راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سیستانی
آدرس:
http://www.sistani.org
آیا استفاده از دستمال گردن ابریشم حرام است ؟
اشکال ندارد.
عنوان سوال:
آیا استفاده از
دستمال
گردن
ابریشم
حرام است ؟
پاسخ:
اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
فقها به حرمت پوشیدن حریم و ابریشم طبیعی خالص برای مردان فتوا می دهند، آیا یک مرد می تواند حریر و ابریشم آمیخته به جز آن را بر تن کند مثل کراوات. وانگهی بستن کراوات برای مردان به طور کلی آن هم از حریر خالص چطور است؟
آیا زن می تواند از انگشتر زینتی و یا دست بند و یا گردن بند به قصد آرایش استفاده کند و آیا چنان کاری حلال است یا حرام؟
آیا می توان غایط را با دستمال کاغذی تطهیر نمود؟
به دستمال جیبی پمبه ای به جای مهر میشود سجده کرد؟
آیا به جای پنبه می توان از دستمال کاغذی جهت تشخیص استحاضه کثیره از متوسطه استفاده کرد ؟
برخی شرکت ها روی برخی پارچه ها و منسوجات خود می نویسند (ابریشم خالص) با این وجود، ما در صحت چنان چیزی، شک داریم چون بهای آنها خیلی ارزان است و حریر و ابریشم به آن ارزانی نیست، پوشیدن آنگونه لباسها چگونه است و می توان با آنها نماز خواند؟
اگر آرایشگر کافر غیر اهل کتاب باشد آیا می شود نزد او اصلاح سر و گردن را انجام داد؟
آیا بر کاغذهای نوشتنی و یا بر دستمال های کاغذی و امثال آن می توان سجده کرد؟ در حالی که از مواد اصلی آنها بی خبر هستیم و نمی دانیم آنها از اشیای جایز السجود فراهم شده اند یا نه؟
محل دقیق سر بریدن پرندگان (مرغ) در کجای گردن می باشد ، آیا صرف بریدن رگهای اصلی در هر منطقه کردن مجاز می باشد ؟
آیا آویختن تسبیح و نظائر آن به گردن به هنگام وضو (در حال احرام) و یا دو لایه کردن آن در بازو در حال احرام اشکال دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] حکم استفاده مرد از شال گردن ابریشم ( یک طرف ابریشم ، یک طرف پشم ) چیست؟
[آیت الله نوری همدانی] پارچهای که برای جبیره در محلّ وضوء میگذارند علاوه بر طهارت و اباحه، آیا شرط دیگری هم دارد مثلاً از ابریشم و از اجزاء حیوان حرام گوشت نباشد، یا خیر؟ منظور نماز خواندن با آن است که چه حکمی دارد؟
[سایر] حکم پوشیدن لباس ابریشم برای زن و مرد چیست؟
[سایر] آیا نماز خواندن بر روی فرش ابریشم، صحیح است؟
[سایر] حکم پوشیدن لباس ابریشم برای زن و مرد چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا سجده بر دستمال کاغذی صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] آیا سجده بر دستمال کاغذی صحیح است؟
[آیت الله خامنه ای] آیا می توانم بر دستمال کاغذی سجده کنم؟
[سایر] آیا پوشیدن لباسی که آستر آن ابریشم است، برای مرد جایز است؟
[سایر] آیا خریدن پارچه و لباس ابریشم خالص برای داماد، از سوی خانواده دختر جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
شرط ششم : لباس مرد نمازگزار که به تنهائی میتوان با آن عورت را پوشاند باید ابریشم خالص نباشد ، و در غیر نماز هم پوشیدن آن برای مردان حرام است .
اگر کسی که مقدار کمتر را میدهد چیزی علاوه کند ، مثلاً یک من گندم و یک دستمال ، را به یک من و نیم گندم بفروشد ، اشکال ندارد ، در صورتی که قصدشان آن باشد که دستمال در مقابل مقدار زیادی باشد و معامله هم نقدی باشد . و همچنین اگر از هر دو طرف چیزی زیاد کنند ، مثلاً یک من گندم و یک دستمال را ، به یک من و نیم گندم و یک دستمال بفروشد ، چنانچه قصدشان آن باشد که دستمال و نیم من گندم در طرف اول ، در مقابل دستمال در طرف دوم باشد ، اشکال ندارد .
اگر کاغذ نوشتن را از چیزی که سجده بر آن صحیح است مانند چوب و کاه ساخته باشند ، میشود بر آن سجده کرد . و همچنین اگر از پنبه یا کتان ساخته شده باشد . ولی اگر از حریر یا ابریشم و مانند اینها ساخته باشند ، سجده بر آن صحیح نیست . و اما دستمال کاغذی فقط در صورتی میتوان بر آن سجده کرد که معلوم باشد از چیزی ساخته شده است که سجده به آن صحیح است .
