حمّامی است موقوفه که متولّی وقف میخواهد این حمّام را اجاره دهد و در اجاره نامه مواردی را شرط کرده، مستدعی است مرقوم فرمایید کدام یک از این شرایط که در ذیل میآید خلاف شرع است؟
متولّی حقّ دارد کلیه این (شروط) (موارد) و مانند آن را (بنماید) (شرط نماید)
متولّی حقّ دارد کلیه این (شروط) (موارد) و مانند آن را (بنماید) (شرط نماید)
عنوان سوال:
حمّامی است موقوفه که متولّی وقف میخواهد این حمّام را اجاره دهد و در اجاره نامه مواردی را شرط کرده، مستدعی است مرقوم فرمایید کدام یک از این شرایط که در ذیل میآید خلاف شرع است؟
پاسخ:
متولّی حقّ دارد کلیه این (شروط) (موارد) و مانند آن را (بنماید) (شرط نماید)
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- یکی از ارگانهای دولتی زمین موقوفهای را برای احداث آن اداره که در شرط اجاره نامه ذکر گردیده است اینک پس از گذشت چند سال، مستأجر بر خلاف شرط سند اجاره مبادرت به احداث هتل و مؤسّسه قرض الحسنه و غیره نموده، اینک برای روشن شدن تکلیف متولّی و مستأجر خواهشمندم در این خصوص حکم شرعی را بیان فرمایید.
- اینجانب در خرید مغازهای مغبون شده و گرانتر از قیمت واقعی خریدهام، علاوه بر این فروشنده برای بزرگ شدن یا بزرگ جلوه دادن مغازه، ستون مغازههای مجاور را که موقوفه بوده تراشیده و این تراشیده شدن ستونها را اداره اوقاف اصفهان تأیید کرده است و فروشنده حاضر به فسخ معامله نیست، مستدعی است حکم شرعی مسأله را مرقوم فرمایید.
- همان گونه که مستحضرید پس از اشغال عراق توسّط آمریکا و انگلیس، گروههائی اقدام به گروگان گیری از اتباع کشورهایی که عمدتاً حامی اشغال عراق میباشند کرده و در ذیل پرچم لا اله الا الله شرایطی را اعلام میدارند که اگر آن شرایط فراهم نشود اقدام به گردن زدن این افراد میکنند که در مواردی نیز چنین شده است. البته تردیدهائی در باره انگیزهها و مسلمان بودن این گروهها وجود دارد.
- چنانچه شخصی وصیّت نموده باشد که جسد او را بعد از فوت در محلّی به امانت سپرده و در موقع مقتضی به عتبات عالیات منتقل نمایند، مستدعی است مرقوم فرمایید آیا چنین وصیّتی از نظر شرع مقدّس مجاز میباشد؟ آیا در این موارد نبش قبر اشکال ندارد؟
- با توجّه به اینکه حفظ بقای اسلام از اهمّ واجبات میباشد و در این امر علمای اسلام و مراجع عظیم الشأن وظایف سنگینی در حراست آن دارند و طبق نبوی شریف (اذا ظَهَرَت الْبدَعُ فی اُمِّتی فَلْیُظْهر الْعالمُ علْمَهُ)، به خصوص در این مقطع زمان که دشمنان اسلام به هر وسیلهای برای نابودی و یا تضعیف کردن آن دامن میزنند و نهایت سعی را در مفاسد اخلاقی در کشور اسلامی و در مناطق آن به انحاء و شیوههای مختلف به مقصد خود میرسانند و از مواردی که در مملکت ما رواج پیدا کرده و رو به افزایش است آلات لهو و لعب مطرب و موسیقیبخصوص در این مناطق چهار محال و بختیاری، منطقه فلارد و .... و دیگر مناطق مطربی است معروف به ساز و دهل که در مراسم عقد و عروسی دعوت میکنند و آن را به عنوان رسم و سنّت عرف تقّی میکنند در صورتی که یکی از اقسام مطرب است که تمام مردم را به هیجان در میآورد و زنان و مردان در ملا عام میرقصند و نوامیس مردم در معرض دید قرار میگیرند و هیچ احساس مسئولیّتی در برابر احکام الله نشان نمیدهند و علاوه بر اینکه هزینههای کلانی بیهوده صرف حرام میشود که اگر این مبالغ را در امور خیریه به مصرف برسانند نه معصیّتی صورت میگیرد و نه مال بیمورد ضایع میگردد، لذا مستدعی است نظر مبارک را در این مورد ارائه فرمایید.
- برادری داشتم 32 ساله، دارای همسر و یک فرزند دختر سه ساله، که بر اثر بیماری صعب العلاج سرطان دار فانی را در تاریخ 78/9/12 وداع گفت، پس از صورت برداری از اموال و دارایی او، همسرش اعلام میدارد شوهرم در زمان حیاتش مقداری طلا به مناسبتهای مختلف از جمله عقد، تولّد، سال گرد ازدواج گرفته بود که بر حسب نیاز زندگی و خرید موتور سیکلت، طلاهایم را فروختم و در اختیار شوهرم گذاشتم، او هم پس از فروش موتور شفاهاً در روی تخت بیمارستان بدون شاهد اعلام داشته مبلغ پانصد هزار تومان آن متعلّق به وی است، حال سؤال این است با توجّه به اینکه طلاها کلاًّ از پول و درآمد شخصی متوفّی بوده که تهیه شده و مبلغ مذکور را فی الحال همسرش مدّعی است که متعلّق به من است، با عنایت به داشتن طفل صغیر سه ساله و عدم وصیّت نامه کتبی متوفّی، نظر خویش را راجع به مبلغ مذکور از نظر شرعی ذیلاً مرقوم فرمایید.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
سوال مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد