راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
در دوران حیات، تهیه کفن و آماده کردن قبر، برای یک مسلمان واجب است یا خیر؟
واجب نیست.
عنوان سوال:
در دوران حیات، تهیه کفن و آماده کردن قبر، برای یک مسلمان واجب است یا خیر؟
پاسخ:
واجب نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا نبش قبر غیر مسلمان، برای استفاده از استخوان آنها، جهت آموزش علوم پزشکی جایز است یا نه؟
اگر عضوی از بدن انسان قطع شود، آیا غسل و کفن و دفن و نماز آن واجب است؟
با توجه به اینکه حضرتعالی در رساله عملیه شهادت به ولایت امیرالمؤمنین را واجب میدانید بفرمائید این شهادت در هر یک از اذان و اقامه دو مرتبه واجب است یا یک مرتبه کفایت میکند؟
آیا در صورت نداشتن وصیّت نامه خرج کردن یک سوم از مال میّت برای بازماندگان الزامی است؟
آیا طلایی که برای ازدواج و به نیّت آن خریداری شده است، اگر به حدّ نصاب لازم برای وجوب زکات برسد، آیا زکات بر آن واجب میشود؟
اگر جنین مبتلا به ناهنجاریهایی باشد که مغایر با حیات پس از تولّد است و امکان تشخیص قطعی در دوران حاملگی وجود دارد با توجّه به این که بیشتر این نوع ناهنجاریها پس از چهار ماه تشخیص داده میشود و با توجّه به این که در پایان این حاملگی قطع نظر از مدّت زمانی که حاملگی به طول کشیده باشد قطعاً جنین پس از تولّد علیرغم اقدامات پزشکی خواهد مرد و فقط مشقّت و رنج دوران حاملگی و عوارض بارداری برای مادر وجود دارد و ضمناً حاملگی بیحاصل که مادر در نهایت از وضعیت حاملگی خود مطلع است که عاقبتی جز مرگ برای جنین وی متصوّر نیست، نگهداشتن و پرورش چنین جنینی در رحم برای مادر موجب عسر و حرج در طی دوران بارداری میباشد و رنج و مشقّت جسمی و روحی برای زوجین دارد به طوری که زن و شوهر درخواست ختم بارداری مینمایند. در این موارد حیات جنین فقط منوط به رابطه خونی جنین با مادر است و در بعضی موارد مثل هیدروپس حتّی جنین در داخل شکم مادر در ماههای پایان حاملگی ممکن است بمیرد. حال این سؤال مطرح است آیا ختم بارداری در زمان تشخیص قطعی (قبل و پس از چهار ماه) امکانپذیر میباشد لازم به ذکر است که موارد بیماریهای فوق محدود میباشد و چند مورد آن به شرح زیر است:
نبش قبر برای حنوط جایز است یا نه؟
چرا تا کنون مراجع فکری برای این موضوع نکردهاند که این تصوّر را از ذهن عامّه مردم پاک کنند که ای عزیزان مخلص، نذر کردن و قربانی کردن و پول هزینه کردن برای سالار شهیدان فقط شام و غذا و خوردنی نیست و چرا تا کنون اقدامی نشده است که این منابع عظیم پولی در مسیرهایی که بیشتر نیاز است هزینه شود؟ نظر حضرت عالی چیست؟
اگر شخصی قبلاً استطاعت مالی داشته و برای حجّ تمتّع ثبت نام کرده و در حال حاضر استطاعت مالی ندارد و نام او برای امسال در آمده، حجّ بر او واجب است؟
اگر شخصی قبلاً استطاعت مالی داشته و برای حجّ تمتّع ثبت نام کرده و در حال حاضر استطاعت مالی ندارد و نام او برای امسال در آمده، حج بر او واجب است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] سلام، اگر برای میت با پول قرض، کفن و قبر تهیه شود، چه حکمی برای میت دارد؟
[سایر] اینکه در بند میم وصیتنامه حضرت امام خمینی(ره)، تاکید شده که جلوگیری از انحرافات بر همة ما و همة مسلمانان واجب است؟ منظور چیست؟ و چگونه باید انجام شود؟ آیا می توان هر فرد یا گروهی خودش اقدام کند؟نظر آیت الله خامنه ای در این زمینه چیست؟
[آیت الله بهجت] شخصی بدون وصیّت و با داشتن صغیر، فوت کرده است ولی برای خود کفنی که مشتمل بر قطعات اضافی و مستحبّی است مهیّا کرده و یا قبری با ارزش بالا تهیّه نموده است، آیا تعیین کردن قبر یا کفن به منزله ی وصیّت است و داخل در ثلث می باشد یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد
قبر
در مورد قبر مطالب متنوعی در آموزه های دینی مطرح شده است که به اهم آن ها در این مقاله اشاره می شود.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*