مظاهری] اگر حجّ او متوقف بر ترک واجبی است که حجّ مهمتر از آن است نظیر مخالفت نهی پدر یا مادر یا شوهر، و یا متوقف است بر گناهی که حجّ مهمتر از اجتناب از آن گناه است نظیر نگاه نامحرم به او، یا تزریق آمپول به وسیله نامحرم و مانند اینها، حجّ بر او واجب است.
[آیت الله نوری همدانی] احتیاط مستحب آن است که روزهدار از استعمال آمپولی که بجای غذا به کار می رود خودداری کند ، ولی تزریق آمپولی که عضو را بی حس می کند یا بجای دوا استعمال می شود اشکال ندارد و تزریق هیچ نوع از آمپولها روزه را باطل نمی کند .
[آیت الله مظاهری] تزریق خون انسانی به انسان دیگر جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن، و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
[آیت الله سیستانی] آمپول و سرم روزه را باطل نمیکند، هرچند آمپول تقویتی یا سرم قندینمکی باشد، و همچنین اسپری که برای تنگی نفس استعمال میشود اگر دارو را فقط وارد ریه کند روزه را باطل نمیکند، و همچنین دارو در چشم و گوش ریختن، روزه را باطل نمیکند، اگرچه مزه آن به گلو برسد. و اگر در بینی بریزد اگر به حلق نیز نرسد روزه را باطل نمیکند.
[آیت الله بهجت] کسی که فطره چند نفر را میدهد، لازم نیست همه را از یک جنس بدهد و اگر مثلاً فطره بعضی را گندم و فطره بعض دیگر را جو بدهد کافی است، و همچنین میتواند بعضی را جنس و بعضی دیگر را قیمت بدهد، خواه قیمت همان جنس یا قیمت جنس دیگر، ولی بنابر احتیاط واجب یک فطره را از دو جنس ندهد و اگر قیمت را میدهد قیمت دو جنس را مخلوط نکند.
امپول
به وارد کردن مایعى مانند دارو به بدن با سوزن مخصوص تزریق گفته می شود.
تزریق
به وارد کردن مایعى مانند دارو به بدن با سوزن مخصوص تزریق گفته می شود.
جنس
جنس نوعی از انواع است و از احکام آن به مناسبت در باب زکات و تجارت سخن گفتهاند.
ضرورت
واژه ضرورت در لغت ،منطق و فلسفه کاربرد دارد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*