بنابر احتیاط واجب نباید سر حیوان را پیش از بیرون آمدن روح از بدنش جدا کنند هر چند این کار موجب حرام شدن حیوان نمیشود ولی اگر از روی غفلت ، یا بجهت تیزی چاقو سر جدا شود ، اشکال ندارد ؛ و همچنین است بنابر احتیاط واجب شکستن گردن حیوان و قطع نخاعش پیش از بیرون آمدن روح از بدنش . و نخاع همان مغز حرام است که مانند ریسمانی سفید رنگ در میان مهرههای کمر از گردن تا دم حیوان ادامه دارد . دستور کشتن شتر
لباس نمازگزار شش شرط دارد : اول : آنکه پاک باشد . دوم : آنکه مباح باشد ، بنابر احتیاط واجب . سوم : آنکه از اجزاء مردار نباشد . چهارم : آنکه از حیوان درنده نباشد ، بلکه بنابر احتیاط واجب از حیوان حرام گوشت نیز نباشد . پنجم و ششم : آنکه اگر نمازگزار مرد است ، لباس او ابریشم خالص و طلا باف نباشد . و تفصیل اینها در مسائل آینده گفته میشود :
دستمال ابریشمی و مانند آن اگر در جیب مرد باشد اشکال ندارد ، و نماز را باطل نمیکند .
لباسی را که نمیداند از ابریشم خالص است یا چیز دیگر ، جایز است بپوشد و نماز در آن نیز اشکال ندارد .
در استحاضه کثیره باید بنابر احتیاط واجب زن برای هر نماز پنبه و دستمال را عوض کند یا آب بکشد ، و لازم است یک غسل برای نماز صبح ، و یکی برای نماز ظهر و عصر ، و یکی برای نماز مغرب و عشا بجا آورد ، و بین نماز ظهر و عصر و مغرب و عشا فاصله نیندازد ، و اگر فاصله بیندازد باید برای نماز عصر و عشا دوباره غسل کند ، اینها همه در صورتی است که خون پی در پی از پنبه به دستمال برسد ، امّا چنانچه رسیدن خون از پنبه به دستمال با قدری فاصله باشد که زن بتواند در آن فاصله یک نماز یا بیشتر بخواند احتیاط لازم آن است که هر گاه خون از پنبه به دستمال برسد پنبه و دستمال را عوض کرده و یا آب بکشد و غسل نماید . بنابر این اگر زن غسل کرد و نماز ظهر را مثلاً خواند ولی قبل از نماز عصر یا در میان آن خون دوباره از پنبه به دستمال رسید باید برای نماز عصر نیز غسل نماید ، ولی چنانچه فاصله به مقداری باشد که زن بتواند در آن میان دو نماز یا بیشتر بخواند ، مثل اینکه بتواند نماز مغرب و عشا را نیز قبل از آنکه خون دوباره به دستمال برسد ، بخواند ، برای آن نمازها لازم نیست غسل دیگری بکند ، و در هر صورت در استحاضه کثیره غسل از وضو کفایت میکند .
چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد ، و همچنین لباس نجس که همراه اوست ضرری به نماز نمیرساند .
اگر گرگ گلوی گوسفند را به طوری بکَند که از این چهار مجری چیزی نماند ، آن گوسفند حرام میشود ، و همچنین است اگر از حلقوم چیزی نماند ، بلکه اگر مقداری از گردن را بکَند ، و این چهار مجری آویزان به سر ، یا متصل به بدن باقی بمانند ، آن گوسفند بنابر احتیاط واجب حرام میشود ، ولی اگر جای دیگر بدن را بکَند ، در صورتی که گوسفند زنده باشد و به دستوری که گفته میشود سر آن را ببرند ، حلال و پاک میباشد ، و این حکم اختصاص به گرگ و گوسفند ندارد . شرایط سربریدن
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] پوشیدن لباس طلاباف و ابریشم خالص برای مردها حرام است، ولی برای زنها اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] لباس مرد نمازگزار باید ابریشم خالص نباشد و همچنین است بنابر احتیاط واجب مثل عرقچین و بند شلوار و در غیر نماز هم پوشیدن لباسی که ابریشم خالص باشد برای مردان حرام است
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر دستمال ابریشمی و مانند آن در جیب مرد باشد حرام نیست و نماز را باطل نمی کند.
[آیت الله شبیری زنجانی] لباس مرد نمازگزار؛ حتی عرقچین و بند شلوار او، باید ابریشم خالص نباشد و در غیر نماز هم پوشیدن آن برای مرد حرام است.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر تمام آستر یا مقداری از آن ابریشم خالص باشد پوشیدن آن برای مرد حرام و نماز در آن باطل است.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر تمام استر لباس یا مقداری از ان ابریشم خالص باشد پوشیدن ان بر مرد حرام و نماز در ان باطل است
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] شرط ششم لباس مرد نمازگزار بنا بر احتیاط حتی عرقچین و بند شلوار باید ابریشم خالص نباشد و در غیر نماز هم پوشیدن آن برای مردان حرام است.
[آیت الله بروجردی] لباس مرد نمازگزار حتّی عرقچین و بند شلوار او باید ابریشم خالص نباشد و در غیر نماز هم پوشیدن آن برای مرد حرام است.
[آیت الله بروجردی] اگر آستر تمام لباس یا آستر مقداری از آن ابریشم خالص باشد، پوشیدن آن برای مرد حرام و نماز در آن باطل است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر آستر تمام لباس یا آستر مقداری از آن اگرچه تا نصف آن ابریشم خالص باشد، پوشیدن آن برای مرد، حرام ونماز در آن باطل است.
ابریشم
ابریشم تارهای تنیده شده به وسیله کرم ابریشم میباشد و از آن در باب های طهارت، صلات و حج بحث شده است.
دستمال
دستمال به معنای پارچهاي براي پاک کردن، خشک کردن یا قرار دادن چیزي در آن است. از دستمال، به مناسبت در باب طهارت و اطعمه و اشربه نام بردهاند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*