راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا بانوان محرم می توانند به هنگام خواب، پتو یا روانداز را روی صورت خود بکشند؟
اشکال ندارد و همچنین برای مردها.
عنوان سوال:
آیا بانوان
محرم
می توانند به هنگام خواب، پتو یا روانداز را روی صورت خود بکشند؟
پاسخ:
اشکال ندارد و همچنین برای مردها.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر در هنگام خواب، روی پای مردان توسط پتو و روانداز و ... پوشیده شود، اشکال دارد؟
آیا مرد محرم می تواند هنگام خوابیدن پتو یا رو انداز را روی سر خود بکشد؟
اگر بیرون آوردن خون از بدن، کندن دندان و ناخن گرفتن، توسط دیگری برای محرم انجام شود ولی یا به اجبار باشد یا مثلاً در خواب باشد که محرم متوجه نشود، در این صورت این کارها برای محرم چه حکمی دارد و او چه وظیفه ای خواهد داشت؟
اگر محرم سر محرم دیگری را با اجازه او بتراشد، کدامیک باید کفّاره بدهند؟
آیا محرم می تواند از بدن دیگری خون بگیرد؟ آیا فرقی می کند که دیگری محرم باشد یا نباشد؟
آیا محرم می تواند از بدن دیگری مو بگیرد و آیا فرقی می کند که دیگری محرم باشد یا نباشد؟
کودکانی که محرم میشوند یا آنها را محرم میکنند، حتماً باید صحیح تلبیه بگویند یا باید ولیِّ آنها به نیابت از آنها بگوید؟
آیا محرم می تواند دندان دیگری را بکشد؟ در این صورت آیا فرقی می کند که دیگری محرم باشد یا نباشد؟
آیا نوه های مادر رضاعی بر شیرخوار، محرم می باشند؟
آیا مرد محرم می تواند چتر روی سر خود بگیرد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] اگر مرد محرم به غیر محرم بگوید وقتی که خواب رفتم، پتو را روی سرم بینداز چه حکمی دارد؟ و بر فرض که او هم به این درخواست عمل کند کفّاره واجب می شود یا نه و بر فرض وجوب، کفّاره بر عهده چه کسی است؟
[آیت الله خامنه ای] در صورت سرد شدن هوا آیا افراد مُحرم می توانند از پوشش دیگری مثل پتو یا لباس استفاده نمایند؟
[آیت الله خامنه ای] درصورت سرد شدن هوا آیا افراد مُحرم می توانند از پوشش دیگری مثل پتو یا لباس استفاده نمایند؟
[سایر] خوشحال کردن بانوان محرم به انسان چه ثوابی دارد؟
[آیت الله خامنه ای] آیا برای کسی که خودش محرم نیست جایز است چیزی روی سر مرد محرمی بیندازد، مثلاً محرمی که خوابیده پتو را روی سر او بیندازد و چنانچه خودش محرم باشد، چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] هنگام محرم بودن اگر در خواب انسان محتلم شود آیا از محرم بودن خارج می شود ؟ اگر بدین گونه است باید چه کار کرد ؟
[آیت الله سبحانی] آیا محرم می تواند در کیسه خواب که تنها سر بیرون آن می ماند بخوابد؟
[آیت الله اردبیلی] اگر مُحرم در حال سعی، در ارابه به خواب برود، حکمش چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا بانوان هم، در خواب محتلم می شوند؟
[آیت الله خوئی] انداختن پتوی حاشیهدار (که طرفین آن را با نخ دوختهاند) و پتو و حوله گرهدار روی دوش برای مُحرِم جایز است یا خیر؟ و در صورت عدم جواز کفاره دارد یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر زن از شیر یک شوهر چندین بچّه را شیر دهد همه آنان به یکدیگر محرم میشوند، ولی اگر از دو شوهر دو بچّه را شیر دهد آن دو بچّه به یکدیگر محرم نمیشوند امّا اگر چند زن از یک شوهر بچههایی را شیر دهند، همه آنان به یکدیگر محرم میشوند.
اگر شک کنند بچّه به مقداری که علّت محرم شدن است شیر خورده یا نه، یا گمان داشته باشند که به آن مقدار شیر خورده، بچّه به کسی محرم نمیشود.
اگر زنی بچهای را شیر دهد به پدر و برادرهای واقعی آن بچّه محرم نمیشود چنانکه شوهر آن زن که شیر مال اوست به مادر و خواهرهای واقعی آن بچّه محرم نمیشود، و به طور کلی هیچ یک از محرمهای واقعی آن بچّه به محرمهای رضاعی آن بچّه محرم نمیشوند، بنابراین شوهر آن زن که صاحب شیر است، میتواند با مادر و خواهرهای واقعی آن بچّه ازدواج کند چنانکه آن زن میتواند با پدر و برادرهای آن بچّه ازدواج کند.
