راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا خوردن غذاهای اصلاح شده ژنتیکی جایز است؟
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
آیا
خوردن
غذاهای
اصلاح
شده ژنتیکی جایز است؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
تا چه حد لازم است در خوردن غذا احتیاط کرد و از غذاهای کشوری که به دین معتقد هستند احتیاط کرد ؟
خوردن گوشت گراز جایز است ؟
آیا خوردن (شاه میگو) جایز است ؟
خوردن استخوانهای حیوانات حلال گوشت جایز است ؟
خوردن کشمش سرخ کرده جایز است یا کراهت دارد؟
خوردن طعام حلالی که با بخار گوشت تذکیه نشده پخته شده است، جایز است؟
آیا نماز خواندن و غذا خوردن در منزل کسی که تارک الصلاة باشد جایز است ؟
آیا خوردن گوشت ماهی اوزونبرون و خاویار آن جایز می باشد ؟
آیا نماز خواندن و غذا خوردن در منزل کسی که تارک الصلاة باشد جایز است ؟
اگر مسلمانی که مشکوک به این است که گوشت ذبیحه تهیه نمیکند آیا خوردن غذا در منزل آنها جایز است ؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] خوردن از غذاهای اهل کتاب چگونه است؟
[سایر] خوردن غذاهای رنگارنگ چه عوارضی دارد؟
[آیت الله سبحانی] آیا اهل کتاب پاک هستند و خوردن از غذاهای آنها و یا نذوراتی که برای هیئات مذهبی می آورند جایز است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا استفاده از میوه ها و مواد غذایی حاصله از تغییرات ژنتیکی، جایز است؟
[آیت الله بهجت] آیا خوردن غذاهای حلال که موجب تشدید یا طولانی شدن بیماری می شود، حرام است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] الف: آیا با توجه به هزینه هایی که تولد یک نوزاد با ناهنجاری ژنتیکی که برای جامعه و خانواده دارد، اقدام به بارداری و تولد نوزادی که پزشکان با ریسک بالایی احتمال ناهنجاری ژنتیکی در آن می دهند بدون انجام تست های تشخیصی حین بارداری جایز است؟ ب: با توجه به رشد روزافزون علم و امکان باروری بیماران مختلف ژنتیکی با احتمال صد در صد تولد یک نوزاد با مشکلات ژنتیکی جایز است؟
[آیت الله سبحانی] آیا دور ریختن غذاهای اضافی و یا کاغذی که پشت آن سفید است جایز است؟
[آیت الله سبحانی] از دستورهای اسلام این است که ازدواج با محارم جایز نیست، آیا این موضوع از نظر ژنتیکی هم مورد توجه اسلام است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا خرید و فروش و تولید خمیر اصلاح که کاربرد اصلی آن برای اصلاح ریش است ولی گاهی برای اصلاح غیر از آن هم بکار می رود، جایز است؟
[آیت الله سبحانی] آیا اصلاح ابروی زنی که نامحرم آن را می بیند جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال نا چاری به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد ، ولی زیاده بر این مقدار جایز نیست .
اموال موجود در بانکهای دولتی، و یا مشترک در کشورهای اسلامی، از اموال مجهولالمالک است، که تصرف در آنها بدون رجوع به حاکم شرع جایز نیست، بنابراین اشتغال در اینگونه بانکها و گرفتن و پرداختن اموال به مشتریانی که بدون رجوع به حاکم شرع برای اصلاح اموال، در آنها تصرف میکنند، بدون اذن حاکم شرع (مرجع) جایز نیست، ولی اگر حاکم شرع اشتغال در اینگونه بانکها را در موارد مذکور اجازه دهد اشکال ندارد.
سجده کردن بر برگ درخت انگور در زمانی که لطیف است و خوردن آن معمول میباشد ، جایز نیست ، و در غیر این صورت سجده کردن بر آن اشکال ندارد .
عاریه دادن چیزی که استفاده حلال ندارد مثل آلات لهو قمار ، یا ظرف طلا و نقره ، به جهت استعمال در خوردن و آشامیدن بلکه در مطلق استعمالات بنابر احتیاط لازم باطل است ، و امّا عاریه دادن به جهت زینت نمودن ، جایز است .
اگر پدر از قسَم خوردن فرزند جلوگیری کند ، یا شوهر از قسَم خوردن زن جلوگیری نماید ، قسَم آنان صحیح نیست .
