برخی در جلسات سینه زنی و عزاداری معصومین علیهالسلام در حال عزاداری صورت خود را خراش انداخته و به صورتشان خون جاری میشود؛ عزاداری به این شکل چه حکمی دارد؟
معلوم نیست که این کارها به عنوان ابراز شدت تألم بر مصائب اهلبیت علهیم السلام و عزاداری برای آن بزرگواران وهن باشد؛ بلی اگر موجب ضرر معتنی به شود جائز نیست.
معلوم نیست که این کارها به عنوان ابراز شدت تألم بر مصائب اهلبیت علهیم السلام و عزاداری برای آن بزرگواران وهن باشد؛ بلی اگر موجب ضرر معتنی به شود جائز نیست.
عنوان سوال:
برخی در جلسات سینه زنی و عزاداری معصومین علیهالسلام در حال عزاداری صورت خود را خراش انداخته و به صورتشان خون جاری میشود؛ عزاداری به این شکل چه حکمی دارد؟
پاسخ:
معلوم نیست که این کارها به عنوان ابراز شدت تألم بر مصائب اهلبیت علهیم السلام و عزاداری برای آن بزرگواران وهن باشد؛ بلی اگر موجب ضرر معتنی به شود جائز نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- برخی در جلسات سینه زنی و عزاداری معصومین علیهالسلام در حال عزاداری صورت خود را خراش انداخته و به صورتشان خون جاری میشود؛ عزاداری به این شکل چه حکمی دارد؟
- آیا سینه زنی به صورتی که از کمر به بالا برهنه شوند، در عزاداری سیّدالشهدا علیهالسلام جائز است؟
- در مراسم عزاداری ائمه معصومین علیهم السلام سینه زدن یا چنگ زدن به صورت به طریقی که خون بیاید چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] چه کنیم در جلسات عزاداری امام حسین(علیه السلام) اشکمان جاری شود و دلمان بسوزد؟
- [آیت الله مظاهری] چه کنیم در جلسات عزاداری اشکمان جاری شود و دلمان بسوزد؟
- [آیت الله مظاهری] نماز خواندن در ایّام عزاداری حضرات معصومین(سلاماللهعلیهم) با لباس سیاه، چه حکمی دارد؟ آیا همان کراهت را دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا در ایّام عزاداری ائمه معصومین و سید الشهداء علیهمالسلام ، پوشیدن لباس سیاه در هنگام نماز، مکروه است؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا جایز است که بلندگوی مسجد و ظروف تهیه شده برای غذا دادن به عزاداران در ایام عزاداری امام حسینعلیهالسلام و... را برای عزاداری امام حسین علیهالسلام و جشنها و جلسات روضه خوانی و حج ببرند یا خیر؟
- [سایر] عکس هایی منسوب به ائمه معصومین (ع) چاپ و منتشر می شود، نصب آنها در حسینیه ها و هیأت های عزاداری چگونه است؟
- [سایر] آیا در دورهی معصومین(علیهم السلام) عزاداری امام حسین(علیه السلام) در ایام محرم برگزار میشده و اگر چنین است، به چه صورت بوده است؟
- [آیت الله جوادی آملی] آیا طبق آیه شریفه? تطهیر میشود استدلال نمود که معصومین (علیهمالسلام) از هر گونه پلیدی و نجاست ظاهری و باطنی حتی نجاست خون و ...، پاک میباشند؟
- [آیت الله جوادی آملی] آیا طبق آیه شریفهی تطهیر میشود استدلال نمود که معصومین (عَلَیْهمُالسَّلَام) از هر گونه پلیدی و نجاست ظاهری و باطنی حتی نجاست خون و …، پاک میباشند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا سینه زدن و زنجیرزدن در عزاداری که منجرّ به کبود و حتّی جاری شدن خون می شود جایز است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خوئی] بعضی از اجزاء حیوانات حلالگوشت، بیاشکال حرام است و بعضی بنابر احتیاط واجب حرام است و مجموع آنها چهارده چیز است: (1) خون. (2) فضله. (3) نری. (4) فرج. (5) بچهدان. (6) غدد که آن را دشول میگویند. (7) تخم که آن را دنبلان میگویند. (8) چیزی که در مغز کله است و به شکل نخود میباشد. (9) مغز حرام که در میان تیره پشت است. (10) پی که در دو طرف تیر پشت است. (11) زهرهدان. (12) سپرز (طحال). (13) بولدان (مثانه). (14) حدق چشم. ولی ظاهر این است که در پرندگان به جز خون و فضله و زهرهدان و سپرز و دنبلان از چپیزهائی که ذکر شد وجود ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] بعضی از اجزاء حیوانات حلال گوشت بی اشکال حرام و بعضی بنا بر احتیاط واجب حرام است و مجموع آنها چهارده چیز است: 1 خون. 2 فضله. 3 نری. 4 فرج. 5 بچه دان. 6 غدد که آن را دشول می گویند. 7 تخم که آن را دنبلان می گویند. 8 چیزی که در مغز کله است و به شکل نخود می باشد. 9 مغز حرام که در میان تیره پشت است. 10 پی که در دو طرف تیره پشت است. 11 زهره دان. 12 سپرز (طحال). 13 بول دان (مثانه). 14 حدقه چشم. ولی ظاهر این است که در پرندگان به جز خون و فضله و زهره دان و سپرز و دنبلان؛ از چیزهائی که ذکر شد وجود ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهارده چیز از حیوانات حلال گوشت (بنابر احتیاط واجب در بعضی از آنها) حرام است: 1 خون 2 نری 3 فرج 4 بچه دان 5 غدد که آن را دشول می گویند. 6 تخم که آن را دنبلان می گویند. 7 دانه کوچکی که در مغز سر است و به شکل نخود می باشد. 8 مغز حرام که در میان تیره پشت است. 9 پی که در دو طرف گردن قرار دارد و تا تیره پشت کشیده شده. 10 زهره دان 11 سپرز (طحال) 12 مثانه (محل اجتماع بول) 13 سیاهی چشم 14 چیزی که در میان سم است و عرب آن را ذات الاشاجع می گوید، این در حیوانات بزرگ است، اما در حیوانات کوچکی مانند گنجشک چنانچه بعضی از این امور قابل تشخیص، یا جدا کردن نیست خوردن آن اشکالی ندارد.
