در کتاب مناسک جامع حج ده مورد را ذکر کرده ایم ولی در اینجا برایتان میقات های پنجگانه اصلی را ذکر میکنیم . 1- مسجد شجره : که در کنار شهر مدینه قرار دارد، و امروز به نام (آبار علی) معروف است، آن را (ذو الحلیفه) نیز می نامند. تمام کسانی که می خواهند از راه مدینه به حج بروند باید از آنجا مُحرم شوند. 2- جُحفه: که محلّی است میان مکّه و مدینه در فاصله 150 کیلومتری مکّه، و فعلا با جادّه اصلی مقداری فاصله دارد، و در آنجا مسجد بزرگی ساخته اند، و آن، میقات کسانی است که از مصر و شمال آفریقا و سوریه و اردن و لبنان (از طریق زمینی) به حج می آیند، بلکه میقات تمام کسانی است که از آنجا عبور می کنند. 3- وادی عقیق : که محلّی است در سمت شمال شرقی مکّه، که حدود 94 کیلومتر با آن فاصله دارد، و آن، میقات اهل (عراق) و مردم (نجد) است، و تمام کسانی که از آن محل عبور می کنند، می توانند از آنجا مُحرِم شوند. 4- قرن المنازل : که محلّی است نزدیک (طائف) که حدود 94 کیلومتر با مکّه فاصله دارد، و آن میقات مردم آنجا، یا کسانی است که از آنجا عبور می کنند. بلکه تمام کسانی که وارد جدّه می شوند، می توانند به آنجا رفته و از آنجا محرم شوند. 5- یلملم : که نام کوهی است در نواحی جنوبی مکّه، که حدود 84 کیلومتر با آن فاصله دارد، و آن، میقات کسانی است که از جنوب شبه جزیره عربستان، مانند یمن، به سوی مکّه می آیند، و نیز تمام کسانی که از آنجا می گذرند، می توانند از آنجا محرم شوند.
در کتاب مناسک جامع حج ده مورد را ذکر کرده ایم ولی در اینجا برایتان میقات های پنجگانه اصلی را ذکر میکنیم .
1- مسجد شجره : که در کنار شهر مدینه قرار دارد، و امروز به نام (آبار علی) معروف است، آن را (ذو الحلیفه) نیز می نامند. تمام کسانی که می خواهند از راه مدینه به حج بروند باید از آنجا مُحرم شوند.
2- جُحفه: که محلّی است میان مکّه و مدینه در فاصله 150 کیلومتری مکّه، و فعلا با جادّه اصلی مقداری فاصله دارد، و در آنجا مسجد بزرگی ساخته اند، و آن، میقات کسانی است که از مصر و شمال آفریقا و سوریه و اردن و لبنان (از طریق زمینی) به حج می آیند، بلکه میقات تمام کسانی است که از آنجا عبور می کنند.
3- وادی عقیق : که محلّی است در سمت شمال شرقی مکّه، که حدود 94 کیلومتر با آن فاصله دارد، و آن، میقات اهل (عراق) و مردم (نجد) است، و تمام کسانی که از آن محل عبور می کنند، می توانند از آنجا مُحرِم شوند.
4- قرن المنازل : که محلّی است نزدیک (طائف) که حدود 94 کیلومتر با مکّه فاصله دارد، و آن میقات مردم آنجا، یا کسانی است که از آنجا عبور می کنند. بلکه تمام کسانی که وارد جدّه می شوند، می توانند به آنجا رفته و از آنجا محرم شوند.
5- یلملم : که نام کوهی است در نواحی جنوبی مکّه، که حدود 84 کیلومتر با آن فاصله دارد، و آن، میقات کسانی است که از جنوب شبه جزیره عربستان، مانند یمن، به سوی مکّه می آیند، و نیز تمام کسانی که از آنجا می گذرند، می توانند از آنجا محرم شوند.
