یکی از راههای اضطراری امداد سرمازده، ایجاد تماس بدنی وسیع با بدن امدادگر است در این صورت اگر امدادگر به جهت تماس با مصدوم سرمازدهی نامحرم خوف وقوع در مفسده را داشته باشد یا در ملأ عام صورت خوشی ندارد، وظیفه چیست؟
در غیر مقام ضرورت جایز نیست و باید برای نجات مصدوم از راه دیگری اقدام شود و امکانات لازم را قبلاً فراهم نمایند.
عنوان سوال:
یکی از راههای اضطراری امداد سرمازده، ایجاد تماس بدنی وسیع با بدن امدادگر است در این صورت اگر امدادگر به جهت تماس با مصدوم سرمازدهی نامحرمخوف وقوع در مفسده را داشته باشد یا در ملأ عام صورت خوشی ندارد، وظیفه چیست؟
پاسخ:
در غیر مقام ضرورت جایز نیست و باید برای نجات مصدوم از راه دیگری اقدام شود و امکانات لازم را قبلاً فراهم نمایند.
تکلیف مستفاد از اصول عملی، هنگام شک یا جهل به حکم واقعی را وظیفه عملی گویند. این بحث در اصول فقه کاربرد دارد.
امداد
امداد به یاری کردنی اطلاق میشود که جنبه دائمی داشته باشد و به صورت مستمر ادامه یابد.
مفسده
مفاسد به اسباب تفویت مصالح مرتبط با مقاصد شرع اطلاق میشود.
تماس
برخورد و ملاقات جسمی با جسمی دیگر را تماس گویند و از آن در بابهای طهارت، نکاح، طلاق و ظهار سخن گفته شده است.
خوف
بیم از وقوع امری ناخوشایند را ترس می گویند و از آن به مناسبت در بابهایی همچون طهارت، صلات، صوم، حج، حدود و دیات یاد شده است.
بدن
بدن به معنای اندام و تن انسان یا حیوان می باشد که در باب هاى طهارت، صلاة، حج، تجارت، نکاح، صید و ذباحه و حدود از آن سخن رفته است.
عام
غیبت کبرا (غایب شدن بزرگ یا طولانی)، به معنای دوران زندگی مخفی امام دوازدهم شیعیان است که از سال ۳۲۹ ه.ق آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. این دوران بلافاصله بعد از دوره غیبت صغرا و با وفات چهارمین نائب خاص امام زمان، آغاز میشود. ویژگی این دوران عدم امکان ارتباط با امام زمان است. در عصر غیبت کبرا شیعیان وظیفه دارند برای حل مسائل دینی به فقهای شیعه مراجعه کنند.
ملا
کلمه «ملّا» نیز ریشه در واژه «مولا» دارد و مخفف آن است. [۱] این کلمه نیز به معنای استاد و معلم و شخص درسخوانده و با سواد است. اندیشمندان بسیاری از فرق مختلف اسلامی با این عنوان اشتهار یافتهاند
اقدام
اِقْدام، قاعدهای در فقه امامیه که در ابواب گوناگون معاملات جاری است و بر پایه آن، اقدام به معامله فاسد، موجب ضمان میگردد.