- [آیت الله سبحانی] چهارده چیز از حیوانات حلال گوشت (بنابر احتیاط واجب در بعضی از آنها) حرام است: 1 خون 2 نری 3 فرج 4 بچه دان 5 غدد که آن را دشول می گویند. 6 تخم که آن را دنبلان می گویند 7 دانه کوچکی که در مغز سر است و به شکل نخود می باشد. 8 مغز حرام که در میان تیره پشت است 9 پی که در دو طرف گردن قرار دارد و تا تیره پشت کشیده شده. 10 زهره دان 11 سپرز (طحال) 12 مثانه (محل اجتماع بول) 13 سیاهی چشم 14 چیزی که در میان سم است و عرب آن را ذات الاشاجع می گوید، این در حیوانات بزرگ است، اما در حیوانات کوچکی مانند گنجشک چنانچه بعضی از این امور قابل تشخیص، یا جدا کردن نیست خوردن آن اشکالی ندارد. خوردنی ها و آشامیدنی های حرام
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافر؛ یعنی کسی که منکر خدا است، یا برای خدا شریک قرار میدهد، یا پیغمبری حضرت خاتم الانبیاء محمّد بن عبد اللَّه صلی الله علیه و آله را قبول ندارد نجس است و انکار چه به قلب باشد و چه به زبان سبب کفر میگردد و همچنین غلات (یعنی کسانی که یکی از معصومین علیهمالسلام را خدا خوانده یا بگویند خدا در او حلول کرده است) و خوارج و نواصب (یعنی کسانی که دشمنی اهل بیت علیهمالسلام را دین خود قرار دهند) نجسند و لکن اهل کتاب (یعنی یهودیان و مسیحیان) و زردشتیان بنا بر احتیاط نجس میباشند. و کسی که یکی از ضروریات دین مانند نماز و روزه را که تمام مسلمانان آنها را جزء دین اسلام میدانند انکار کند، شرعاً کافر به شمار میآید، مگر در دو صورت: اوّل: بدانیم که انکار وی از روی شبهه است، مثلاً تازه مسلمانیست که از احکام اسلامی آگاهی چندانی ندارد؛ دوم: بدانیم که انکارکننده به خدا و پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله ایمان قلبی دارد، در این دو صورت اگر انکارکننده شهادتین را بر زبان جاری ساخته، مسلمان میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] در عمره تمتّع پنج چیز واجب است: اول: احرام از یکی از میقاتها و در احرام سه چیز واجب است: الف نیّت. ب پوشیدن دو جامه احرام که یکی را (اِزار) (لنگ) و دیگری را (رِداء) مینامند که باید به دوش انداخته شود. ج تلبیه؛ یعنی گفتن (لبیک) بدین نحو: (لَبَّیْکَ أَللّهُمَّ لَبَّیْکَ، لَبَّیْکَ لا شَریکَ لَکَ لَبَّیْکَ، إنَّ الْحَمْدَ وَالنِّعْمَةَ لَکَ وَالمُلْکَ، لا شَریکَ لَکَ لَبَّیْکَ). دوم: طواف خانه خدا؛ به این ترتیب که با شروع از (حجرالأسود) هفت مرتبه دور خانه خدا بگردد و به هر دور آن یک (شوط) گفته میشود. سوم: نماز طواف؛ به این ترتیب که بعد از تمام شدن طواف واجب، پشت مقام ابراهیم علیهالسلام دو رکعت نماز به قصد (نماز طواف) بخواند. چهارم: سعی بین صفا و مروه؛ یعنی پس از نماز طواف، بین (صفا) و (مروه) که دو کوه معروفند سعی کند؛ به این صورت که از صفا شروع کند و به مروه برود و از مروه به صفا برگردد و سعی باید هفت مرتبه باشد و هر مرتبه را یک (شوط) میگویند؛ به این شکل که از (صفا به مروه) یک شوط است و از (مروه به صفا) نیز یک شوط به حساب میآید؛ پس هفت شوط از صفا شروع و به مروه ختم میگردد. پنجم: تقصیر؛ یعنی پس از سعی به قصد قربت و با نیّت خالص مقداری از ناخنهای دست یا پا و یا مقداری از موی سر یا سبیل و یا ریش خود را بزند و بهتر بلکه احوط آن است که به زدن ناخن اکتفا نکند و مقداری از مو را نیز بزند و تراشیدن سر و کندن مو کفایت نمیکند.