- آیا از محلاّت جدیدالإحداث مکّه مثل محلاّت قدیم، بستن احرام حجّ جایز است؟
- آیا از محلّات جدیدالإحداث مکّه مثل محلّات قدیم، بستن احرام حجّ جایز است؟
- آیا از محلاّت جدیدالإحداث مکّه مثل محلاّت قدیم، بستن احرام حجّ جایز است؟
- زنی هستم که نیابتاً به حج مشرف شده ام آیا نذر احرام قبل از میقات برای من جایز است؟
- زنی هستم که نیابتاً به حج مشرف شده ام آیا نذر احرام قبل از میقات برای من جایز است؟
- زنی هستم که نیابتاً به حج مشرف شدهام آیا نذر احرام قبل از میقات برای من جایز است؟
- آیا احرام بستن در حجّ تمتّع باید در مکّه قدیم باشد یا در هر کجای مکّه باشد اشکالی ندارد؟
- آیا احرام بستن در حجّ تمتّع باید در مکّه قدیم باشد یا در هر کجای مکّه باشد اشکالی ندارد؟
- آیا احرام بستن در حجّ تمتّع باید در مکّه قدیم باشد یا در هر کجای مکّه باشد اشکالی ندارد؟
- زنی بدون اجازه شوهرش نذر نموده، و قبل از رسیدن به میقات با نذر محرم می شود. آیا احرام وی و اعمال پس از آن صحیح است؟
- [آیت الله سیستانی] چگونه می توانیم مکان محاذی میقات را که احرام بستن از آن جایز است برای کسی که از هیچ یک از میقات ها نمی گذرد، تعیین کنیم؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا نذر زن بدون اجازه از شوهر برای احرام بستن قبل از میقات منعقد میشود و کلًا نذر زن بی اجازه شوهر چگونه است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی قبل از میقات یا در میقات و قبل از احرام بیهوش شده، وظیفه او چیست؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] حاج یا معتمری که قبل از رسیدن به میقات لباسهای معمولی را عوض کرده و لباس احرام پوشیده و در میقات فقط نیّت میکند و تلبیه میگوید و لباسهای احرام را به قصد پوشیدن حرکت نمیدهد، آیا احرام او صحیح است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی از میقات برای انجام عمره تمتع محرم شده و اعمال عمره را نیز به پایان برده و عمداً یا اضطراراً بین الاحرامین از مکه خارج شده است، بدون آن که به احرام حج محرم شود، و مثلاً به مدینه آمده و بار دیگر به قصد مکه از میقات می گذرد، وظیفه او نسبت به احرام در میقات یا گذشتن از میقات بدون احرام چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر در غیر از حالت احرام بستن و طواف و نماز طواف، لباس احرام حاجی نجس شود، آیا برای احرام یا حجّ او مضر است؟
- [آیت الله سبحانی] وظیفه ی حائض نسبت به احرام در میقات مسجد شجره چیست؟
- [آیت الله بهجت] هر گاه زن هنگام بستن احرام برای عمره تمتع یا پس از بستن احرام، خون حیض ببیند و وقت به جا آوردن اعمال عمره را داشته باشد چه وظیفه ای دارد؟
- [آیت الله بهجت] هرگاه زن پیش از بستن احرام برای عمره تمتع یا پس از بستن احرام، خون حیض ببیند و وقت به جا آوردن اعمال عمره را نداشته باشد چه وظیفه ای دارد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] ایا نذر احرام قبل از میقات برای نایب هم جایز است یا نه
- شستن داخل بینی و مقداری از لب و چشم که در وقت بستن دیده نمی شود، واجب نیست.
- احتیاط واجب آن است که کسی که روزه واجب گرفته، یا برای حج یا عمره احرام بسته، غسل ارتماسی نکند و سر خود را زیر آب فرو نبرد، ولی اگر از روی فراموشی غسل ارتماسی کند، صحیح است و ضرر به روزه و احرام او نمی زند.
- کسی که برای حج یا عمره احرام بسته اگر از دنیا برود باید او را مثل دیگران کفن کنند و پوشاندن سر و صورت او اشکال ندارد.
- کسی که برای حج یا عمره احرام بسته است اگر از دنیا برود حنوط و هیچ بوی خوش دیگری برای او جایز نیست.
- کسی که برای حج یا عمره احرام بسته است هرگاه پیش از تمام کردن طواف و قبل از حلال شدن بوی خوش بر او، از دنیا برود باید به جای آب کافور او را با آب معمولی غسل دهند.
- هرگاه روزه دار دروغی به خدا و پیغمبر اکرم(صلی الله علیه وآله) و جانشینان معصوم او(علیهم السلام) نسبت دهد خواه با گفتن باشد، یا نوشتن، یا اشاره و مانند آن، بنابراحتیاط واجب روزه اش باطل می شود، هر چند بلافاصله توبه کند. دروغ بستن به سایر انبیا و فاطمه زهرا(علیها السلام) نیز همین حکم را دارد.
- (لنگ) باید از ناف تا زانو تمام اطراف بدن را بپوشاند و بهتر آن است که از سینه تا روی پا برسد و بنابر احتیاط واجب (پیراهن) باید از سر شانه تا نصف ساق، تمام اطراف بدن را بپوشاند و بلندی (سرتاسری) بنابر احتیاط واجب باید بقدری باشد که بستن دو سر آن ممکن شود و پهنای آن به اندازه ای باشد که یک طرف آن روی طرف دیگر قرار گیرد.
- کارهایی که روزه را باطل می کند بنابر احتیاط نه چیز است: 1 خوردن و آشامیدن، 2 جماع، 3 استمناء، 4 دروغ بستن به خدا و پیغمبر(صلی الله علیه وآله)و ائمه(علیهم السلام)، 5 رساندن غبار غلیظ به حلق، 6 فرو بردن سر در آب، 7 باقی ماندن بر جنابت یا حیض یا نفاس تا اذان صبح، 8 اماله کردن با مایعات، 9 قی کردن عمدی.
- وکالت در کارهای حرام، یا در اموری که وکیل قدرت انجام آن را عقلاً یا شرعاً ندارد باطل است، مثلاً شخصی که در حال احرام است چون نباید صیغه عقد ازدواج را بخواند نمی تواند برای خواندن صیغه از طرف دیگری وکیل شود.
- وکالت در کارهای حرام، یا در اموری که وکیل قدرت انجام آن را عقلاً یا شرعاً ندارد باطل است، مثلاً شخصی که در حال احرام است چون نباید صیغه عقد ازدواج را بخواند نمی تواند برای خواندن صیغه از طرف دیگری وکیل شود.
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست، ازدواج کند عقد او باطل است، و اگر زن می دانسته که ازدواج کردن در حال احرام حرام است، باید با آن مرد ازدواج نکند. و همچنین است اگر مرد در حال احرام باشد، و زن در حال احرام نباشد.
- [آیت الله سبحانی] اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست، ازدواج کند عقد او باطل است، و اگر زن می دانسته که ازدواج کردن در حال احرام حرام است، باید با آن مرد ازدواج نکند. و همچنین است اگر مرد در حال احرام باشد، و زن در حال احرام نباشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] شستن داخل بینی و مقداری از لب و چشم که در وقت بستن دیده نمیشود واجب نیست و شستن ظاهر بینی و مقداری از لب و چشم که در وقت بستن دیده میشود لازم است.
- [آیت الله سیستانی] اگر ابتدای مدت اجاره را معیّن نکنند ، ابتدای آن بعد از بستن قرار داد اجاره است .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست ازدواج کند ، عقد او باطل است ، واگر زن می دانسته که ازدواج کردن در حال احرام حرام است ، واجب است بعداً با آن مرد ازدواج نکند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست ازدواج کند، عقد او باطل است. و اگر زن می دانسته که ازدواج کردن در حال احرام حرام است، باید بعداً با آن مرد ازدواج نکند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زنی که در حال احرام است با مردی که در حال احرام نیست ازدواج کند، عقد او باطل است، و اگر زن میدانسته که ازدواجکردن در حال احرام حرام است، باید بعداً با آن مرد ازدواج نکند.
- [آیت الله مظاهری] هرگاه میّت وصیّت به حجّ بلدی کرده باشد ولی وارث کسی را از میقات اجیر نماید، گرچه گناه کرده است ولی میّت بری الذمّه میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که برای حج یا عمره احرام بسته است؛ اگر بمیرد؛ حنوط کردن او جایز نیست مگر اینکه در احرام حج بعد از تمام کردن سعی بمیرد.
- [آیت الله خوئی] کسی که برای حج یا عمره احرام بسته است، اگر بمیرد حنوط کردن او جایز نیست، مگر در احرام حج بعد از تمام کردن سعی بمیرد.