در مسأله 25 مناسک فرمودهاید: اگر طهارت، قبل از شوط چهارم باطل شود، طواف باطل است. اکنون اگر بتواند در این صورت (قبل از اتمام شوط چهارم) تحصیل طهارت کند به طوری که موالات عرفی در طواف بهم نخورد، آیا میتواند ادامه دهد یا ادامه دادن واجب است یا طواف باطل است؟
باید بعد از طهارت، طواف را از اوّل شروع کند.
باید بعد از طهارت، طواف را از اوّل شروع کند.
عنوان سوال:
در مسأله 25 مناسک فرمودهاید: اگر طهارت، قبل از شوط چهارم باطل شود، طواف باطل است. اکنون اگر بتواند در این صورت (قبل از اتمام شوط چهارم) تحصیل طهارت کند به طوری که موالات عرفی در طواف بهم نخورد، آیا میتواند ادامه دهد یا ادامه دادن واجب است یا طواف باطل است؟
پاسخ:
باید بعد از طهارت، طواف را از اوّل شروع کند.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- مردی همسرش را قبل از دخول طلاق داده و قبل از اتمام عدّه طلاق، یعنی چند ساعت پس از طلاق، با خواهر آن زن ازدواج کرده است، آیا با توجّه به این که طلاق بائن بوده است این ازدواج صحیح بوده یا نه؟
- در مسأله 1312 رساله آمده است کسی که به واسطه پیری نمیتواند روزه بگیرد یا برای او مشقّت دارد روزه واجب نیست. آیا ملاک و معیار در پیری بالا بودن سنّ است یا صدق عرفی؟
- اگر جنین مبتلا به ناهنجاریهایی باشد که مغایر با حیات پس از تولّد است و امکان تشخیص قطعی در دوران حاملگی وجود دارد با توجّه به این که بیشتر این نوع ناهنجاریها پس از چهار ماه تشخیص داده میشود و با توجّه به این که در پایان این حاملگی قطع نظر از مدّت زمانی که حاملگی به طول کشیده باشد قطعاً جنین پس از تولّد علیرغم اقدامات پزشکی خواهد مرد و فقط مشقّت و رنج دوران حاملگی و عوارض بارداری برای مادر وجود دارد و ضمناً حاملگی بیحاصل که مادر در نهایت از وضعیت حاملگی خود مطلع است که عاقبتی جز مرگ برای جنین وی متصوّر نیست، نگهداشتن و پرورش چنین جنینی در رحم برای مادر موجب عسر و حرج در طی دوران بارداری میباشد و رنج و مشقّت جسمی و روحی برای زوجین دارد به طوری که زن و شوهر درخواست ختم بارداری مینمایند. در این موارد حیات جنین فقط منوط به رابطه خونی جنین با مادر است و در بعضی موارد مثل هیدروپس حتّی جنین در داخل شکم مادر در ماههای پایان حاملگی ممکن است بمیرد. حال این سؤال مطرح است آیا ختم بارداری در زمان تشخیص قطعی (قبل و پس از چهار ماه) امکانپذیر میباشد لازم به ذکر است که موارد بیماریهای فوق محدود میباشد و چند مورد آن به شرح زیر است:
- در صورتی که امر به معروف و نهی از منکر واجب کفایی باشد و هر کس میتواند امر به معروف و نهی از منکر کند، اگر با وجود آن که دسترسی به مأموران انتظامی متعسّر است، خود اشخاص نهی از منکر کنند، این با رعایت مراتب امر به معروف و نهی از منکر (با رفتار، با گفتار، ....) تا قتل کسی که به منکر روی آورده پیش رود (مثلاً شخصی عمل منافی عفّت انجام میدهد) آیا این گونه امر به معروف و نهی از منکر مشروع است یا خیر؟
- با توجّه به مسائل اوّل و دوّم مناسک در صفحات 9 و 10 و با توجّه به این که کسانی که از جدّه عازم مکّه هستند برای محرم شدن راه خود را کج نموده و با طیّ مسافتی طولانی به جحفه میروند و پس از محرم شدن، این راه طولانی را برمیگردند، بدین معنا که جحفه در سر راه آنان قرار ندارد. اینها میتوانند در محاذات محرم شوند الاّ این که محاذات مشخّص نیست لکن حدیبیه که ادنی الحلّ است در سر راه آنان قرار دارد و حتّی میتوانند قبل از رسیدن به حدیبیه، از طریق جادّه کمربندی دور حرم به وادی عقیق رفته و در آنجا محرم شوند، نظر مبارک را مرقوم فرمایید.
- با توجّه به مسأله 1317 که آمده است: روزه مستحبّی اولاد اگر سبب اذیت پدر و مادر شود جایز نیست و در مسأله 1318 آمده است: اگر بدون اجازه پدر یا مادر روزه مستحبّی بگیرد و در بین روز او را نهی کنند و روزه سبب اذیت آنها شود، باید افطار کند. اکنون اگر این جوان قدرت بر ازدواج ندارد و تنها راه جلوگیری از فعل حرام را روزه میداند، وظیفهاش چیست؟
- با عرض سلام، اینجانب دختری هستم مجرّد که دو سه سال است مادرم فوت نموده و فیش مکّه او با توافق سایر ورثه به اینجانب واگذار گردیده است، فعلاً بعضی از آقایان روحانیون معتقد هستند بنده به جهت اینکه حدود سه هزار متر مربّع زمین زراعتی از مادرم به ارث برده ام، واجب الحجّ میباشم و نمیتوانم به جای مادرم به مکّه مشرّف شوم، شرایط زندگی بنده طوری است که تنها زندگی میکنم و شرایط موجود در خانه پدری و وجود زن پدر و بچّههای او اجازه نمیدهند در خانه پدری بمانم، پدرم هم مخارج زندگی مرتّبی به من نمیدهد به طوری که از لحاظ زندگی، وسایل زندگی و مخارج زندگی معمولاً در مضیقه هستم، زمینی هم از طرف مادرم به ارث رسیده که فاقد مشتری برای فروش میباشد، وقتی حاضر شدهام به نصف قیمت متعارف بفروشم ولی خریدار ندارد، لذا با این شرایط که بنده استطاعت گرفتن نایب را برای مادرم ندارم، استدعا میشود بنده را راهنمایی فرمایید آیا مستطیع میباشم و مجبور هستم برای مادرم نایب بگیرم یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد