راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سبحانی
آدرس:
http://www.tohid.ir
شخصی فلج و زمین گیر است و دیگری او را می شوید وظیفه او برای غسل چیست؟
فرد فلج باید موقع غسل دادن، نیت غسل کند. والله العالم
عنوان سوال:
شخصی
فلج
و
زمین گیر
است و دیگری او را می شوید
وظیفه
او برای
غسل
چیست؟
پاسخ:
فرد
فلج
باید موقع
غسل
دادن،
نیت
غسل
کند. والله العالم
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
شخصی از ناحیه ی دست و پا فلج است، چگونه طهارت را تحصیل کند؟
برای شخصی غسل ضرر داشته و وظیفه ی او تیمم بدل از غسل بوده است. اگر تیمم را فراموش کند و به همان صورت روزه بگیرد و نماز بخواند، وظیفه اش چیست؟
زمین بایری را از شخصی اجاره کردم. زمین را اصلاح و دیوارکشی و درخت کاری نموده و تمام امکانات را تهیّه کردم. اکنون مالک، منکر اجاره شده است. وظیفه ی من چیست؟
شخصی در وسط نماز شک می کند که وضو گرفته یا خیر وظیفه اش چیست؟
شخصی مرتکب قتل غیر عمدی گردیده و توانائی پرداخت دیه را ندارد وظیفه چنین فردی چیست؟
شخصی تمام پایش را گچ گرفته است و جبیره هم نجس می باشد. وظیفه اش چیست؟
اگر جهت غسل میت غیر از زن نامحرم کس دیگری نباشد وظیفه چیست؟
اگر فردی از سهام داران،زمین مشاع را بدون اجازه ی دیگران اجاره دهد، وظیفه اش چیست؟
اگر بداند در صورتی که در زمین غصبی نماز نخواند نمازش قضا می شود وظیفه او چیست؟
شخصی بعلّت بیماری استخوانی، دستش به پایش نمی رسد در نیتجه از مسح پا عاجز است چنین شخصی در مسح پاها چه وظیفه ای دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] شخصی که فلج است و از کفش طبی و عصای چوبی استفاده می کند و درآوردن کفش برای او امکان ندارد، وظیفه ی مسحش چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی به قصد غسل به حمام رفت، روز بعد شک کرد که غسل کرده یا نه، وظیفه او چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی فوت کرده و جهت غسل، آب در دسترس نیست، وظیفه چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی طبق وظیفه خود وضو یا غسل جبیره ای انجام داده است، آیا بعد از برداشتن جبیره، باید وضو و غسل را اعاده کند؟
[آیت الله وحید خراسانی] شخصی غسل مس میت به گردنش بوده ولی بعد از اعمال حج متذکر می شود وظیفه او چیست
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی در اثر حادثه رانندگی فوت شده و برای غسل خون بدنش به هیچ وجه قطع نمی شود، وظیفه چیست؟
[آیت الله بهجت] شخصی هنگام غسل ترتیبی شک می کند که بول یا بادی از او خارج شده یا نه، وظیفه او چیست؟
[آیت الله بهجت] زمینی برای شخصی بوده که از کشور فرار کرده و رفته است، سپس آن زمین را مسجد کرده اند. وظیفه شرعی درباره این مسجد چیست؟
[آیت الله خوئی] شخصی در بین سال خود پولی قرض نموده و زمین خریده است و اکنون قیمت آن زیاد شده است، وظیفه او را بیان فرمائید.
[آیت الله مکارم شیرازی] شخصی استخوان پای وی شکسته است چنانچه جرّاحی روی پای وی انجام ندهند تا پایان عمر زمین گیر شده و با درد و رنج باید به سر ببرد و اگر عمل کند احتمال بهبودی داده می شود، بفرمایید: الف) با چند در صد احتمال بهبودی تکلیف وی اقدام برای عمل می باشد؟ ب) چنانچه عمل و شرایط به گونه ای است که احتمال مرگ هم بعید نباشد بفرمایید با چند در صد احتمال مرگ وظیفه ترک کردن عمل می باشد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، یا اگر وظیفه او تیمم است، عمداً تیمم ننماید، روزه اش باطل است.
اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و عمداً غسل نکند، یا اگر وظیفه او تیمم است عمداً تیمم نکند، روزه اش باطل است.
اگر پیشانی را عمداً یا سهواً به زمین نگذارد، سجده نکرده است. اگرچه جاهای دیگر به زمین برسد. ولی اگر پیشانی را به زمین بگذارد و سهواً جاهای دیگر را به زمین نرساند، یا سهواً ذکر نگوید سجده صحیح است.
اگر انسان در آبادی باشد، باید برای تهیه آب وضو و غسل، به قدری جستوجو کند که از پیداشدن آن ناامید شود و اگر در بیابان باشد، چنانچه زمین آن پست و بلند است و یا به واسطه درخت و مانند آن عبور در آن زمین مشکل است باید در هر یک از چهار طرف به اندازه پرتاب یک تیر قدیمی که با کمان پرتاب میکردند(1) در جستوجوی آب برود و اگر زمین آن، این طور نیست باید در هر طرف به اندازه پرتاب دو تیر جستوجو نماید.