گوشت ، پیه و چرمی که احتمال آن برود از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده پاک است ، ولی اگر از دست کافر گرفته شود یا اینکه دست مسلمانی باشد که از کافر گرفته و رسیدگی نکرده که از حیوانی است که به دستور شرع کشته شده یا نه ، خوردن آن گوشت و پیه حرام است ، ولی نماز در آن چرم جایز است ، و آنچه از بازار مسلمانها ، یا از مسلمانی گرفته شود و معلوم نباشد که از کافر گرفته شده ، یا اینکه احتمال آن برود که تحقیق کرده اگر چه از کافر گرفته باشد خوردن آن گوشت و پیه نیز جایز است ، مشروط بر اینکه آن مسلمان در آن تصرفی بکند که مختص گوشت حلال است ، مانند اینکه برای خوردن بفروشد . 5 خون :
بر هر مسلمان واجب است مسلمان دیگری را که نزدیک است از گرسنگی یا تشنگی بمیرد ، آب و غذا داده و او را از مرگ نجات دهد اگر جان خودش در خطر نباشد ، و همچنین اگر آن شخص مسلمان نباشد ولی انسانی است که قتل او جایز نیست . آداب غذا خوردن
خوردن و آشامیدن چیز متنجس حرام است ، و همچنین است خوراندن آن به دیگری ، ولی خوراندن آن به طفل یا دیوانه ، جایز است . و اگر خود طفل یا دیوانه غذای نجس را بخورد ، یا با دست نجس غذا را نجس کند و بخورد ، لازم نیست از او جلوگیری کنند .
بنا بر احتیاط واجب رساندن غبار غلیظ به حلق روزه را باطل میکند، چه غبار از چیزی باشد که خوردن آن حلال است مثل آرد، یا غبار چیزی باشد که خوردن آن حرام است مثل خاک.
خوردن چیزی که موجب مرگ میشود ، یا برای انسان ضرر مهمی دارد حرام است .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] خوردن ماهی زنده جایز است ولی بهتر است از خوردن آن خودداری کنند.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن ماهی زنده جایز است هرچند احوط خودداری کردن است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن ماهی زنده جایز و اولی خودداری کردن است.
[آیت الله خوئی] خوردن ماهی زنده جائز است و اولی خودداری کردن است.
[آیت الله شبیری زنجانی] خوردن خاک حرام است و خوردن تربت حضرت سیّدالشهداء علیهالسلام برای استشفاء جایز است و احتیاط مستحبّ آن است که به مقدار اندکی همچون اندازه یک نخود اکتفا شود. خوردن گِل داغستان و گِل ارمنی برای معالجه در جایی که معالجه منحصر به استفاده از خاک و گل باشد جایز است.
[آیت الله بهجت] گروگیرنده بدون اجازه گرودهنده جایز نیست در مالی که آن را گرو گرفته تصرف کند، و اگر تصرفی مثل سواری حیوان یا سکونت در خانه کرد، باید اجرةالمثل استفاده را بدهد، و اگر بهسبب تصرف، تلف شد ضامن است. همچنین گرودهنده نیز بدون اذن گروگیرنده نمیتواند در مالی که گرو گذاشته تصرّفی نماید که با رهن منافات دارد و سبب تغییر مال یا کم شدن قیمت آن میشود، ولی تصرفی که این چنین نباشد جایز است و همچنین تصرفی که برای حفظ و اصلاح آن باشد، از قبیل آب و علف دادن و چرانیدن حیوان، یا اصلاح و آب دادن درخت، جایز میباشد.
[آیت الله بهجت] تراشیدن و ازاله موی صورت جایز نیست، چه تمام ریش یا قسمتی از آن باشد، و تراشیدن زیر گلو و روی گونهها در حد اصلاح مانعی ندارد، و ماشین کردنی که مثل تراشیدن باشد باید ترک شود.
[آیت الله وحید خراسانی] عرق شتری که به خوردن نجاست انسان عادت کرده بنابر احتیاط نجس است و عرق حیوانات دیگری که به خوردن نجاست انسان عادت کرده اند پاک است ولی نماز با هیچکدام جایز نیست
[آیت الله خوئی] اگر ماهی را بیرون آب دو قسمت کنند، و یک قسمت آن در حالی که زنده است در آب بیفتد، خوردن قسمتی را که بیرون آب مانده جائز است و احتیاط مستحب آن است که از خوردن آن خودداری کنند.
[آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن خاک حرام است ولی خوردن کمی از تربت حضرت سید الشهداء (علیه السلام) برای شفا جایز است و بهتر است که تربت را در مقداری آب حل نمایند تا مستهلک شود و بعد آن آب را بیاشامند و خوردن گلِ داغستان و گل ارمنی برای معالجه اگر علاج منحصر به خوردن اینها باشد اشکال ندارد.
اصلاح
برطرف کردن فساد و تباهی از شیء و ایجاد سلامت و بهبودی در آن را اصلاح گویند. از اصلاح در بابهاى زکات، نکاح و قضاء سخن گفته شده است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*