ازدواج موقّت اگرچه برای لذّت بردن هم نباشد مثلاً به قصد محرم شدن با نزدیکان آن دختر باشد صحیح است.
نگاه زن و مردی که محرم یکدیگرند نظیر مادر و خواهر و خاله و عمه و مادر زن و مانند اینها به بدن یکدیگر، جز عورتین، اگر شهوتانگیز و فتنهانگیز نباشد، جائز است، ولی مرد با عفّت و زن با عفّت نگاه به مواضع حسّاس محرم خود نظیر بالای زانو و سینه و پشت و مانند اینها نمیکند، مگر در موقع ضرورت. صفحه 376
پدر و جدّ پدری و حاکم شرع (اگر پدر و جدّ پدری نباشند) میتوانند برای محرم شدن، زنی را به عقد پسر کوچک خود درآورند، و نیز میتوانند دختر کوچک خود را برای محرم شدن بهعقد کسی در آورند، چه عقد دائم و چه عقد موقّت.
اگر کسی بخواهد زن برادرش به او محرم شود میتواند دختر شیرخواری را برای خود عقد کند و زن برادرش آن دختر را شیر کامل بدهد. که در این صورت عقد دختر باطل و برای او حرام ابدی میشود (زیرا آن دختر، دختر رضاعی برادر آن مرد میشود) و زن برادرش بر او محرم میشود.
اگر زنی از شیر یک شوهر پسر و دختری را شیر کامل بدهد خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمیشوند.
اگر کسی با یکی از زنهایی که محرم نسبی او هستند زنا کند حدّ او کشتن است ولی در محرمهای رضاعی و سببی این حکم نیست.
اگر کسی دو زن شیرده داشته باشد و یکی از آنان بچهای را مثلاً هشت مرتبه و دیگری هفت مرتبه شیر بدهد آن بچّه به کسی محرم نمیشود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خوئی] اگر زنی بچهای را شیر دهد، به برادرهای آن بچه محرم نمیشود و نیز خویشان آن زن به برادر و خواهر بچهای که شیر خورده محرم نمیشوند.
[آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه ندانند آیا کودک به مقداری که سبب محرم شدن است شیر خورده یا نه، محرم بودن ثابت نمی شود باید یقین حاصل شود.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر زنی بچهای را شیر دهد، به برادرهای آن بچه محرم نمیشود و نیز خویشان آن زن به برادر وخواهر بچهای که شیر خورده محرم نمیشوند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر زنی بچه ای را شیر دهد به برادرهای ان بچه محرم نمی شود و نیز خویشان ان زن به برادر و خواهر ان بچه محرم نمی شوند
[آیت الله سیستانی] اگر زنی بچهای را شیر دهد ، به برادرهای آن بچه محرم نمیشود ، و نیز خویشان آن زن به برادر و خواهر بچهای که شیر خورده محرم نمیشوند .
[آیت الله اردبیلی] اگر زنی بچّهای را شیر دهد، به برادرهای آن بچّه محرم نمیشود و نیز خویشان آن زن به برادر و خواهر بچّهای که شیر خورده، محرم نمیشوند.
[آیت الله بهجت] اگر زن بچهای را شیر دهد، به برادرهای آن بچه محرم نمیشود. همچنین خویشان آن زن، به برادر و خواهر بچهای که شیر خورده، محرم نمیشوند.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر یا جدّ پدری طفل خود را که در محلّ دیگری است ونمیداند زنده است یا مرده برای محرم شدن به عقد کسی در آورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل میشود و چنانچه بعداً معلوم شود که در موقع عقد آن دختر زنده نبوده، عقد باطل است وکسانی که به واسطه عقد ظاهراً محرم شده بودند، نامحرمند.
[آیت الله نوری همدانی] اگر پدر یا جدّپدری ، طفل خود را که در محلّ دیگری است و نمی داند زنده است یا مرده ، برای محرم شدن به عقد کسی در آورد ، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل می شود وچنانچه بعداًمعلوم شود که در موقع عقد آن دختر زنده نبوده ، عقد باطل است وکسانی که به واسطة عقد ظا هراً محرم شده بودند ، نا محرمند .
[آیت الله بروجردی] اگر پدر یا جد پدری طفل خود را که در محل دیگری ست و نمیداند زنده است یا مرده، برای محرم شدن به عقد کسی در آورد، بر حسب ظاهر محرم بودن حاصل میشود و چنانچه بعداً معلوم شود که در موقع عقد آن دختر زنده نبوده، عقد باطل است و کسانی که به واسطهی عقد ظاهراً محرم شده بودند، نامحرمند.
محرم
محرم ممکن است به یکی از موارد زیر اشاره داشته باشد:
خواب
خواب مقابل بیداری است. از آن به مناسبت در بسیاری از باب های عبادات و معاملات سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*