اگر در زمینی که غصب کرده زراعت کند، یا درخت بنشاند، زراعت و درخت و میوه آن مال خود اوست. و چنانچه صاحب زمین راضی نباشد که زراعت و درخت در زمین بماند، کسی که غصب کرده باید فوراً زراعت یا درخت خود را اگرچه ضرر نماید از زمین بکند و نیز باید اجاره زمین را در مدتی که زراعت و درخت در آن بوده به صاحب زمین بدهد و خرابی هائی را که در زمین پیدا شده، درست کند مثلاً جای درخت ها را پر نماید. و اگر به واسطه اینها قیمت زمین از اولش کمتر شود، باید تفاوت آن را هم بدهد. و نمی تواند صاحب زمین را مجبور کند که زمین را به او بفروشد; یا اجاره دهد. و نیز صاحب زمین نمی تواند او را مجبور کند که درخت یا زراعت را به او بفروشد.
کسی که وظیفه اش تیمّم است; اگر بداند تا آخر وقت عذر او باقی می ماند، در وسعت وقت می تواند با تیمّم نماز بخواند ولی اگر بداند یا احتمال عقلائی دهد که تا آخر وقت عذر او برطرف می شود، باید صبر کند و با وضو یا غسل نماز بخواند.
اگر بر فرش پاکی که روی زمین نجس است باران ببارد; و بر زمین نجس جاری شود، فرش، نجس نمی شود و زمین هم پاک می گردد. 5. آب چاه
کسی که وظیفه اش تیمّم است اگر برای کاری تیمّم کند، تا تیمّم و عذر او باقی است، کارهایی را که باید با وضو یا غسل انجام داد، می تواند بجا آورد ولی اگر عذرش تنگی وقت بوده، یا با داشتن آب برای نماز میّت یا خوابیدن، تیمّم کرده، فقط کاری را که برای آن تیمّم نموده; می تواند انجام دهد.
اگر شک کند که غسل کرده یا نه باید غسل کند ولی اگر بعد از غسل شک کند، که غسل او درست بوده یا نه، لازم نیست دوباره غسل نماید.
هرگاه به خیال این که به اندازه غسل و نماز وقت دارد برای نماز غسل کند، غسل او صحیح است اگر چه بعد از غسل بفهمد که به اندازه غسل وقت نداشته است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] زن مستحاضه اگر بین وظیفه ای که دارد از وضو یا غسل و نماز فاصله بیندازد؛ باید مطابق وظیفه اش دوباره وضو گرفته یا غسل کند و بلا فاصله مشغول نماز شود.
[آیت الله بهجت] کسی که غسل مس میت بر او واجب شده، اما غافل از تکلیف به غسل مس میت، غسل جنابت انجام داده در صورتی که این غسل به قصد انجام وظیفه واقع شده، کفایت از غسل مس میت میکند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . در غسل ارتماسی باید آب در یک آن تمام بدن را بگیرد، پس اگر به نیت غسل ارتماسی در آب فرو رود، چنان چه پای او روی زمین باشد، باید از زمین بلند کند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] در غسل ارتماسی باید در یک آن آب تمام بدن را فرا بگیرد؛ پس اگر به نیت غسل ارتماسی در آب فرو رود؛ چنانچه پای او روی زمین باشد باید از زمین بلند کند.
[آیت الله بروجردی] در غسل ارتماسی باید آب در یک آن تمام بدن را بگیرد، پس اگر به نیت غسل ارتماسی در آب فرو رود، چنانچه پای او روی زمین باشد، باید از زمین بلند کند.
[آیت الله خوئی] در غسل ارتماسی باید در یک آن آب تمام بدن را فرا بگیرد، پس اگر به نیت غسل ارتماسی در آب فرو رود، چنانچه پای او روی زمین باشد باید از زمین بلند کند.
[آیت الله علوی گرگانی] در غسل ارتماسی باید آب تمام بدن را بگیرد ولو تدریجاً، پس اگر به نیّت غسل ارتماسی در آب فرو رود، چنانچه پای او روی زمین باشد باید از زمین بلند کند.
[آیت الله شبیری زنجانی] در غسل ارتماسی باید آب در یک آن، تمام بدن را فرا بگیرد، پس اگر به نیت غسل ارتماسی در آب فرو رود، چنانچه پای او روی زمین است باید از زمین بلند کند.
[آیت الله مکارم شیرازی] در غسل ارتماسی باید پاها را نیز از زمین بلند کند تا آب به زیر آن برسد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر جنب عمداً تا اذان غسل نکند ، یا اگر وظیفة او تیمم است عمداً تیمم ننماید ، روزه اش باطل است .
زمین گیر
زمین گیری حالتی است که فرد به سبب آن توانایی حرکت خود را از دست داده است.
وظیفه
تکلیف مستفاد از اصول عملی، هنگام شک یا جهل به حکم واقعی را وظیفه عملی گویند. این بحث در اصول فقه کاربرد دارد.
زمین
زمین جایی است که همه موجودات زنده روی آن زندگی می کنند.
فلج
فلج عارضه توقف اعمال حرکتی در اعضای بدن به دلیل بیماری عصبی یا عضلانی میباشد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
نیت
قصد، تصميم به انجام عمل
فلج
فلج عارضه توقف اعمال حرکتی در اعضای بدن به دلیل بیماری عصبی یا عضلانی میباشد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*