در برخی مناطق در مجلس ختم و فاتحه خوانی بر سر مزار جوانی که قبل از ازدواج مرحوم شده شاهد اجرای موسیقی محلّی، و حرکاتی شبیه رقص توسّط برخی زنان و مردان هستیم،نظر حضرتعالی در مورد این مراسم چیست؟
این گونه کارها جایز نیست، و دور از شان افراد با ایمان است، و سبب آزار روح میّت میشود.
عنوان سوال:
در برخی مناطق در مجلس ختم و فاتحه خوانی بر سر مزار جوانی که قبل از ازدواج مرحوم شده شاهد اجرای موسیقی محلّی، و حرکاتی شبیهرقص توسّط برخی زنان و مردان هستیم،نظر حضرتعالی در مورد این مراسم چیست؟
پاسخ:
این گونه کارها جایز نیست، و دور از شان افراد با ایمان است، و سبب آزار روح میّت میشود.
میتوانید با اصلاح نحوهٔ ارجاع به منابع بر طبق شیوهنامهٔ ارجاع به منابع، به ویکیشیعه کمک کنید.
موسیقی
«موسیقی» یا «موسیقیا» واژهای یونانی است که در فرهنگ لغت، معادل «غنا» است ولی در حوزهی مفاهیم دینی و اصطلاح فقه، این دو کلمه با یکدیگر تفاوت دارند.آیا موسیقی و غنا مترادف است یا هر یک معنایی متفاوت از دیگری دارد در این زمینه بحثهای متفاوتی در بین اندیشمندان دینی مطرح شده است که به مهمترین آن ها اشاره مینماییم.
مردان
عنوانی با این نام ایجاد نشده است : مرد همینک آن را ایجاد کنید سایر عناوین مشابه :آزاد مردیهآسیبشناسی اختلاط زن و مرد (قرآن)ابراهیم و احیای مردگانابنمردویهارث مرد (قرآن)ارث مرد و زناستصحاب فرد مردداستضعاف مردان (قرآن)استعانت از مردم (قرآن)اصلاح بین مردم در سیره نبوی
فاتحه
سوره فاتحه یا حمد نخستین سوره قرآن کریم، ملقب به ام الکتاب. این سوره از سورههای «قصار» است که در عین اختصار، بنا بر روایات، در معنا بزرگ و «ام الکتاب» و اساس قرآن است. سورهٔ فاتحه، در نمازهای واجب و مستحب خوانده میشود و محتوای اصلی آن، توحید و سپاس خداوند است.
جوانی
شخصی که زمان زیادی از عمرش نگذشته است را جوان گویند. جوان مقابل پیر است و از احکام آن در بابهای صلات، زکات، صوم، عتق و حدود سخن رفته است.واژهی «جوانی» اشاره به مرحلهای از زندگی انسانها دارد که در آن قوای جسمی و روحی بشر در بالا ترین درجه و استعداد خود قرار دارد و به عبارت دیگر، تمامی و استعداد درونی و بیرونی انسان در اوج شکوفائی و ثمردهی است.به کسی که در چنین دوران از زندگی بسر میبرد در فارسی «جوان» و در عربی «شاب» میگویند. آدمی با همهی ابعاد وجودی و استعداد های جسمی، روحی و عاطفی و عقلی خود که علم و تمدن و تکنولوژی پیشرفتهی امروزی، تنها نمودی از آن است، امکان تکمیل تدریجی این استعدادها را در جوانی به دست میآورد.
زنان
فاطمه بنت اسد
شاهد
در لغت به معنی حاضر باشد. در فقه، گواه را گویند که در موقع حدوث و وقوع جنایت یا سرقت یا قتل و مانند آن ها حاضر باشد و واقعه را مشاهده نماید. [۱]
شبیه
شَبیه به معنای مَثَل است.
رقص
رقص عبارت از مجموعه ای از حرکات موزن و هماهنگ بدنی که معمولا با موسیقی نیز همراه است.
ایمان
ایمان به معنای باور قلبی دینی، از مفاهیم کانونی ادیان الهی از جمله اسلام. محور اساسی ایمان در قرآن کریم، الله است. قرآن از همه انسانها خواسته است تا به الله ایمان آورند؛ اما در آیات بسیاری ضرورت ایمان آوردن به پیامبران و رسولان، کتابهای نازل شده از سوی خدا، فرشتگان و آخرت نیز به «ایمان به الله» افزوده شده است.
افراد
حج افراد از اقسام حج است. از این عنوان در باب حج سخن گفتهاند.
ازار
میت
میت که در فارسی به ان مرده یا درگذشته گفته می شود به کسی اطلاق می شود که با خروج و مفارقت روح از کالبد وی ، فعالیتهای قلبی و عروقی او متوقف شده و اعمال مغزی وی بدون بازگشت از بین رفته باشد که این پدیده آثاری حقوفی چون حال شدن دیون ، انحلال عقد نکاح بین میت و همسرش ، تعیین وراث متوفی و... رابرای او در پی دارد.البته این به معنی نابودی او نیست و میت از این پس نیز از حقوقی برخوردار است که رعایت آنها از سوی شرع بر همگان واجب والزامی گردیده است.
دور
دور ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • دور (منطق)، از اصطلاحات علم منطق، به معنای توقف وجودی دو چيز بر همديگر• دور (فقه)، به معنای بازگشت چیزی به جای نخست و دارای کاربرد در ابواب فقهی
روح
روح آفريدهای از عالم غیب است که از آن در بابهايی نظير طهارت، صلات، تجارت، صید و ذباحه و دیات سخن گفتهاند.
سبب
ـــ سبب، وصف وجودی که حکم دائر مدار آن است، مقابل مباشر و مقابل نسب. مانند روزهای ماه رمضان که سبب وجوب روزه، و یا خویشاوندی که سبب ارث بردن است. ـــ سبب، اماره ثبوت حکم شرعی است.